Problem s pokretanjem Safe-modea

poruka: 7
|
čitano: 2.561
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Jucer mi je trebao safe-mode da skeniram kompjuter MBAM-om ali nikako ga nisam uspio pokrenuti. Ustvari sam uspio gasenjem "na silu" i odabiranjem safe-modea u windows error recovery izborniku.

Bojim se da je problem u bootloaderu(dualboot Sedmice i Ubuntua 11.04). Kada stisnem Enter da odaberem Sedmicu, odmah pocnem stiskati F8 da dobijem Advanced boot options, ali to se ne dogodi nego mi odmah pocne bootati Winse. Ne pomaze ni kada prije odabira OS-a u bootloaderu stisnem F8 kao odabir za napredne mogucnosti za taj odabir(Windows 7). Molim vas za pomoc. Zahvaljujem :)

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s pokretanjem Safe-modea

Izaberi dizanje sedmice pa u momentu kada se znak windowsa pođe sastavljati na monitoru ugasi računar na silu. Ponovo ga pokreni i ako sve štima otvoriće ti opcije za safe mode itd.

Pozdrav!

13 godina
neaktivan
na to sam i mislio kad sam napisao "gasenje na silu". ali znam da to nikako nije zdravo za sustav i bijezim od toga kada god mogu. nedavno sam tako dobio bad sectore!
ima li jos koji prijedlog? osim brisanja Ubuntua?
15 godina
neaktivan

Hm. Treba pogledati dal postoji opcija da se nakon odabira OS-a doda "delay"

tako da ti pri podizanju Windows "uhvati" tvoje stiskanje po F8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Hm. Treba pogledati dal postoji opcija da se nakon odabira OS-a doda "delay"

tako da ti pri podizanju Windows "uhvati" tvoje stiskanje po F8.

- riješenje je dodavanje još jedne stavke (dummy) u meni sedmice npr BCDeditom. Tad se može podesiti vrijeme prikazivanja menija i stisnuti F8.

- ili (ako je USB tipkovnica), treba u je biosu omogućiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...
na to sam i mislio kad sam napisao "gasenje na silu". ali znam da to nikako nije zdravo za sustav i bijezim od toga kada god mogu. nedavno sam tako dobio bad sectore!
ima li jos koji prijedlog? osim brisanja Ubuntua?

Ubaci instalacioni disk od Win7 i restartaj računar - press any key - idi na opciju "repair your computer" - u system recovery options klik na command prompt i u prozoru upiši naredbu Bootrec.exe.

OPREZ! Ovo sam daaaavno radio i 99% sam siguran da ćeš ovim postupkom ukloniti Grub loader, doduše njega kasnije možeš poraviti Linux-om.

pozdrav!

13 godina
neaktivan
ma grub nije problem. dualboot je izveden na 2 razlicita HDD-a. Bootmgr od winsa se nalazi na manjem disku a Grub(zajedno s Ubuntuom) je na vecem disku. s EasyBcd-om sam sredio dualboot...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice