pozdrav upravo sam instalirao win 7 i naisao na problem pa me zanima dali je to do operativnog sustava ili neceg drugog,kada otvorim film nema veze u kom formatu on radi za nijansu usporeno,konfiguracija racunala je nesto slabja sempron 3600,procesor 2.0-1 giga rama,prije sedmice je bio xp i sve je radilo perfektno..probao sam u gom playeru i vlc i dogada se isto tako da ja mislim da nije do playera..ako imate kakav savjet ili misljenje u vezi toga bio bih zahvalan
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja graficka, mozda do drivera od nje?.
da...koja grafa?i jesu mkv filmovi ili dvd ripovi i slicno?
Ima jednostavno objasnjenje,Windows 7 treba dosta vise sistemeske memorije da radi dok XP radi i na 10x slabiji konfama...to je 99 posto razlog a nezzprobaj deinstalirati drivere od grafa i nanovo ih instalirati.
Ima jednostavno objasnjenje,Windows 7 treba dosta vise sistemeske memorije da radi dok XP radi i na 10x slabiji konfama...to je 99 posto razlog a nezzprobaj deinstalirati drivere od grafa i nanovo ih instalirati.
win 7 radi bez problema na toj konfi jer se prilagodava konfama i ramu pa trosi uvik razlicito...manje resursa na manje rama...tako da to nije problem spygi...u krivu si...
graficka je od 256 mb..ne igra ulogu koji format filma je,sad sam primjetio da neki radi normalno a neki ne a obojica u istom formatu..neznam....
vjerovatno nije instalirao driver za graficku vec koristi defaultni windowsov driver
a moze li mi netko pojasnit kako da instaliram graficku??nisam neki frik za te stvari..a posto sam izvan hrvatske prepusten sam sam sebi..ili vama :)
a moze li mi netko pojasnit kako da instaliram graficku??nisam neki frik za te stvari..a posto sam izvan hrvatske prepusten sam sam sebi..ili vama :)
Reci koja je grafička u pitanju i dam ti link
ovako ovo su svi podatki od graficke pa sad vi proucite
windows grafika
Opis uredaja-standard vga graphics adapter
Naziv kartice-vga
verzija bios-a-01.00
Tip čipa atiatombios
Dac tip 8bit
kapacitet memorije 16mb
Instalirani driveri
vga 6.1.7600.16385(win7-rtm.090713-1255)
framebuf 6.1.7600.16385(win7-rtm.090713-1255)
vga256
vga64k
pci/agp grafika ati rs690m
Slaba je to konfiguracija za win 7,ali bi ,ja mislim,morala vrtjeti filmove. Kodeke imaš instalirane za sedmicu? Ovisi o formatu filma...
neke filmove vrti bez problema neke ne..a u istom formatu..i klipovi skinuti sa youtube takoder zamrzavaju!!
Daj model grafe!
Tako da ti možemo linkati drivere za skinuti.
ili
Edit: Sad vidim da imaš samo 1 Gb RAM-a
stoga ti savjetujem da koristiš basic apperance
(isključi Aero)
desni klik na desk/personalize/scroll do Windows 7 Basic/klick na to
Uštedit će ti nešto RAM-a,nije bogznakoliko ali dobro će ti doći svaki Mb
I pogasi gadgete ako ih imaš na desku