U vezi 64-bitne verzije

poruka: 11
|
čitano: 4.351
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: U vezi 64-bitne verzije

PA 64 bit windowsi su must have ak imaš više od 4 GB rama,jer 32-bitni "vide" do 3.2 GB..Sad dal će to riješit problem s monitorom,sumnjam..

Moj ti je savjet skini neku live verziju linuxa,bootaj pa vidi jel se šta promijenilo..il posudi od nekog drugi monitor pa vidi jel se stvar ponavlja..

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam kak imaš složene particije tj. imaš li ih uopće..Al čak i da ostaviš particiju s igrama(il imaš dva diska,neznam),izgubit ćeš sve njihove zapise u registru koje su napravile,tak da teško da će ti opet radit

Možda najbolje formatirat sve,friško windowsi,staviš najnovije drivere(skini ih prije reinstalacije,pa zaprži na DVD il stavi na stick),i onda lagano istalacija programa i igara..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
U vezi 64-bitne verzije

Spremi si vazne podatke na dvd,stik.externi HDD itd. i formatiraj cjeli hard instaliraj nanovo windowse, drivere  i sve vjerojatno nece biti vise problema jel si mjenao windowse kad si zamjenio grafu?

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 22:50 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
U vezi 64-bitne verzije

Promjeni windowse pa ces vidjet.

Don Believe The Type
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

(koliko pogrešnih stvari...) pa kao je i dalje problem tu ... -naravno, problem mora ostati jer je 2+2=4 (kopmijuteri tako rade).

- refresh za desktop (windowse) postavljaš u driveru.

- refresh za igre (koje koriste directx) postavljaš dxdiagom, tj override default. (ili za CP/ DirectX properties /DirectDraw, tools za podešavanje). Igre (bilo koji software) može koristiti svoj config za rezoluciju-refresh, ponekad moraš editirati (notepadom i sl.).

Stari default (iz XPa) je bio 60Hz, novi je ovisno o monitoru moguće da ga pogrešno očita. Ručno možeš postaviti željeni refresh...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
iVANNNNN kaže...

Znači problem mi je trenutno da mi neželi uzeti više od 3.56 GB, a imam 4 GB i 64-bitne windowse. Slika je dolje.

Idi u BIOS i uključi Memory Remap. Ne znam koju matičnu i BIOS imaš ,kod ASUS-a je to pod Advanced ,Uncore configuration.

Traži!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 1:19 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
iVANNNNN kaže...

Znači problem mi je trenutno da mi neželi uzeti više od 3.56 GB, a imam 4 GB i 64-bitne windowse. Slika je dolje.

Idi u BIOS i uključi Memory Remap. Ne znam koju matičnu i BIOS imaš ,kod ASUS-a je to pod Advanced ,Uncore configuration.  Traži!!

.. ili (opet Asus), isključiti XP-compatability.. (tako neki naziv, obično ograničava na točno 3GB-3072MB. Pošo je ovdje 3.5GB vjerojatno samo remaping, ili počistiti msconfig ako je tamo nešto dirano.

-ako je RAM bio dodavan npr 2GB pa dodano 2GB, dešava se da je remaping uključen ali ga ne aktivira (quickboot), potrebno je samo uči u BIOS i save&exit da bi se aktivirao remaping.

Da bi u bilo kojoj kombinaciji (nevažno je koji OS 32-64 bit) bilo moguće iskoristiti sav RAM, chipset mora podržavati barem 8GB (to je povezano s remapingom, ako je max 4GB nema gdje remapirati sys-(memorijske) adrese.

- Vjerojatno ova MBO podržava (noviji chipset od i945) tako da bi prvi odgovor morao biti rješenje, samo kao info ostalima koji prate temu...

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Vjerojatno ova MBO podržava (noviji chipset od i945) tako da bi prvi odgovor morao biti rješenje, samo kao info ostalima koji prate temu...

Pošto je Core2 procesor i očitava svu memoriju ,sigurno je chipset noviji od i945 ...

17 godina
neaktivan

Koliko modula i koje su marke i velicine, naravno

Jesi li flashao BIOS? Ukljucio memory remap kao sto ti je Kizo rekao?

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da i? Kaj ti sad znači link?

Evo ti: BIOS -> Advanced -> North Bridge Configuration

Tu se nalazi Memory Remap ,uključi ga!

Lazarus Long kaže...

Jesi li flashao BIOS? Ukljucio memory remap kao sto ti je Kizo rekao?

Ma ,ako ne zna ,bolje da ne flasha (iako to može napraviti i iz Windowsa) ,da ne zayebe ploču! Samo nek vidi jel uključen Memory remap!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 12:13 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

(nastavak @ Kizo, ..)

:) -pogrešan zaključak (pogrešna predpostavka-osnova), mada je u ovom slučaju vjerovatno točno (da je noviji chipset), ali ne znači da automatski podržava više od 4GB pa time ni remaping.

.. jer Core2 E7420 je iz 2008me, s775, generacija i945 iz 2005-nadalje dok serija 945GC (2007.) podržava i 45nm (nasljeđuje ga G31 pa i neki G41, koji također ima ograničenje na 4GB, P31-8GB ...), kao i to da su trgovci sklapali svašta, samo da se složi jeftikaner.

Pišem zato da si oni koji imaju takve chipsetove skrate muke oko podešavanja (i zato je važno navesti te podatke, chipset-MBO i CPU, jer to su stvarna ograničenja, ne OS).

-RAM se u svim slučajevima očita (i na i945), sasvim je različito od tog koliko je dostupnog-iskoristivog. Stvarno potreban Sys-reserved je 2MB ili DOSovki prvi MB, samo što to MS radi bahato.

edit: kao što sam i (slučajno) pogodio...

Specifications

CPUIntel Socket 775 Processors ChipsetIntel G31 / Intel ICH7
Front Side Bus1600*/1333/1066/800 MHz *overclock speed Memory4 x240-pin DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
*Support max. 2 DIMM modules only for yellow DIMMs when over-clock to DDR2-1066
*When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules.
*When installing total memory of 4GB capacity or more, WindowsR 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 12:29 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice