Software za prijenos dokumenata sa remote desktopa

poruka: 23
|
čitano: 6.378
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

dakle treba mi program koji može sa servera, na koji se spajam preko remote desktopa, prebaciti dokumente (koji su tamo spremljeni) na moje računalo.

LP

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Software za prijenos dokumenata sa remote desk
16 godina
neaktivan

hvala mauro ali nije pomogao, ne mogu se spojiti na server, mislim da je problem u id, da tu treba biti moje korisničko ime, a ne brojevi koje mi on daje, ima kakvih još prijedloga?

dakle software s kojim ću putem remote desktopa obaviti transfer podataka, svi ovi programi traže da se instaliraju na server i vanjsko računalo, te nakon toga spajaju putem svojeg servisa

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 7:57 (multiaccount).
17 godina

Dakle, ako si u mreži s serverom ili privatnoj, ili VPN, napravi shared folder, bilo kod sebe ili na udaljenom računalu. Ako si napravio na serveru taj share folder, na svome ga računalu nađi preko, my network, vidi kompjutore u mreži. Ako je kod tebe shered folder, poveži se Remotom na server, i istu proceduru, moja mrežna mjesta, vidi računala u mreži, pronađi svoje računalo i u njem svoj share-ani folder. Dakle možeš bez programa. Najbrži način: Kad se povezivaš ba server, napišeš Ime_servera i Connect. Napravi shared folder na serveru i prebaci šta želiš u njeg. Na svom računalu idi na start-> run i upiši \\Ime_servera i stisni enter. Sad ti otvori šta je na serveru, da li dijeli pisače ili foldere. Ti otvori svoj folder i uzmi iz njeg šta ti treba, odnosno kopiraj u njeg šta ti treba.

Napomena: Prilikom stvaranja foldera, stavi kvačicu na "dopusti da korisnici mijenjaju moje podatke". Dopuštenje se odnosi samo na taj folder.

Nadam se da je pomoglo. Lijep pozdrav!!!

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.

0 0 hvala 0
17 godina

software: windows remote desktop

naredba: copy/paste

stop(); // hammertime! | http://twitter.com/hhrvoje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probao, ali ne radi.

kad sam spojen na internet odem na remote desktop conection, a pošto je to udaljeno računalo (na drugoj lokaciji) ne mogu sebe naći na mreži, a na serveru ne mogu naći share-ani folder, uključio sam bio i opciju da share-a moj disk putem remote conection-a ali bezuspješno.

znam da stvar nije jednostavna, ali nužno je potrebna, do sada je funkcioniralo tako da si otvorim e-mail na serveru, ali nije funkcionalno slati puno dokumenata mailom (riječ je o wordovim dokumentima).

16 godina
neaktivan
hudo kaže...

software: windows remote desktop

naredba: copy/paste

bilo bi lijepo da je tako jednostavno, ali ne funkcionira

17 godina

Radi li ti \\Ime_servera? Ako ne radi, probaj \\Ip-adresa, npr u run upiši \\192.168.1.1         Možda neće da resolva name u IP. RDC radi kao i share-ani folderi. Isto bi trebalo raditi.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imaš opciju pod Local Resurces u remote desktopu da djeliš disk s strojem na koji se spajaš, ako očeš copy/Paste dokumenata moraš uključiti dva windpws servisa na klijentu i Remote Desktop serveru. Mislim da je riječ od Network DDE .. Servisima. Ako hočeš djeliti clippboard isto moraš onogučiti ti opciju pod Local resurs Tabom

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Radi li ti \\Ime_servera? Ako ne radi, probaj \\Ip-adresa, npr u run upiši \\192.168.1.1         Možda neće da resolva name u IP. RDC radi kao i share-ani folderi. Isto bi trebalo raditi.

na žalost ništa, izbaci path not find

bilo bi lijepo kad bi bilo jednostavno, ali neće i neće

jednostavno se neda, šta god sam probao

16 godina
neaktivan
Programko kaže...

Imaš opciju pod Local Resurces u remote desktopu da djeliš disk s strojem na koji se spajaš, ako očeš copy/Paste dokumenata moraš uključiti dva windpws servisa na klijentu i Remote Desktop serveru. Mislim da je riječ od Network DDE .. Servisima. Ako hočeš djeliti clippboard isto moraš onogučiti ti opciju pod Local resurs Tabom

uključio sam servise, ali opet ništa, ne pokazuje mi jednostavno sherani disk na serveru

17 godina
multiaccount kaže...

probao, ali ne radi.

kad sam spojen na internet odem na remote desktop conection, a pošto je to udaljeno računalo (na drugoj lokaciji) ne mogu sebe naći na mreži, a na serveru ne mogu naći share-ani folder, uključio sam bio i opciju da share-a moj disk putem remote conection-a ali bezuspješno.

znam da stvar nije jednostavna, ali nužno je potrebna, do sada je funkcioniralo tako da si otvorim e-mail na serveru, ali nije funkcionalno slati puno dokumenata mailom (riječ je o wordovim dokumentima).

Eto, u RDC konekciji odeš na Local Resources pa na More i tu označiš koje diskove želiš vidjeti na serveru... i kada se spojiš vidiš ih u My Computer na remote desktop serveru ako je na drugoj strani Server 2003... Sa Win Serverom 2000 to baš i ne radi pa bi ti onda bilo najjednostavnije dić neki mali FTP server kod tebe i preko njega prenositi fajlove.

kad nisi dao "niš podataka" ni koji je OS kod tebe, ni koji je na serveru...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 10:53 (Gnjavator).
16 godina
neaktivan

gnjavator isprike, kod mene je win xp prof sp2, a na serveru je win server 2000

sad barem znam zašto nije htjelo sa sharanim diskom.

ništa malo surfat pa widjet kako postaviti ftp, imam na svom računalu ftpserver lite, još samo skužim kako se conectat kad sam na serveru

LP

16 godina
neaktivan

ništa od ftp, kreiram klijent, a kada se trebam spojit sa servera nula bodova.

za sada odustajem.

LP i hvala svima

17 godina
multiaccount kaže...

ništa od ftp, kreiram klijent, a kada se trebam spojit sa servera nula bodova.

za sada odustajem.

LP i hvala svima

Hm, ako si iza routera (znači ak nisi dial-up ili bridge konekcija) onda moraš složiti i port forwarding za port 21 da bi se mogao spojiti na FTP server na svom kompu.

16 godina
neaktivan

dobio sam glavobolju od tih svih silnih pokušaja i promašaja, da nema neko jednostavno riješenje koje radi, kao što je već gore rečeno, copy/paste

17 godina
multiaccount kaže...

dobio sam glavobolju od tih svih silnih pokušaja i promašaja, da nema neko jednostavno riješenje koje radi, kao što je već gore rečeno, copy/paste

Ah eto, sad sam malo proguglo dok čekam da neka kanta poskida windowsudpateove... pa sam primjetio da ima jedan zgodna programčić baš zta ovakve slučajeve:

AnalogX TSDropCopy

http://www.analogx.com/contents/download/System/tsdc/Freeware.htm

besplatan, samo ga instaliraš kod sebe i na serveru i "vozi miško".

Ako nemaš admin ovlasti da možeš instalirati programe i ako nemaš "vezu kod admina" opet nema frke, upravo sam probo na jednom serveru na kojem sam "obični user" i samo sam iskopiro sadržaj TSDropCopy direktorija na server i pokrenuo tsdc.exe i probao i vid vraga, prošao file transfer pa eto probaj sa time.

16 godina
neaktivan

gnjavator hvala na progu, ali program radi, a ne radi

krene slati fajl (za probu sam stavio jedan od nekih 500kb) i onda stane na samom početku (neki mali dio prebaci) onda probam ping i niišta.

ali svejedno hvala, prog se čini dobar, sad ga roknem kolegi, da vidim kako u lokalnoje mreži radi.

LP

17 godina

A onda neznam ako ti ovo ne radi, ili FTP server ili mail ako ti ovo ne radi jer za sada ne vidim nikakvo treće riješenje...

16 godina
neaktivan

znam, probao sam sa ftp-om ali ne mogu se nikako spojiti sa servera, mail radi normalno, samo kada je u pitanju veća količina podataka, onda je problem.

mislim da glavnina problema leži u server 2000 windowsima

ali neka već neša riješim, možda uskoro dođe novi server, ovaj je postao usporen do bola, boota se po 15-20 minuta, ali treba imat barem 40 milja za koliko toliko  dobar server

uglavnom velika hvala

LP

17 godina

Kako već imaš pristup RDC, ja bi to ovako učinio. Pristupi serveru, instaliraj teamviwer i pokreni. Ugasi RDC, ali ne se izlogirati, nego ga ugasi na x, gore u vrhu. Otvori svoj teamviewer i s ID i pass koji si zapisao sebi kad si bio na serveru, poveži se na server i eto! FT i sve te stvari!

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Kako već imaš pristup RDC, ja bi to ovako učinio. Pristupi serveru, instaliraj teamviwer i pokreni. Ugasi RDC, ali ne se izlogirati, nego ga ugasi na x, gore u vrhu. Otvori svoj teamviewer i s ID i pass koji si zapisao sebi kad si bio na serveru, poveži se na server i eto! FT i sve te stvari!

Sve je to lijepo, ali ako je administrator na tom serveru onda ne mora instalirati nikakve programe, dosta je da si kreira neki share i spaja se na njega preko \\serverIP\share ili digne FTP servis na serveru ili milion raznih varijanti... ja uglavom krećem od pretpostavke da je problem u tome da >>korisnik<< želi prebaciti svoje dokumente sa servera na svoj stroj, a onda on ne može instalirati programe...

17 godina
Gnjavator kaže...
Smooth Operator kaže...

Sve je to lijepo, ali ako je administrator na tom serveru onda ne mora instalirati nikakve programe, dosta je da si kreira neki share i spaja se na njega preko \\serverIP\share ili digne FTP servis na serveru ili milion raznih varijanti... ja uglavom krećem od pretpostavke da je problem u tome da >>korisnik<< želi prebaciti svoje dokumente sa servera na svoj stroj, a onda on ne može instalirati programe...

Jeli ti nisi čitao moje postove, ili šta? Pa ja sam 10 postova iznad napisao da se spoji tako, a ti mene ponavljaš, pa me ispravljaš! WTF! Uostalom, Teamviwer se može pokrenuti bez instalacije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice