Smrzavanje kompa nakon pokretanja Windowsa

poruka: 10
|
čitano: 2.156
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima!

Imam jedan problem koji se pojavio prije otprilike tjedan dana - upalim računalo, Windowsi XP se normalno podignu, uđem na svoj profil, sve ok i nakon par minuta Windowsi se jednostavno smrznu, miš i tipkovnica uopće ne reagiraju, pokušao sam sa ctr-alt-del, ništa, samo pomaže restart na kućištu... i onda kad ga restartiram radi normalno! Mislio sam da će instalacija Service Packa 3 i novih drivera za grafičku ( 8800 GTS) rješiti problem, no ništa ne pomaže! I otkad se problem pojavio, niti jedna nova aplikacija nije instalirana, pa sam taj izvor problema isključio!  Da li je netko imao sličan problem i kako ga rješiti? Nije valjda da je format c: jedino rješenje? Plač  Ako trebate više informacija, pitajte...

Unaprijed zahvaljujem na pomoći!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li su nove komponente računala,recimo matična ploča? Ako je nova matična , skini novi BIOS.

0 0 hvala 0
17 godina

Maybe virus.

Jesi li O.C.-ao?

Sjećaš li se što si radio prije nego ti se to počelo događati ?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smrzavanje kompa nakon pokretanja Windowsa

Format pomaze,ali SP3 se prvi instalira.Sledi mrezna (ako je ovaj nije prepoznao) i trk do Windows Update...pokupi sta je sve preostalo pa tek onda sledi instaliranje drivera (jedan po jedan)...mucan je to posao.

Imao sam slican problem,XP (SP3) bi se podigao do desktopa i nakon toga bi ostao smrznut jedno 5 min.

Ispostavilo se da se readi o mreznoj,odnosno trebalo je da "ukapira" mrezu i nakon toga bi sve bilo normalno.

Pomoglo je rucno upisivanje IP adresa

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nisam ništa radio na računalu prije nego se porblem pojavio, uobičajeno dnevno surfanje, nikakve aplikacije nisam instalirao... prije toga je sve bilo ok, i sad mi se odjednom nakon šta se učitaju Windowsi, nakon 1-2 minute, desktop samo smrzne i ništa ne reagira, samo restart pomaže...napravio sam full scan sa antivirusnim i ad-aware-om i nikakve viruse mi ne javlja...jednostano neznam šta bi još pokušao prije nego formatiram disk...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

E i zaboravio sam napisat da nisam O.C.-ao ništa i nikakve nove komponenete dodavao, komp je star otprilike godinu dana...

17 godina
neaktivan

Provjeri si temperaturu procesora u biosu nakon 10tak min ili probaj MemTest pokrenut za memoriju, moguce da ti se ili pregrijava procesor ili nesto s memorijom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A mozda ti jednostavno nisu dobro ustekani mis i tipkovnica Iznenađen Dogadja se i to,provjeri...

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shook kaže...

Nisam ništa radio na računalu prije nego se porblem pojavio, uobičajeno dnevno surfanje, nikakve aplikacije nisam instalirao

Imaš li firewall, vrlo vjerovatno da si nešto pokupio...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Provjeravao sam sve konektore na kućištu, sve je ok, nakon 10 minuta sam provjeravao temperaturu u BIOS-u i procesor ( Core 2 Duo 6600) je na 50 *C a matična (ASUS P5B-E) je na 45 *C... nemam neki poseban firewall osim onaj od Windowsa...Da li su ove temperature u redu? Neznam više šta bi pokušao, provat ću sa ovim MemTestom pa ću vidit šta on kaže....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice