Problem sa instalacijom win xp

poruka: 9
|
čitano: 2.589
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa instaacijom win xp

ovako, pokušavam složiti gateway cx2608, tablet pc, izrađen je da radi na win xp i svi driveri rade samo na xp-u... a onaj tko je imao prije mene latop instalirao je win 7 (32-bit) ultimate. e sad, ubacim bootabilni xp professional cd i pokrenem instalaciju... i kad bi trebao doć plavi prozor kao inače da stisnem enter ako želim instalirat il tako nešto, meni se pojavi da je nemoguće instalirat xp, i samo da stisnem f3 to quit.... win xp cd radi jer je već korišten.. kako da izbrišem sedmicu i insaliram xp?? pomoć molim

mario

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa instaacijom win xp

Ako je bila 7-ica prije gore vjerojatno je sata kontroler podešen za AHCI načina rada. Pogledaj u biosu i prebaci da radi u IDE modu.

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa instaacijom win xp

ehh, bilo bi to oke da radim na novom laptopu, al ovaj bios na ovom mi je totalno čudan, kako da se izrazim nemam manevarskog prostora... ako se ne varam pod advanced bi trebale bit postavke za sata kontroler..:s al toga nema...

mario
17 godina
neaktivan
kazum kaže...

ehh, bilo bi to oke da radim na novom laptopu, al ovaj bios na ovom mi je totalno čudan, kako da se izrazim nemam manevarskog prostora... ako se ne varam pod advanced bi trebale bit postavke za sata kontroler..:s al toga nema...

Pogledaj da ne treba možda stisnut F1 ili tako nešto za napredne postavke u biosu.

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469
14 godina
neaktivan

nema nikakvih naprednih postavki, al ova poruka pri početku i ujedno i završetku instalacije xp-a... piše da setup nemože pronaći ni jedan hard disc... a za sada kontroler nema nikakvih postavki... :/

mario
17 godina
neaktivan
kazum kaže...

nema nikakvih naprednih postavki, al ova poruka pri početku i ujedno i završetku instalacije xp-a... piše da setup nemože pronaći ni jedan hard disc... a za sada kontroler nema nikakvih postavki... :/

U tom je i problem jer sata kontroler treba biti podešen da radi u ide modu da bi ga XP pri instalaciji prepoznao.

Stvarno neznam layout tog biosa pa neznam kakvih opcija ima ali u najgorem slučaju možeš slipstreamati (integrirati) sata drivere u instalacijski cd od XP-a.

Probaj malo po YouTubeo pogledat da nema neki tut za taj bios.

Ja ću ti potražit isto.

EDIT:

Jel možeš fotoaparatom kako slikat postavke u biosu da malo vidim?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 18:42 (F1-IVO).
14 godina
neaktivan

http://www.4shared.com/photo/3gmbBEEC/22072011548.html

evo slike, samo klikaj ctrl + ->...

mario
17 godina
neaktivan
kazum kaže...

http://www.4shared.com/photo/3gmbBEEC/22072011548.html

evo slike, samo klikaj ctrl + ->...

Pogledaj pod Advanced koje opcije imaš.

14 godina
neaktivan

pod Advanced u I/O Device Config imam Internal LAN i Internal Modem, a u DMI Event Logging imam View DMI Event log, Clear DMI event logs i Mark DMI events as read...

e sad, uspio sam instalirati XP Pro SP3, instalacija prošla uspješno i kad krene boot-at windowse pojavi se bsod i uspijem samo vidjet da je kao našao neki virus...

mario
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice