Pozdrav kolege,
imam jedan egzotični problem sa kojim se do sada nisam susretao u svojih 30-ak godina korištenja računala pa možda ima netko ideju kako se riješiti ove napasti.
Svakih 10-ak minuta mi iskače Security alert prozorčić iz privitka sa porukom da neki program/skripta/neznamšto želi instalirati certifikat. Što god da pritisnem ništa se ne dogodi i upozorenje i dalje iskače. Obrisao sam Brave i Firefox naizmjenično (to su jedina dva preglednika koja imam na laptopu), ali upozorenje i dalje iskače tako da se certifikat ne poziva iz njih. Pregledao sam cert manager u windowsima i (logično) nema ga tamo jer mu ne dozvoljavam instalaciju. Ne pronalazim da se instalirao neki bezvezni softwer na računalu ili nešto slično. Ne mogu utvrditi odakle se poziva ovaj certifikat.
Inače se ne bih puno razmišljao i reinstalirao bih windowse ali laptop mi je poslovni i treba hrpu podešavanja i spajanja na razne printere, skenere i sl. pa mi to nije tek tako za napraviti. Probao sam izguglati ovaj certifikat i web stranicu na koju se referira ali nudi mi se instalacija nekog sumnjivog programa za čišćenje malwarea tako je vjerojatno to i svrha ovog sranja koji iskače.
Windowsi su 11 pro 25H2.

Starlink is Skynet!