Ovako dva kompa su uredno spojeni preko rutera u lan na njima su stavljeni u workgrupu te svi firewallov iskljuceni i oba mogu ici na net ali kad zelim uci u workgrupu stalno ovaj error na oba kompa... molim pomoc :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može biti problem s ruterom.
Ruter je zyxel jel mozda znas koja opcija?
Hm, pitanje je za pocetak imas li uopce sto dijeljeno (shareano) na tim racunalima?
To moze biti jedan od razloga zasto se racunala ne vide.
I odgovor na gornje pitanje, router nema veze s tim,ako moze na net znaci da su portovi ispravni a samim tim i router.
nisi bas u toku al nemogu uopce viditi svoj a ni drugi komp a ne sherane datoteke koje btw postoje.
Probaj na ruteru staviti DHCP on i da automatski dodjeljuje adrese, pokreni s control panela network setup wizard i konfiguriraj oba kompa i potom ih resetiraj.
to sam vec napravio to sto si reko al stvarno nemogu dokucit sta je
a sto je najgore to je radilo do nedavno nikakve postavke nista nije dirano novi windowsi na oba kompa
i sve namjesteno kako treba ali stalno ovaj krvavi error mislio sam ako je vec neko imo takav problem mozda zna
konkretno o cemu se radi neka postavka u windowsima??
Probaj Windows help,dosta je opsiran bas u vezi lokalnih mreza a ima i par alata za samodijagnozu mreznih postavki.
Ja bih prvo prosao kroz "Set up a home or small office network" iako je vec mreza podesena,zna dosta puta proraditi iako zapravo nista ne promijenim, eventualno ukljucim dijeljenje datoteka.