Sa Ubuntu na Windows XP

poruka: 14
|
čitano: 2.604
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
pitanje

Frend mi da laptop da snimim windowse, jer na njemu je ubuntu, ali dođe do error-a.
Evo pise tocno ovako:

***stop 0x0000007E ( oxc 0000005, oxf9a380bf, oxf9e84208, oxf9e834208, 0xe9e83f08

*** PCI.SYS address f9a380bf base at f9a31000, date stamp 3b7d8ssc

Googlao san, vidio san da ih vise ima taj problem, pokusavao san svasta, neki kazu da se triba snimit Win. Xp Sp2 a ne obicni, sad ga trenutno skidam,  čak neznam ni koji je laptop neki HP.

Pa ako netko zna kako rjesit problem bio bi zahvalan, ako ga u međuvremenu sam ne rjesim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sa Ubuntu na Windows XP
markoal kaže...

čak neznam ni koji je laptop neki HP.

Nevjerojatno.

Prijenosnik ima i donju stranu.

Izmjena: ako ti ide sporije skidanje, zguglaj "WinFuture XP-iso-builder".
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2008 23:04 (Elk Cloner).
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
autorov komentar

On ima ovi laptop http://h10010.www1.hp.com/...
Sad pokusavan, skinio san Xp sa Sp2 i SP3 i jos nesto, sad pokosavan al neide, jos cu vidit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nekuzim jel ti oce bootat disk xp'jel znalo se desavat da linux urokuje probleme prilikom deinstalacije pa bi bilo dobro ako ga mozes bootat s xp eom da formatiras detaljno hdd...
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
autorov komentar
UBIZEC cORPORATION kaže...
nekuzim jel ti oce bootat disk xp'jel znalo se desavat da linux urokuje probleme prilikom deinstalacije pa bi bilo dobro ako ga mozes bootat s xp eom da formatiras detaljno hdd...
 E to ocu, stavit cd od windowsa da kad se pali i formatirat, jer ubuntu nemore exe otvorit i pola datoteka.
A zapnemi gore navedeni problem (prvi post eror 00...) i sad san ga prosa tako da ubacin obicni XP cd pa prije nego pocne ucitavat datoteke, ubacit Win XP cd di je SP3, sad moran nekako nariktat da mi ucita hard disk, jer pise da nemore nac ni jedan hard disk, di se ton namiscava(boot, ali di) ja san zaboravio.

Edit: Sitio san se, nesto san u biosu iskljuciva, i mozda jednu opciju ukljucio i sad mi se trenutno formatirava.
Samo pre glupo je stavljeno i malo prostora 16 gb,  1 particija 980 mb, druga 15 tisuća i jos nesto mb( ili 15 GB).
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 1:19 (markoal).
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
autorov komentar

Koliko problema sa ovin laptopon, snimio san xp pro. ali kad se ono napunilo pisalo je da trazi neke informacije i to trajalo vjecno, ja ceka i ceka pa izgasio laptop, pa ga opet upalio i doslo mi isti error kao u prvom postu(0x00..), sta da radim, da skinem s Interneta Xp Home i pokusam instalirat, ili sta?
Btw ovi sto san skinio Windows Xp Pro. SP2 i SP3 nije tilo da samo pise press any key to bot..., pa san mora to pokrenit sa obicnog a dalje stavit cd sa SP3(servicepack3), i uvijek bude neki error , neka datoteka fali, u oba (sa SP2 i SP3)

Help!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gle pobrisi cjeli hdd da ti bude jedna partricija ako ima 16gb kako si reko tako je najbolje s malim hdd i kad ga lijepo formatiras u jednu particiju probaj ga formatirat u FAT system i onda metnut windowse...napomena ako pokreces winse sa xp sp2 moras s tim cdom i zavrsit kompletnu instalaciju inace ti izbacuje missnig files i erore
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
autorov komentar

ali nece da pokrene sa XP SP2 ni SP3, nego mi ovi obicni sluzi samo da pokrenem, pa kad dođe ono ucitavanje ja izbacim cd i stavin od SP3 i ucitava ali nađe missing file, kad pokusavan instalirat.

EDIT:
I ovo je u NTFS, nemogu formatira san ali nemogu instalirat windowse,
kad se napuni cekam vjecno da ucita neke infrmacije dxx.inf(x neznan slovo)

Evo sta mi pise(cd sa SP3):

The following value in the .SIF file used by Setup is
corrupted or missing:

Value 0 on the line in section [SourceDisksFiles]
with key "SP3.cab."

Setup cannont continue. To quit setup press F3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 11:15 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sa Ubuntu na Windows XP
prihvaćeno rješenje

Ovaj laptop koji si naveo ima SATA hard diskove. Da bi se instalirali Windowsi XP na takvo računalo postoje dvije opcije:

1) SATA driveri se snime na disketu, kada ti tijekom instalacije Windowsi upute ovakvu poruku "Press F6 to Install a Third Party Driver", pritisneš F6, a nešto kasnije će te tražiti da ubaciš tu disketu u računalo

2) SATA driveri se integriraju u instalaciju Windowsa XP-a pomoću nLitea i napravi se bootabilni CD, pa se onda s tim CD-om koji ima integrirane SATA drivere za tvopju matičnu ploču instaliraju Windowsi.

Treća opcija ti je da u BIOS-u prebaciš hard disk sa SATA na IDE način rada.

Četvrta opcija je da instaliraš Vistu koja nema problema sa SATA diskovima.

0 0 hvala 0
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
autorov komentar

Ma vidio san to na forumima F6 pa ti driveri samo nisam zna gdje da ih nađen, pa san bio skinio Windows SP3 + sata+ raid drivers, samo mi ne pripozna cd.
Pokusat cu vidit na ovoj stranici koju si mi ti da, a sumnjam da bi vista mogla na ovaj laptop (jos je celeron 1.7 ghz)(neznan ram).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sa Ubuntu na Windows XP

Pogledaj i ovu temu na forumu:

Poslje Linuxa ne mogu nazad! 

0 0 hvala 0
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
autorov komentar

Samo gdje cu nac te drivere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
markoal kaže...

Samo gdje cu nac te drivere.

Intel SATA AHCI Controller Driver
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 12:08 (klimama).
17 godina
Sa Ubuntu na Windows XP
autorov komentar

Klimama, hvala ti ovo je bilo nista lakse sa ovin nLiteom, sad samo cekam da se instalacija dovrsi.
Puno si mi pomogo, a valjda nece bit na dalje  problema, sve je bilo dobro, ucitalo cd, instalira, niti je bilo errora ni nicega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice