Spooooro bootanje.

poruka: 17
|
čitano: 2.865
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Spooooro bootanje.

Imam jedan problem.

Imam dualboot sa sedmicom i XP-om.

Prije je sve radilo ok, ali sada sedmici treba 15minuta da se boota.

U safe modu se boota za 30-40 sekundi.

Očistio sam registry, a virusa nema sigurno.

BTW Windowsi su Ultimate 32Bit p*ratska verzija.

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Spooooro bootanje.

Rjesio sam problem gasenjem pol servisa.

Sad imam drugi problem: zvuk mi ne radi (nije zagasen pod services/msconfig)
kad pokusam upalit Windows Audio service, kaze mi ovaj error:

"Windows could not start ... Error 1068 : The dependency service or group failed to start."

Sve sam rijesio. LOCK.

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 17:11 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spooooro bootanje.

Zato se uvijek prije gašenja servisa u tabu Dependencies treba pogledati gornji i donji box!!

Gornji box su servisi o kojima dotični servis ovisi - znači ,ako bilo koji od njih ugasiš dotični neće raditi!!

U donjem boxu su navedeni servisi koji ovise o dotičnom i koji neće raditi ako ga ugasiš!!

I kad nešto riješiš ,(kao sada) ,budi kolegijalan i napiši šta si napravio da i drugi ljudi znaju za ubuduće!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 17:19 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

A sada ukljuci ove servise  Windows Audio Endpoint Builder, Remote Procedure Call i Plug and Play (<-ako je ugasen)

i nemoj nikad gasiti servise ako ne zns tocno sto radis. A ti, ocito ne znas...

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
16 godina
Spooooro bootanje.

Bio sam očajan.

Nisam imao vremena reinstalirat, pa sam gasio sve što nije kritično Belji se

Trebao sam upalit Mulimedia Class Schuleduler.

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

U radnjama imas Windowse koji nisu dirani i vode poteklo iz MSDN-a. Poseti radnje i nabavi takav Windows  Namigiva

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
16 godina
neaktivan
Spooooro bootanje.

Ok,moju konfiguraciju imate.

Nikada mi i nije to bilo vazno,sve dok mi danas prijatelj nije stavio bubicu u uho,rekao mi je da su moji Hardovi pri izdisaju!?

Naime,sa novom maticnom,proc i RAM(mjesec dana),dobila sam mali problemcic,a to je da mi je bootanje sporo-oko 2 min.

Upalim,pojavi se ASROCK reklama(govorim o POST-u),crni ekran(10 sec),mala treperujuca crtica(30 sec),welcome screen i Win.

Nekako mi se cini da je sve to predugo,sa starom maticnom,proc i ram je bilo puno brze,bez crtice.

Frend mi kaze da je to znak sporog hard diska.Jeli on u pravu?

Oba harda su mi spojeni SATA kablom,u BIOSU mi je prvobootabilan hard!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Spooooro bootanje.

ja bi prvo computer- HDD ( c, d, e, ...) - desni klik- properties- tools- error checking {#}

restart pa neka se izvrti osnovna provjera HDD-a

je da će da potraje, al je OK za početak provjere...

nego mislim da tvoja MBO ima hybrid booster, pa neke dečke na forumu iz servisa priupitaj jeli se to može ugasiti u biosu, imam utisak da je to caka koja tebe zeza kod bootanja {#}

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 15:49 (scaramush).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
scaramush kaže...

ja bi prvo computer- HDD ( c, d, e, ...) - desni klik- properties- tools- error checking {#}

nego mislim da tvoja MBO ima hybrid booster, pa neke dečke na forumu iz servisa priupitaj jeli se to može ugasiti u biosu, imam utisak da je to caka koja tebe zeza kod bootanja {#}

Budem provjerila error check!{#}

16 godina
neaktivan
scaramush kaže...

Ok,provjera svih hard diskova je obavljena.

Sve je OK!

{#}uopce nije bilo sporo,drugi hard je obavio iz windowsa,a onaj na kojime su sami win,morala sam restartirati!

......Uglavnom sve je u redu.Sta dalje?

16 godina
Spooooro bootanje.

veli manual da je za ostvarivanje SATA II rada ( 3Gb/ s) potrebno neke jumpere maknuti kako bi tvoja matična radila inače rade u SATA I modu koji je duplo sporiji (1,5Gb/ s )

kako ti imaš ove marke HDD-a možda bi to trebalo uraditi ako već niste kod slaganja kompa {#}

vidi slikicu

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 17:22 (scaramush).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
scaramush kaže...

veli manual da je za ostvarivanje SATA II rada ( 3Gb/ s) potrebno neke jumpere maknuti kako bi tvoja matična radila inače rade u SATA I modu koji je duplo sporiji (1,5Gb/ s )

kako ti imaš ove marke HDD-a možda bi to trebalo uraditi ako već niste kod slaganja kompa {#}

vidi slikicu

Check!

Jumperi stoje dobro!

Mozda od muhe pravim slona,mozda to tako mora biti,mozda???

Ovaj hard na kojemu su win je dosta star ( oko 4.5g),mozda jednostavno on je prespor,ovaj drugi od 250 GB je noviji(oko god dana),no niti jedan se ne cuje(onaj poznati svuk grebanja).

Postoji li ikakav software sa kojime mogu provjeriti "izdrzljivost,bad sec,brzinu....."samoga harda?

16 godina
Spooooro bootanje.

veli većina da je HD Tune dobar za to {#}

http://www.hdtune.com/download.html

HD tune pro verzija ti je trial nakih 15 dana, sasvim dovoljno da se testiraš i vidiš rezultate.

obična HD tune je freeware, pa da imaš za kasnije baciti neki test da ne brineš, jedino što je to starija verzija pa ne podržava najnovije HDD ove u svemu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
scaramush kaže...

veli većina da je HD Tune dobar za to {#}

http://www.hdtune.com/download.html

HD tune pro verzija ti je trial nakih 15 dana, sasvim dovoljno da se testiraš i vidiš rezultate.

obična HD tune je freeware, pa da imaš za kasnije baciti neki test da ne brineš, jedino što je to starija verzija pa ne podržava najnovije HDD ove u svemu.

Ma nasla sam ja i besplatan HD tune.........uglavnom,pokrenula sam par testova i ovaj stariji od 120 GB mi se cini OK,dok ovaj noviji od 160 GB Hard ima dva "ostecenja" mislim!

Ove slike zaista nemam pojma sta govore,al pogledajte:

120GB-error 120GB-error
120GB-health 120GB-health
120GB-benchmark 120GB-benchmark
160GB-health 160GB-health
160GB-error 160GB-error
160GB-benchmark 160GB-benchmark
16 godina
Spooooro bootanje.

onaj HDD od 160Gb ti ima 1 bad sector, ali je to izolirano i stavljena "rezervna" lokacija koja ga zamjenjuje.

to je značenje onoga reallocated sector.

ne znam kako je sa uvjetima garancije ako je još imaš na taj HDD.

uglavnom oni će ga uzeti onda i to samo prikriti metodom zero fill, pa kasnije sakriti tu lokaciju da je ne prikazuje i vratiti ti ga {#}.

ako budeš imala sreće taj disk može potrajati godinama, mada ga je ne bi koristio kao sistemski.

prati ovim programom svakih par tjedana da li se taj broj povećava i onda ga pod hitno zamjeni ako to primjetiš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
scaramush kaže...

onaj HDD od 160Gb ti ima 1 bad sector, ali je to izolirano i stavljena "rezervna" lokacija koja ga zamjenjuje.

to je značenje onoga reallocated sector.

ne znam kako je sa uvjetima garancije ako je još imaš na taj HDD.

uglavnom oni će ga uzeti onda i to samo prikriti metodom zero fill, pa kasnije sakriti tu lokaciju da je ne prikazuje i vratiti ti ga {#}.

ako budeš imala sreće taj disk može potrajati godinama, mada ga je ne bi koristio kao sistemski.

prati ovim programom svakih par tjedana da li se taj broj povećava i onda ga pod hitno zamjeni ako to primjetiš.

Znaci ne postoje one fore softwerski popravljanje bad sektora,nako sto kobajage radi Disc Doctor iz TuneUpa,nprm?

Taj Hard posto je novi(nemam garanciju),uvjek sam koristila za sistemski,no zadnji puta-slucajno njega sam istekala,pa time

sam 7-icu instalirala na stari hard.No poslusati cu tvoj savjet i necu ga vise koristiti kao sistemskog-cak mozda ga i iskljucim!

18 godina
neaktivan

Nemora ni bas da ga iskljucis. Ostavi ga i spremaj na njega nebitne stvari (filmove koje ne planiras cuvati....)

Inace da, fizicki bad sectori se ne popravljaju. Realocated sectors znaci da se taj osteceni oznacio kao nepostojeci i toliko. Ja ne bih koristio taj disk niti kao sistemski niti kao podatkovni..osim za onu namjenu za koju sam pisao na pocetku

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice