Telnet

poruka: 13
|
čitano: 6.034
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Telnet

Mene zanima kako se spojiti preko telnet-a,na drugi kompjuter...vidio sam da ima nekoliko tema,al nista mi nije pomoglo.Kako ja to radim : WIN+R=RUN u run ukucam telnet,i onda ukucam open odnosno "o" i ukucam IP moga laptop-a i onda ukucam "port(bas mi nije jasan taj port,pa ako mi moze ko objasnit kako doci do njega??)" i udrem "enter" i onda on govori "connecting to ***.***.*.**.... i onda rece za jedno minutu "Could not open connection to the host,on port 23.Connect failed. I to bi bilo to,sada ako mi moze netko objasniti kako se to radi i kako doci do toga port-a.Guglo sam i otvorio "milijon" stranica,ali na svakima isto pise,i probao sve isto nece..... unaprjed Hvala. :)

Sve je dobro,dok nema virusa :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Telnet

ako se ne mozes/neznas spojiti na taj drugi komp onda ni nemas razloga spajati se na njega. Nadam se da ne mislis da time mozes "hakirati" drugi komp.

Da bi se mogao ikamo spojiti, taj komp na koji se spajas mora imati otvoren port na koji se spajas.

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
16 godina
neaktivan
Koki007 kaže...

ako se ne mozes/neznas spojiti na taj drugi komp onda ni nemas razloga spajati se na njega. Nadam se da ne mislis da time mozes "hakirati" drugi komp.

Da bi se mogao ikamo spojiti, taj komp na koji se spajas mora imati otvoren port na koji se spajas.

Nemislim "hakirat" nego samo da znam,ako ikad bude trebalo....e znam i ja da treba imati otvoren port,al kako ga otvoriti ili sta vec....Hvala 

14 godina
neaktivan
virus_cleaner kaže...

Mene zanima kako se spojiti preko telnet-a,na drugi kompjuter...vidio sam da ima nekoliko tema,al nista mi nije pomoglo.Kako ja to radim : WIN+R=RUN u run ukucam telnet,i onda ukucam open odnosno "o" i ukucam IP moga laptop-a i onda ukucam "port(bas mi nije jasan taj port,pa ako mi moze ko objasnit kako doci do njega??)" i udrem "enter" i onda on govori "connecting to ***.***.*.**.... i onda rece za jedno minutu "Could not open connection to the host,on port 23.Connect failed. I to bi bilo to,sada ako mi moze netko objasniti kako se to radi i kako doci do toga port-a.Guglo sam i otvorio "milijon" stranica,ali na svakima isto pise,i probao sve isto nece..... unaprjed Hvala. :)

Da i mene to zanima! :) 

Svaki kompjuter je dobar kompjuter,samo se treba znati sprijateljiti s njime!
16 godina
neaktivan
Telnet

Ima li tko odgovor?? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
virus_cleaner kaže...

Ima li tko odgovor?? Hvala

Recimo ovako, da bi se spojio telnetom na drugo računalo to računalo mora biti spremno prihvatiti takvu konekciju.

A 99% računala nije, posebno ovako kako ti želiš to doma učiniti. {#}

Na stranu što ne znam što bi s tim i da se možeš spojiti telnetom na svoje drugo računalo. {#}

16 godina
neaktivan
Telnet

Koga god zanima ima odličan CARNet-ov tutorial o telnetu:
http://sistemac.carnet.hr/node/117

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Koga god zanima ima odličan CARNet-ov tutorial o telnetu:
http://sistemac.carnet.hr/node/117

znam da dolazim nakon 8mjeseci... ali da nenacimam novu temu znate li kako otvorit u putty.exe telnet port 23???

Nothing is true, Everything is permitted!
14 godina
neaktivan
Telnet

U windows features instaliraš telnet client, a na računalo koje se želiš spojiti telnet server

otvoris cmd upišeš telnet, kada se otvori, upišeš komandu open ili samo 'o' ip adresu računala na koje se želiš spojiti i da nemoj me držati za riječ mislim da moraš imati postavljen pass na računalu na kojem se želiš spojiti i port netrebaš upisivati. ako šalješ mailove preko telneta onda je port potreban

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 22:12 (Franjic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sad bas citam ovaj od carneta uvod i pise sve sta je to ali nepise kako otvorit -.-

citat: "Kada kažemo - telnetirati se negdje – najčešće mislimo na uspostavu veze između našeg računala i udaljenog poslužitelja, kako bismo na udaljenom poslužitelju obavili nekakve radnje, poput čitanja elektroničke pošte ili promjene lozinke. Pri tome se na udaljeni poslužitelj uobičajeno spajamo na port usluge 23. Takva se tip komunikacije danas, smatra zastarjelim, štoviše, iz sigurnosnih razloga nepoželjnim, jer se svi podaci, uključujući i lozinke, prenose kao čisti tekst."

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 12:46 (BagyGamer).
16 godina
neaktivan

Zastarjelo ,nesigurno ,riskantno. Ako se hoćeš spajati na drugi PC ,koristi TeamViewer.

Instaliraj ga na svaki PC koji misliš koristiti ,napravi account na TeamViewer siteu i imaš puni pristup svim svojim PC-ima!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan

neka je zastarjeo... meni treba za backtrack 5... dali netko zna?

14 godina
neaktivan
BagyGamer kaže...

neka je zastarjeo... meni treba za backtrack 5... dali netko zna?

Za backtrack telnet {#}. Ako se misliš spajati na backtrack onda se spajaj preko SSH

BajaBoss
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice