Win 7 neće da napravi shut down

poruka: 37
|
čitano: 6.290
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

od danas kada pritisnem shut down, prođe nekoliko sekundi, slika se izlomi na 30-tak vodoravnih pravokutnika, pojavi se plavi ekran, nakon toga se resetira i ponovo upali... znači mogu ga samo ručno ugasiti...

di čega ovo može biti, kakav bad sector ili što?

hvala!!!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

a kad klikneš na restart ili log off, što se onda desi ?

Du bist eine meine kleine Schweine !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

log off može, restar se isto slika izlomi....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a igram sve normalo, gledam filmove, glazba itd.. ali kad oću ugasiti ... neće....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Win 7 neće da napravi shut down
aajduke36 kaže...

od danas kada pritisnem shut down, prođe nekoliko sekundi, slika se izlomi na 30-tak vodoravnih pravokutnika, pojavi se plavi ekran, nakon toga se resetira i ponovo upali... znači mogu ga samo ručno ugasiti...

Isključi automatski restart kad se to dogodi i pogledaj pa nam reci što piše na BSODu.

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
14 godina
neaktivan

nemogu sad naći to sa slike nikako :-(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

naša sam... sad cu probati....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

nemogu sad naći to sa slike nikako :-(

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
14 godina
neaktivan

kada se pojavi plavi ekren piše internal_power_error  e sad, mislim da je sa napajanje sve uredu, budući da igram, a i probao sam spojiti tri eksterna usb hdd-a i usb stick i sve vuče bez problema....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje piše da ima neke veze s hibernacijom pa pogledaj dal ti baca tu istu grešku:

http://www.mydigitallife.info/fix-stop-0x000000a0-internal_power_error-when-windows-7-hibernates/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da.. isto mi se pojavi... al kad ovaj radi u command prompt stoji mu veza c:windows:system32   a meni c:users\ajduk

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Otvori cmd i kopiraj ovo:

CD C:\WINDOWS\system32

i zatim: 

powercfg /hibernate /size 100

Možeš i isključit hibernaciju ako je ne koristiš: 

http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 0:35 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo napravio sam.. idem vidjeti...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

neće.. ista stvar---- da je bilo izbrisati hibernaciju, ako je uopće do nje ili neki drugi program za shut down..

koliko je ovo štetno stalno ga gasiti ručno?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

neće.. ista stvar---- da je bilo izbrisati hibernaciju, ako je uopće do nje ili neki drugi program za shut down..

koliko je ovo štetno stalno ga gasiti ručno?

Pogledaj link iznad kako je isključiti pa probaj opet.

14 godina
neaktivan

sve isto..

logging off, shuting down i onda se izlomi slika... koliko mi je štetno da ga gasim ručno?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

sve isto..

logging off, shuting down i onda se izlomi slika... koliko mi je štetno da ga gasim ručno?

Nije dobro prisilno gasiti računalo na dugme ali kad moraš.

Probaj gore umjesto brojke 100 stavit broj 200.

14 godina
neaktivan

sve po starom.... a ako mi je to jedina opcija, jer ponovo reinstalirat win... imam dosta instalacija.... ako je uopće do toga, jer to mi se od danas pojavilo, a nikakve postavke nisam dirao....

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

koja je konfiguracija, koliko je staro računalo, kakva je memorija, koje je napajanje, koliko je star disk, CPU, grafička, ejsi li što mijenjao u zadnje vrijeme  itd...

nisi dao ni jedan podatak da bi isključili harverski kvar !?

Du bist eine meine kleine Schweine !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

amd phenom x4 9750

2x2 gb ddr2 800 mhz

asus m2n68 plus

ati 4890 1gb ddr 5

hdd wd 1tb

napajanje corsair 450w

evo to je ja mislim sve, a da čak posumnjam u napajanje mislim da nije jer kako bi vrtio sve igrice i sve ostalo.... također radio sam u future mar i 3d mark i ako je do napajanja valjda nebi moglo testirati grafu do max-a

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sada mi se i prilikom rada u windowsu nakon 15min, pola sata, dva sata, izlomi slika i onda plavi ekran i piše

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

molim za pomoć...

0 0 hvala 0
17 godina

Provjeri temperaturu procesora pod opterečenjem (recimo Prime95 Small FTT), grafičke (FurMark Burn In test), provjeri je li disk ispravan (HD tune health i Error Scan), provjeri da nemaš gamadi na kompu (Malwarebytes Anti-malware) te neravno očisti/optimiziraj windowse (TuenUP Utilities; glavno registry scan i registry defrag).

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

future mark sa max rezolucijom i svim što mogu označiti ide do max 82 stupnja.....

procesor također ne pokazuje grešku, na sve četiri mi piše o errors, 0 warnings...

0 0 hvala 0
17 godina
aajduke36 kaže...

future mark sa max rezolucijom i svim što mogu označiti ide do max 82 stupnja.....

procesor također ne pokazuje grešku, na sve četiri mi piše o errors, 0 warnings...

Misliš FurMark?

Ok temperatura, blago toplo ali nije strašno.

Nije bitno za prikazivanje greške procesora već je bitna temperatura koju postiže nakon recimo pola sata kontinuiranog opterečenja.

Edit:

zaboravio sam da treba sprovesti i memtest86 test memorije, barem jedan prolaz (Pass).

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 14:59 (191x7).
16 godina

Ako ne pomogne,onda reinstal winsa.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

82 stupnja tebi blago toplo?

0 0 hvala 0
17 godina
AtomicBomb kaže...

82 stupnja tebi blago toplo?

Iskreno, to nije strašna temperatura grafičke kartice pod FurMark opterečenjem. Toliko je moja HD 4730 u prošlom kućištu išla kao nova. U novom kućištu 72 max. Tek preko 90 se treba alarmirati iako ni to nije strašno.

14 godina
neaktivan

ako idem sa reinstalom sedmice, hoću li gubiti instalirane stvari, tj hoće li ih spremiti pod windows old ili? imam dosta igara i prijeđenih levela...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa prebaci na cd "sejvove" da budes siguran.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

registry mechanic pronaša neke gluposti, furmark sve ok, pregled procesora sa 0 errora, hdd defragmentiran... a neznam do čega može biti...

a npr: filmovi, serije, glazba i td, jel mi to ostane na win old ili gdje, nisam još radio reinstal win 7 pa da znam...

hvala

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice