Savjet - Win7 performanse

poruka: 5
|
čitano: 981
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok svima!

Trebam savjet u svezi ubrzanja rada kompa.

Konfa: Intel p35 diamond, Intel Core2Quad Q6600 2,4GHz, 2x1 GB RAM Dual, GeForce 8800GT, HDD WD 500GB, Win7 x64 SP1.

Ja često multitaskam (Alt-tab), ali nisam zahtjevan korisnik. Recimo da je upaljena igra (HoN ili CoD), Skype i Firefox i kad god alt-tabam treba mu 30-ak sekundi da "dođe sebi". HDD je poprilično krcat sa svakakvim sranjima (3 particije: C:/ je na 90%, ostali su na oko 50%), pa moguće da je i to problem. Uglavnom, trebam nešto promijeniti/izbirsati/napraviti kako bi se stvari malo ubrzale.

Pitanje: Koje su kritične točke kod hardware-a (razmišljam o nekoj kupnji, ali ne želim osim ako nije baš nužno jer bih radije pričekao i uzeo novi komp za par mjeseci)?

Što se da napraviti u softwareskom smislu kako bi ubrzao rad windowsa (neko čišćenje, u krajnjem slučaju format)?

Hvala unaprijed.

P.S. Driveri i općenito sve je na automatic update-u...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjet - Win7 performanse
buraas kaže...

Pitanje: Koje su kritične točke kod hardware-a (razmišljam o nekoj kupnji, ali ne želim osim ako nije baš nužno jer bih radije pričekao i uzeo novi komp za par mjeseci)?

Što se da napraviti u softwareskom smislu kako bi ubrzao rad windowsa (neko čišćenje, u krajnjem slučaju format)?

1. ja bi ubacio jos 2GB rama.

2. defragmentacija diska, čišćenje koristi malo ccleaner, brisanje nepotrebnih stvari,Iskljucivanje nepotrebnih startup programa.

14 godina
neaktivan

Jučer sam ubacio 2x2GB Kingmax 800MHz RAM-e, i počistio malo HDD, ali pazi sad ovo. Kad sam imao 2GB rama, u taskmngru mi je pokazivao iskorištenost of cca 1GB rama, a sad sa 4GB-a iskorišteno je 1.6 !!

I stvorio mi se još jedan problem. Ne mogu unistalirat Corel Graphics Suite. Onaj ekran za Repair/Modify/Uninstall uopće nema gumba dole (Next, Back, Finish...).

0 0 hvala 0
16 godina
buraas kaže...

Jučer sam ubacio 2x2GB Kingmax 800MHz RAM-e, i počistio malo HDD, ali pazi sad ovo. Kad sam imao 2GB rama, u taskmngru mi je pokazivao iskorištenost of cca 1GB rama, a sad sa 4GB-a iskorišteno je 1.6 !!

Kad imaš više memorije windowsi je više koriste, to je normalno.

Ista stvar se dogodila i kod mene nakon što san stavija još 2gb.

Only the brave
15 godina
neaktivan
buraas kaže...

I stvorio mi se još jedan problem. Ne mogu unistalirat Corel Graphics Suite. Onaj ekran za Repair/Modify/Uninstall uopće nema gumba dole (Next, Back, Finish...).

Pokusaj sa revom free izbrisati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice