Vista mi je usporila komp zaključana tema

poruka: 55
|
čitano: 6.725
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista mi je usporila komp

EE molio bih stručnu pomoć,imam vistu na laptopu i sad sam instalirao service pack 1 sa microsoftove stranice....i umjesto da mi ubrza laptop i to sve nabolje.....jadan laptop ide još gore...CPU mi cijelo vrijeme na 100% i ne spada..laptop mi je užasno spor.....kako to mogu popravit,ako mogu?kako unistalirat service pack1????MOLIM VAS POMOZITE

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista mi je usporila komp
nemoj ga uninstallirat.
jesi instalirao još što nakon SP?
17 godina
neaktivan
skull kaže...

EE molio bih stručnu pomoć,imam vistu na laptopu i sad sam instalirao service pack 1 sa microsoftove stranice....i umjesto da mi ubrza laptop i to sve nabolje.....jadan laptop ide još gore...CPU mi cijelo vrijeme na 100% i ne spada..laptop mi je užasno spor.....kako to mogu popravit,ako mogu?kako unistalirat service pack1????MOLIM VAS POMOZITE

čemu 2 ista posta.??.. već ti postao pitanje na temu "Vista- Hard stalno radi"...

bobo desmra
17 godina
neaktivan

ako se ne varam, nakon testiranja SP1 za vistu u bugu su rekli da malo uspori komp. nemoj me držati za riječ ali mislim da je.

17 godina
neaktivan

Da, nažalost SP1 za Vistu pomalo uspori mašinu jer je nešto gladniji resursa zbog pojačane sigurnosti i raznoraznih pozadinskih procesića koji su dodani kako bi 'poboljšali' OS. Ironično je to da čitava stvar umjesto da je 'ispeglala' sustav, sad radi još tromije i zahtjevnije nego prije. Ja za sada ne želim stavljat SP1 na svoju Vistu. Možda pričekam SP2 pa tek onda stavim Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Zapravo, to je netočno. SP1 nebi trebao usporavati mašinu niti to radi. Neka kopiranja su sporija, ali neka i brža, no sam rad sustava nije ni sporiji ni brži.

CPU na 100% nema nikakve veze s Vistom i SP1. Pogleda se koji proces drži 100% i provjeri zašto je to tako, pa se problem popravi.

Paušalni zaključci, ishitrena formatiranja i sl. nisu nikakvo rješenje niti jednog problema.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

Ma što sam jedini komu Vista brže radi nakon sp1???????

v_maxcpp
17 godina

Nisi.

Samo joj treba malo vremena da si sve "posloži" gdje joj odgovara... a onda radi nešto malo brže nego bez SP1.

17 godina
neaktivan
v_maxcpp kaže...

Ma što sam jedini komu Vista brže radi nakon sp1???????

Naravno da nisi, ali nisi naletio na neki blesavi problem, a i ako jesi popravio si ga.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

BUG-ovci,stavite SP1 za Vistu na BUG-ov DVD

Usput ,imao sam instaliranu Vistu 2 mjeseca i primjetio da radi nakon početnog uštimavanja u gotovo svim situacijama brže od XP-a,jedino kod igaranja igre tu i tamo zatrzaju

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2008 0:09 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E da, procesor ti vjerovatno radi na 100% zbog gadgeta. to zna totalno ubiti CPU.

17 godina
neaktivan
MRK 22 kaže...

E da, procesor ti vjerovatno radi na 100% zbog gadgeta. to zna totalno ubiti CPU.

A šta je gadget!!Meni je 15 godina pa i neznam puno o informatici,ali zelim naučiti!
17 godina
neaktivan
dado2 kaže...
nemoj ga uninstallirat.
jesi instalirao još što nakon SP?

Nisam!Ne usudim se!
17 godina
neaktivan

ona traka s desne strane. to su gadgeti

17 godina

Pitanje je i kakvi su ti driveri na laptopu... Ako nisu najnoviji, možda si nisu baš dragi sa SP1.

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2008 17:05 (PICART).

0 0 hvala 0
17 godina
driveri upravljački programi, upiši "nvidia" drivers odaberi svoje i skini!
17 godina
neaktivan
MRK 22 kaže...

ona traka s desne strane. to su gadgeti

A ja!i šta trebam uradit-isključit ih???
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
driveri upravljački programi, upiši "nvidia" drivers odaberi svoje i skini!
 da skinem neke druge drivere????koje preporučaš!!
17 godina
neaktivan

probaj ih ugasiti. ako je bolje onda ostavi tako. dole desno u taskbaru ikona "side bar". to na exit i papuča

17 godina
neaktivan
MRK 22 kaže...

probaj ih ugasiti. ako je bolje onda ostavi tako. dole desno u taskbaru ikona "side bar". to na exit i papuča

AHA!!!Probat ću....hvala!
17 godina
neaktivan
skull kaže...
MRK 22 kaže...

http://forum.bug.hr/forum/topic/windows/sistemski_servisi_-_opisi/217.aspx?sort=asc&view=flat
Ovdje ti je link na kojem možeš naći opis nekih manipulacija Vistom...pa pogledaj,post je malo niže na stranici.
Ne gubiš ništa da pogledaš.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
v_maxcpp kaže...
skull kaže...
MRK 22 kaže...

http://forum.bug.hr/forum/topic/windows/sistemski_servisi_-_opisi/217.aspx?sort=asc&view=flat
Ovdje ti je link na kojem možeš naći opis nekih manipulacija Vistom...pa pogledaj,post je malo niže na stranici.
Ne gubiš ništa da pogledaš.

Ok ...vidjeti ću!TNX!
17 godina
neaktivan

KAKO UNISTALIRAT SERVICE PACK!!!!!!!!!!ŠTO PRIJE JAVITE!!HVALA!

17 godina
protjeran

Omg Skull smili malo te usklicnike

PX8600 GTS 256 MB
AMD Athlon 64 x3 4200+ 2.2 GHz 1 GB Kingmax 800 MHz 250 GB HDD 8MB Cache
Abit KN9 Ultra nForce 570 Samsung Syncmaster 206 BW 20" 2MS 3000:1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije da te ismijavam, ali Vista u opce ne treba da postoji! Nema nijedan PC na koji vista radi kako sto treba. Zato iducu godinu vec cemo imati Windows 7. Moja preporuka da se vratis Xp dok nije jos kasno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A i tako sam sam odlučio! Skinut ću vistu i ubacit XP Professional!I Amen!

17 godina
neaktivan
bytecollektr kaže...

Nije da te ismijavam, ali Vista u opce ne treba da postoji! Nema nijedan PC na koji vista radi kako sto treba. Zato iducu godinu vec cemo imati Windows 7. Moja preporuka da se vratis Xp dok nije jos kasno.

Kandidiraš se za najgluplju izjavu godine? Cool

17 godina
neaktivan

Ovaj 2 posta iznad priča gluposti....

Meni laptop radi odlično..VISTA Ultimate...je da bi na XP radio bolje...al pošto pratim sve naše časopise, pratim CPU, PC magazine i još 4-5 online portala posvečenih softwer ili hardweru nisam uvudio da je razlika između Xpy i Viste veča od 2-5% u performansama...o igrama neču govoriti jer ima brdo pro et contra...

Za mene je ta razlika zanemariva...

A to što ljudi sve guraju svuda i sa svačime a bez nekog znanja, čak i neznaju raditi sa msconfig naredbom, je njihov problem...a krive sve osim sebe i svoje ...

www.istratourism.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Testovi su pokazali da Vista sa SP1 radi 30% sporije nego bez SP1. A vidio sam i sam, na dual core 2 na 2.4 sa 2gb rama, Vista jedva se pokrene, i to s instalacijom od tvornice. To je sramota covjece, takav os ni ne treba postojiti.

Evo jedan primjer: http://reviews.cnet.com/windows/windows-vista-sp1/4505-3672_7-32853289.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2008 8:01 (bytecollektr).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bytecollektr kaže...

Testovi su pokazali da Vista sa SP1 radi 30% sporije nego bez SP1. A vidio sam i sam, na dual core 2 na 2.4 sa 2gb rama, Vista jedva se pokrene, i to s instalacijom od tvornice. To je sramota covjece, takav os ni ne treba postojiti.

Testove si provodio ti u snu ili imaš neki referentni link? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice