Win 7 OEM ili Retail

poruka: 256
|
čitano: 55.918
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

hhhh .. ja imam piratski.. i sve update sam instaliro što je nudila.. znači nema niti jednog.. koji bi se mogao instalirat ii genun je cijelo vrijeme.. več skro godinu dana..xd

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Win 7 OEM ili Retail

Zadnji build je 7600. kako provjerit? Start - run - winver

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Win 7 OEM ili Retail
Zvjerkan kaže...

hhhh .. ja imam piratski.. i sve update sam instaliro što je nudila.. znači nema niti jednog.. koji bi se mogao instalirat ii genun je cijelo vrijeme.. več skro godinu dana..xd

zanimljivo je to. ispada da sam ja jedan od rijetkih kome računalo ima zaštitu od piratke aktivacije. svi se hvale kako imaju pirata i aktivirali su ga markica genuine stoji, sve se update-a redovito i sve radi u najboljem redu. šta je moj lap začaran?

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
15 godina
neaktivan

nije nejumu ništa.. nego ti nisi 100% neke stvari napravio ispravno..

hardware je hardware... bios je bios.. i os je os.. nemre ništ drugo bit .. niti išta može radit problem.. osim ak je u kvaru..

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 0:40 (Zvjerkan).
16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

nije nejumu ništa.. nego ti nisi 100% neke stvari napravio ispravno..

hardware je hardware... bios je bios.. i os je os.. nemre ništ drugo bit .. niti išta može radit problem.. osim ak je u kvaru..

ne znam šta se tu ima promašit oba puta sam samo formatirao c particiju i preko starih windowsa instalirao novu sedmicu. i naravno da se nije aktiviralo.

onda udri po loaderima i aktivatorima svih vrsta...nema šanse. možda zato što sam update-ao? jedan update kontrolira genuine mark, ako njega pustiš pozdravi se s aktivacijom, valjda je to bilo kod mene...a možda i nije...sad je kasno za kajanje. vidjet ćemo šta će bit sutra.

15 godina
neaktivan

neeeeeeeeeeeee .. pa ti si reko da si preko xp-a .. mora biti čista instalacija da ti ne ostane niti jedan program niti ništa sve prazno.. i onda udariš aktivator..(o ovom se ne smije ali molim moderatore da toleriraju ) i radiiii sve... u naj naj redu.. i onda update svega i radi.. al obratno nikako..

16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

neeeeeeeeeeeee .. pa ti si reko da si preko xp-a .. mora biti čista instalacija da ti ne ostane niti jedan program niti ništa sve prazno.. i onda udariš aktivator..(o ovom se ne smije ali molim moderatore da toleriraju ) i radiiii sve... u naj naj redu.. i onda update svega i radi.. al obratno nikako..

e sad mi tek nije nišat jasno. pa stvarno en znam šta sad en valja, xp je bio kompresiran, nisam znao kako da ga maknem bila je to moja prva instalacija win 7...

15 godina
neaktivan

e vidišš.. tu si ujeb da se prosto izrazim stvar... u to zecu leži grm...hhh..xd.. da to nisi napravio imo bi sad aktivnuu sedmicu .. i radilo bi ti sve.. trebo si otič prilikom instalacije na costum install.. i onda imaš particije .. odabereš c i imaš dolje u desnom kutu malo gore options .. to klikneš.. prvo format.. pa onda delete.. kad se pobriše odabereš taj prazan prostor i next.. dalje je sve automatski.. nemoraš ništa

15 godina
protjeran
nlo93 kaže...

ako ti je piratsko orginalni windows onaj sto ja mislim da je taj, onda upali windows update i instaliraj KB971033, pa mi javi za nekoliko dana imas li genuineNamigiva

Windows predukucan ključ

imam sve updatove Namigiva

to je haxzed verzija Smijeh

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

e vidišš.. tu si ujeb da se prosto izrazim stvar... u to zecu leži grm...hhh..xd.. da to nisi napravio imo bi sad aktivnuu sedmicu .. i radilo bi ti sve.. trebo si otič prilikom instalacije na costum install.. i onda imaš particije .. odabereš c i imaš dolje u desnom kutu malo gore options .. to klikneš.. prvo format.. pa onda delete.. kad se pobriše odabereš taj prazan prostor i next.. dalje je sve automatski.. nemoraš ništa

hvala na savjetu ako je baš u tome bila greška iako sumnjam...

no gledat ću da ako ikada budem instalirao win 7 napravim kako si mi rekao: format pa delete cijele particije gdje ide OS...svaka škola košta nitko mi nije na to skrenuo pažnju ili ja ne razumjem šta znači čista instalacija...to je dakle instalacija na izbrisanu particiju...

15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

nije da bediram....

ali imas jedan OS koji se zove ubuntu i dzabe je...

a sta je najgore.. imas i download kojeg podrzava(naravno) i internet na njemu...

fakat mi te je zao...

ali opet, lijepo je da netko kupuje nesto microsoftovo..

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

linux ne možeš kupiti novcem.. za sve ostalu tu je mastercard (microsoft)...xdNevinašce

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
mihaeeel kaže...

nije da bediram....

a sta je najgore.. imas i download kojeg podrzava(naravno) i internet na njemu...

fakat mi te je zao...

lolCool

ovo je bilo nisko ;)

ne znam ja što je to iako sam čuo za neki linux jel to to? zanima me samo zašto se svi muče i maltretiraju s win 7 aktivacijama loaderiam piratima i plaćaju masnu lovu da kupe win 7 a ubuntu im džabe...poremećena zajednica? Iznenađen

15 godina
karakteran kaže...
mihaeeel kaže...

nije da bediram....

fakat mi te je zao...

lolCool

ovo je bilo nisko ;)

ne znam ja što je to iako sam čuo za neki linux jel to to? zanima me samo zašto se svi muče i maltretiraju s win 7 aktivacijama loaderiam piratima i plaćaju masnu lovu da kupe win 7 a ubuntu im džabe...poremećena zajednica? Iznenađen

Zato što linux nije za neki ozbiljniji rad. Istina ima alternativnih programa no ne možeš ti u linuxu 3d modelirati ili rendendati video. A da i ne govorim o pro gamerima koji igraju igre. Linux jest besplatan no zato se ne može ni mjeriti sa windowsom. Pokušao sam preći na linux no ipak nisam mogao ostati na njemu.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Zato što linux nije za neki ozbiljniji rad. Istina ima alternativnih programa no ne možeš ti u linuxu 3d modelirati ili rendendati video. A da i ne govorim o pro gamerima koji igraju igre. Linux jest besplatan no zato se ne može ni mjeriti sa windowsom. Pokušao sam preći na linux no ipak nisam mogao ostati na njemu.

lol.

Ako hoćeš igrati igrice uz uobičajeni rad na kompu onda je tu windows (ako želiš imati "all in one"). Za sve ostalo linux ima sasvim ok aplikacije.

Kako ne možeš modelirati u linuxu ?! Blender, Maya je bio podržan do verzije 2009 (ne znam za novije). Renderiranje videa, da li ti stvarno misliš da se to ne može na linuxu?

To bi ujedno i bio odgovor karakternom: ako se želiš poigrati uzmi windowse ili neku od konzola, za sve ostalo možeš koristiti linux. Ove nove distribucije su toliko user friendly da se ne razlikuju puno od windowsa, imaš auto update, dobru podršku za hardweraj itd.

Windowsi OEM ili Retail, sve je već rečeno u nepresušnoj količini postova prije.

Google is your friend
16 godina
protjeran

neću preći na ubuntu jer je istina malo drugačija. imam informacije iz prve ruke od frenda koji sprema doktorat iz procesora na američkom sveučilištu u dentonu, tx, on se inače hvali da windows free user i veliki je obožavatelj linuxa.

objasnio mi je da za ubuntu moraš puno čitati i učiti i da nije samo tako preć na njega. a usput rečeno, zavirio sm malo na pdf gdje korisnici linuxa postaju svoje probleme...nije mi se dopalo s kakvim se sve problemima susreću. ono što ja stavim mora bit 100% kompatibilno sa svakom stranicom i sa svakim programom bez blokada nekompatibilnosti i u najmanjem detalju i sličnih stvari inače riskiram slom živaca.

samo još riječ dvije o mom američkom prijatelju hrvatskih korijena: na svom appleu ima dual boot (win 7 pro kaže da je dobar, sviđa mu se stoga pretpostavljam da više nije win free user kao što mi je to rekao prije dvije godine).

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 10:46 (karakteran).
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

neznam kad si zadnji put vukao update, a taj update za provjeru genuinea mozes skinuti na microsoft str., prosjecno ti treba 1-2 mjeseca da genuine izbaci da nije orginal. 

jedino ako si sretnik pa korisitis neki activator koji microsoft nije otkrioBelji se

za captain_soap_McTawi sto se tice linux-a reci cu ti samo ovo: na njemu mozes SVE raditi!

15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

gle.. ovako ljepo da ti kaže.. update je komp radio danas.. skido je neke gluposti... što se tiče.. net frimeworka.. i media centera... i sve je ok.. aktiviran je tako da simulira bios laptopa.. tako da .. i  da deaktiviraju na tom key-u i tom biosu npr acer .. bi prestali bit geniun.. tako da je ovo super uredu.. već 9 mjeseci..xd

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

taj ti je update izasao u veljaci oko 17. ako se ne varam, to 9 mjeseci ti nista ne znaci, moze i meni raditi 100 godina ako ne povucem update za genuine, a ako si povuko onda ti win radi 4 mjeseca bez problema, uglavnom si sretnik Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma povuko sam kad ti kažem sve update.. i one što piše da su ne obavezni ja označim.. i ništa radiii ko švicarski sat

17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

linux ne možeš kupiti novcem.. za sve ostalu tu je mastercard (microsoft)...xdNevinašce

Naravno da možeš:

- https://www.redhat.com/wapps/store/catalog.html

- https://shop.oracle.com/pls/ostore/product?p1=infrastructure

- http://shop.novell.com/store/novell/DisplayCategoryProductListPage/categoryID.9621900

Da ne nabrajam dalje. Stoga, priče o tome da je Linux free stoje, do trenutka dok ti ne zatreba podrška. Linux je još uvijek prekompliciran za obične kućne korisnike. Malo je onih koji u terminalu znaju išta napravit a kamoli da su je ikada upalili.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
14 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

Ljudi, trebam pomoć. Jel neko aktivirao Windows 7 Ultimate - Retail kupljen iz USA?{#}

Situacuja je ovakva.... Planiram si po prvi put u životu kupiti legalni OS jer mi se Windows 7 Ultimate stvarno sviđa i super je. E sad zvao sam MS Customer Support (0800 300 300) i ljubazna gospodična mi je rekla: "Imali smo slučajeva da su ljudi kupovali naše proizvode na putovanju (u inozemstvu, jer su mnogo jeftiniji nego u Hrvatskoj) a neke od tih proizvoda pazite sad NISU MOGLI AKTIVIRATI U HRVATSKOJ  jer su isti ograničeni na aktivaciju samo unutar određene zemlje/regije". Rekao sam da sam na eBay-u našao jednu ponudu za MS Windows 7 Ultimate Full (Retail) i da je slikana kutija i naljepnica na kojoj piše: "For distribution in US only" i rekla je da to vjerojatno neće proć na aktivaciji iz Hrvatske i rekla mi je da uzmem neku verziju koja prolazi aktivaciju npr u čitavoj Europi. Ja se sjetih onda: pa čekaj, instaliram si VPNOP (free Trial) VPN i sa IP adrese iz USA stavim da se aktivira automatski putem interneta i po završenoj aktivaciji putem interneta prekinem vezu sa VPN-om i nastavim normalno koristiti. Ili varijanta 2: "Activate Windows by phone" lijepo nazovem s VOIP-a na USA activate automat i aktiviram. Te ideje nisam rekao gospođici jer im snimaju razgovore i bojim se i reć joj to a kamoli pitat što ona misli o tome jer bi ja možda zaradio prijavu u BSA a ona bi letila iz MS-a. Pa eto vas pitam što mislite o mojoj situaciji i trebam vaše prijedloge kako je rješiti što jeftinije{#}

Evo i ako je netko zainteresiran link sa eBay-a za taj artikl: http://cgi.ebay.com/Microsoft-Windows-7-Ultimate-GLC-00182-Full-NIB-Retail-/200448494156?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eaba94a4c

Hvala svima koji napišu svoje mišljenje, sugestiju ili komentar {#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Win 7 OEM ili Retail
ivek095 kaže...

Ljudi, trebam pomoć. Jel neko aktivirao Windows 7 Ultimate - Retail kupljen iz USA?{#}

Možda - kupio sam Win 7 Ultimate na ebayu i na kutiji piše "made in USA". SKU je drukčiji, ne znam precizno što znači, osim da je retail: GLC-00181. Aktivacija prošla bez problema.

14 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Možda - kupio sam Win 7 Ultimate na ebayu i na kutiji piše "made in USA". SKU je drukčiji, ne znam precizno što znači, osim da je retail: GLC-00181. Aktivacija prošla bez problema.

Hvala DigiMagic!

Jesi li na to platio carinu i/ili PDV?

17 godina
neaktivan
ivek095 kaže...
DigiMagic kaže...

Hvala DigiMagic!

Jesi li na to platio carinu i/ili PDV?

Koliko se sjećam, ne, mislim da je poštar donio bez ikakvih komplikacija (uzimam počesto neke sitnice i knjige za frendove pa pozaboravljam što je bilo prije više od par mjeseci).

Edit: da pojasnim onaj "možda"... prodavatelj je bio iz Grčke, a prodavao preko njemačkog ebaya, tako da ne znam gdje je on to zapravo kupio i je li instalacijski disk možda vezan za neki teritorij.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 17:53 (DigiMagic).
15 godina
Win 7 OEM ili Retail

Aktivacija će inače uvijek proć bez frke. ALI...po MS-u ti si u prekršaju, jer, kažu oni, to je kao i onaj zakon o registraciji auta u inozemstvu, može, ali ako u toj zemlji boraviš ukupno gledajući najviše dana u godini. Dakle, koliko god to glupavo bilo, po MS-u si u prekršaju. Naravno sve to postaje razumljivo, pa ne baš, ali barem postaje jasno zašto su to napravili kada usporedimo MS-ove cijene u USA, u EU, u HR itd...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail
Evo za sve one koje zanima ima li carine na software ili ne.

Ovo mi je stiglo iz državnih institucija, točnije iz MINISTARSTVA FINANCIJA - carinska uprava - središnji ured

Hvala Bogu da neke institucije u ovoj državi ipak pomažu građanima i omogućuju im doći do traženih informacija. Stvarno - Ministarstvo financija - Carinska uprava RESPECT

Pa evo kompletan dopis:

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO FINANCIJA

CARINSKA UPRAVA

SREDIŠNJI URED

KLASA: XXX (PODATAK UKLONJEN RADI ZAŠTITE MOJEG IDENTITETA)

UR.BROJ: XXX (PODATAK UKLONJEN RADI ZAŠTITE MOJEG IDENTITETA)

Zagreb, 27. travanj 2011.

Moja email adresa (PODATAK UKLONJEN RADI ZAŠTITE MOJEG IDENTITETA)

PREDMET: Odgovor na upit

- dostavlja se

Poštovani,

Povodom Vašeg upita zaprimljenog u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi, dana 27. travnja 2011. godine, putem elektronske pošte, u odnosu na pojašnjenje carinske procedure prilikom uvoza softwarea u Republiku Hrvatsku, izvješćujemo Vas:

Postupak prilikom uvoza software-a:

Postupak uvoza software-a razlikuje se ovisno o tome da li isti dolazi na fizičkom mediju ili se pak „skida“ sa interneta, dolazi elektronskom poštom ili slično.

Software koji dolazi mediju (npr. CD):

Ukoliko se uvozi medij (CD, disc ili sl.) na kojem se nalazi software, uvozna davanja obračunavanju se na carinsku vrijednost medija na kojem dolazi software (istu čini ukupna stvarno plaćena ili plativa cijena za medij + software i/ili licenca za software + ostali troškovi iz članka 38. Carinskog zakona kao npr. prijevoz, osiguranje i sl). Kod uvoza medija na kom je software Uredbom o Carinskoj tarifi za 2010. godinu propisana je osnovna carinska stopa slobodno (0%).

Prilikom carinjenja obračunava se PDV po stopi od 23%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine.

Software koji dolazi putem interneta:

U slučaju da software dolazi s interneta, s carinskog stanovišta, ne postoji fizički roba koja se uvozi te isti ne podliježe carinskom postupanju. Prilikom uvoza software-a koji se nalazi na određenom mediju, kao npr. disketa, magnetski disk i sl., medij je taj koji podliježe obvezi carinjenja.

Radio i telefonski prijenosi i software-a koji dolazi putem telefonske žice ili satelita, a na temelju preporuke Svjetske carinske organizacije, ne mogu se klasificirati prema harmoniziranom sustavu i kao takvi ne podliježu postupku carinjenja.

Prilikom slanja software-a putem telefonske žice ili satelita javlja se pitanje intelektualnog vlasništva. Transfer intelektualnog vlasništva preko granica nije sam za sebe predmet carinjenja. Međutim, ukoliko se intelektualno vlasništvo prenosi u obliku materijalne forme, odnosno na nekom mediju, uz primjenu HS svrstavanja, javlja se pitanje naplate carinskih pristojbi.

Ujedno napominjemo da su sve prethodno navedene informacije javno dostupne i na web stranicama Carinske uprave: www.carina.hr pod kategorijom Carina - Informacije za pravne osobe

http://www.carina.hr/Carina/InformacijePravne.aspx#P17, na koje Vas ovom prilikom upućujemo u slučaju dodatnih pojašnjenja.

Zaključno napominjemo da se ovim odgovorom daju pojašnjenja koja odražavaju sadržaj Vašeg upita te da se isti ne može smatrati relevantnim u odnosu na okolnosti koje predmetnim upitom nisu iznesene ili pojašnjene u mjeri koja omogućuje davanje meritornog očitovanja pri čemu Vas upućujemo da se u pogledu potrebe svakog dodatnog upita ili pojašnjenja izravno obratite na nadležnu carinarnicu.

KOLIKO SAM RAZUMIO NEMA CARINE NI PDV-a) Evo nadam se da je nekome bilo od pomoći

Također vas molim za razumijevanje zbog uklanjanja ili prikrivanja pojedinih djelova teksta radi zaštite mojeg identiteta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Aktivacija će inače uvijek proć bez frke. ALI...po MS-u ti si u prekršaju, jer, kažu oni, to je kao i onaj zakon o registraciji auta u inozemstvu, može, ali ako u toj zemlji boraviš ukupno gledajući najviše dana u godini. Dakle, koliko god to glupavo bilo, po MS-u si u prekršaju. Naravno sve to postaje razumljivo, pa ne baš, ali barem postaje jasno zašto su to napravili kada usporedimo MS-ove cijene u USA, u EU, u HR itd...

Da, preciznije: http://www.microsoft.com/About/Legal/EN/US/IntellectualProperty/UseTerms/Default.aspx, gdje se dobije PDF dokument koji kaže "14. GEOGRAPHIC RESTRICTIONS. If the software is marked as requiring activation in a specific geographic region, then you are only permitted to activate this software in the geographic region indicated on the software packaging. You may not be able to activate the software outside of that region. For further information on geographic restrictions, visit go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=141397."

... gdje pak dalje kaže "Microsoft offers additional versions of Windows and Office to meet regional requirements. These versions are restricted for sale, activation, and use only in the geographical locations for which they were intended. These restrictions are clearly indicated on the product packaging as shown on this page."

Na mom pakiranju nema nikakvih zemljopisnih restrikcija, pogledao sam sad sa svih strana i sve papire što dođu unutra {#} (što je zapravo čista slučajnost, dosad nisam znao da i na to treba obratiti pažnju). Nagađam da su onda na eBayu OK svi artikli s navedenim SKU-om, ili barem gdje prodavatelj daje aktualnu sliku pakiranja i vidi se ili u opisu eksplicitno piše da nema zem. ograničenja.

14 godina
neaktivan

DigiMagic - u svakom slučaju zanimljivo je ovo što piše na gore navedenim linkovima i postovima. Možda su te norme za takva izdanja Windowsa i Office-a dodata tek nešto kasnije od proizvodnje i aktivacije tvoje licence i diska pa zato toga kod tebe nema. A možda je i bolje da toga kod tebe nema jer ako ćeš imati neki problem i MS će se na to pravdati, a ti ćeš se pravdati da ti te naljepnice - oznake nemaš i to je to, a prema rječima operatera supporta MS Hrvatska - za njih su PayPal eBuy računi u potpunosti priznati i valjani. {#}

Baš sad gledam ove Windows  7 Ultimate Retail iz UK i uspoređujem ih sa ovima iz USA. Ovi iz USA mi za cca 1500kn pošalju preko USPS Express Mail Internationala (4 dana za isporuku) a ovi UK mi za 1700kn pošalju nekom sporom, jeftinom i nepouzdanom poštom. Ali na ovima iz UK ne piše da imaju aktivacijsku regiju / aktivacijsko ograničenje na zemlju ili regiju. Što odabrati na kraju od ova 2 artikla?

USA: http://cgi.ebay.com/Microsoft-Windows-7-Ultimate-GLC-00182-Full-NIB-Retail-/200448494156?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eaba94a4c

UK: http://cgi.ebay.com/NEW-Microsoft-Windows-7-Ultimate-Full-Version-32-64bits-/220736346372?pt=UK_Computing_Software_Software_SR&hash=item3364e95904

E da..... Neznam što vi mislite kad bi i odabrao te Win iz USA jel bi prošla automatska aktivacija sa USA IP adrese (VPNOP i sl VPN)?

3 Kupiti Windowse iz UK
1 Kupiti Windowse iz USA
15 godina
Win 7 OEM ili Retail

Ova iz US je for US only, kako i piše na naljepnici, i iako 99% nećeš imat nikakvih problema kod aktivacije ipak razlika nije toliko velika da bi se igrao pa zažalio.

Ali tu postoji i drugi problem...a to je da će ti to vrlo vjerojatno carinit...(i oporezovat) Pogotovo što ide preko brze pošte. Dok onaj iz UK MOŽDA prođe bez naplate. Kažem možda, jer iako je cd koje često znaju propuštat, ovi su ipak u malo podebljoj kutiji, a i svi znaju što su Winsi...tako da lako moguće da ćeš na tu cijenu morat udarit +35,3% + još malo troškaova (10-50kn)

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice