Dobar dan svima,evo posudio sam od kolege jedne 5.1 zvučnike (Mercury HT 4500) imam instaliran Win7 32 Bit,dakle problem je slijedeći : Na windowsu xp je sve bilo super i radilo je kako treba,sve sam spojio kako treba i u realtek manageru kad kliknem test speaker sve normalno radi i svi se zvučnici čuju a kada pustim pjesmu u winampu čuje mi se samo subwoofer i front left i front right,jel netko možda zna zašto samo ta dva zvučnika i subwoofer ?
daj ss svojih postavki
Skini obje kvacice kod full range speakers, pa probaj..
Skinio obje kvačice i dalje isti problem :S
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=66049
Neznam, jeli mozda nesto s ovim swap..
I nije mi jasno zasto moras oznaciti zvucnike pod optional u 5.1 postavkama, podrazumijeva se da ih imas..
A to s full-range svakako netrebas imati, jer imas sub, i 5 visokotonaca, niti jedan full-range..
Mrzim windows 7 samo zbog toga !
Nemoj, ja sam imao problema, nije mi bas radio..neznam kad nisam tamo, sigurno ti nesto nevalja u postavkama..
Jesi pogledao u ovim postavkama..postavi si ovako ako it nije
Gotovo je sada.Ja već instalirao WXP PRO SP3 i sve radi super, hebiga treba mi veceras za party pa sam zato instalirao xp jer znam da na njemu radi,ionako hvala za trud ;)
Da se i ja nakačim na ovu temu pošto imam isti problem. Probao sam x solucija ali nikako da dobijem zvuk na svim zvučnicima prilikom reprodukcije muzike. U softveru svi zvučnici rade kao 5.1 i kada pokrenem DVD film. Samo kod muzike neće. Mislim da je stvar u tome što je sva muzika koju imam snimana u stereo modu pa iz tog razloga nemogu dobit 5.1,neznam. Dok sam imao vistu64,svi zvučnici su mi radili. Sad sam instalirao win7 64 i nemrem dobit mjuzu na sve zvučnike. Neznam kaj više napravit.
Da ti nije ko i kod kućnog kina kada se muzika pusti ćuje se samo na prednjem lijevom i desnom zvučniku a kada se glada film onda se čuje na svim zvučnicima
Da ti nije ko i kod kućnog kina kada se muzika pusti ćuje se samo na prednjem lijevom i desnom zvučniku a kada se glada film onda se čuje na svim zvučnicima
Točno tako!
..Mislim da je stvar u tome što je sva muzika koju imam snimana u stereo modu pa iz tog razloga nemogu dobit 5.1,neznam. ..
-točno, tj. to nema veze s windowsima, odnosno postoji (to ovisi o opcijama u driveru) mogućnost da stereo šalje-konvertira u 5.1, Stereo je sasvim normalno da šalje upravo kao stereo (ne 5.1).
-to bi trebalo biti opcija na pojačalu (zvučnicima).
Mozda si nesto pogrijesio u postavkama, daj ss-ove postavki u winsima i u sound cc-u..
I ja imam win7 x64 i 5.1 zvucnike i svi zvucnici mi uvijek rade.. gdje god pustim..
Ja sam postavio ovako da rade svi zvučnici, jer drugačije nemre,i mogu reć da dosta dobro zvuči. Ako paše i vama sa istim problemom,onda si poriktajte u softveru za zvuk i win. media playeru ovako kao na slikama koje sam priložio.
Postavke na 1. slici ti nevaljaju, osim ako stvarno imas prednje full range zvucnike, u sto cisto sumnjam..bass ce ti slabije radit..
Evo slike! Probao sam i umanjit ove prednje,ali isto se čuje.
Ne znam cudno mi je to, znam da ako imas subwoofer, ovi ostali su ti samo visokotonci, a ne zvucnici punog raspona..ako maknes kvacice 1. i 8. slike, vjerujem da bi trebao imati jaci bas..ako su sve ostale postavke dobre..
Mozda i imas, neznam kakve zvucnike imas..ali mislim da bi ovako trebalo..obicno ako su full range samo su 2, i to bez suba..
Ma bas mi radi super a na minimum je pojačan. Sad mi se ok čuje kad sam ovo sve poriktao. A zvučnici su Creative Inspire T5900
Bok svima evo kupio san logitech i dva prednja i sub radi a cent, i dva zadnji nista, da li se to moze nekako rjesiti posto je to na laptopu a iman samo jedan ulaz od slusalica, a od njih imam tri djeka? Hvala ako neko pomogne
Da ne otvaram novu temu, bezveze cu dobiti karton, mogu i u ovu postati
E ovako, htio sam da napravim 5.1 sistem jer imam takve zvucnike, vidio sam u specifikacijama svoje ploce da imam 5.1 zvuk ali nije mi bilo jasno kako jer imaju samo tri prikljucka (Line in, Line out i Microfone), ali sam OVDJE(Stranica 2-39) nasao kako cu spojiti, sve sam ja lijepo spojio, kada odem u Realtek HD Audio manager i kliknem na pojedini zvucnik sve on dobro svira, ali je nastao problem, Winamp pusta Stereo zvuk, jer su mp3 fajlovi Stereo, i samo mi rade prednji zvucnici i centralni, zadnji zvucnici i woofer mi ne rade, isto tako u stereo klipovima, HD film sa 5.1 zvukom pusta zvuk na sve zvucnike.
Kada prebacim sistem zvucnika u Realtek HD Audio manager sa 5.1 na 2.0(stereo) onda mi rade samo prednji, jer su oni ostali ustekani u Line in/Microfone...
Jel postoji kakvo rjesenje ili cu morati opet kopcati zvucnike preko improvizovanog stereo kabla(stereo to 6 RCA)?
Znaci kada pokrenem ovaj test, svi zvucnici rade kako bi i trebali(i na Realtek HD Audio manageru, a i ovako u windows aplikaciji)
Ajde probaj u Control panelu postaviti na 2.0, a u Realtek manageru na 5.1 i kvačica na speaker fill.
Nista, ne moze, kada sam u Realtek-u ukljucio 5.1, odmah se i ovamo vratio na 5.1
Nije mi jasno kako na youtubeu rade svi zvucnici, nije valjda da youtube pusta 5.1 zvuk
Probaj se onda poigrati Winamp postavkama.
Ili probaj drugi player
Probao WMPlayer, BS Player, Foobar, cackao sam i po winamp postavkama, ne znam kako nema opcije da mi pretvori stereo da mi pjeva na sve zvucnike
Probao WMPlayer, BS Player, Foobar, cackao sam i po winamp postavkama, ne znam kako nema opcije da mi pretvori stereo da mi pjeva na sve zvucnike
Speaker fill je ono što tražiš.
Ali ne vidim valjan razlog da netko "proširuje" stereo na 5.1 - to uništava zvuk, pogotovo glazbu.
Da ne otvaram novu temu, bezveze cu dobiti karton, mogu i u ovu postati
E ovako, htio sam da napravim 5.1 sistem jer imam takve zvucnike, vidio sam u specifikacijama svoje ploce da imam 5.1 zvuk ali nije mi bilo jasno kako jer imaju samo tri prikljucka (Line in, Line out i Microfone), ali sam OVDJE(Stranica 2-39) nasao kako cu spojiti, sve sam ja lijepo spojio, kada odem u Realtek HD Audio manager i kliknem na pojedini zvucnik sve on dobro svira, ali je nastao problem, Winamp pusta Stereo zvuk, jer su mp3 fajlovi Stereo, i samo mi rade prednji zvucnici i centralni, zadnji zvucnici i woofer mi ne rade, isto tako u stereo klipovima, HD film sa 5.1 zvukom pusta zvuk na sve zvucnike.
Kada prebacim sistem zvucnika u Realtek HD Audio manager sa 5.1 na 2.0(stereo) onda mi rade samo prednji, jer su oni ostali ustekani u Line in/Microfone...
Jel postoji kakvo rjesenje ili cu morati opet kopcati zvucnike preko improvizovanog stereo kabla(stereo to 6 RCA)?
Znaci kada pokrenem ovaj test, svi zvucnici rade kako bi i trebali(i na Realtek HD Audio manageru, a i ovako u windows aplikaciji)
a kaj misliš zakaj profi SB koštaju xxxx eura?
vidi problem je kaj win nemaju 5.1 decoder već ti šalju samo stereo i eventualno dolby pro logic signal
jedina win aplikacija koja je u stanju poslati pravi 5.1 su programi za video (intervideo player, cyberlink itd),
koliko se sjećam samo je nForce2 Soundstorm čip na MBO podržavao integralni 5.1 na sve izlaze u bilo kojoj aplikaciji
a nakon kaj je nVidia skužila kaj je napravila u nForce3 toga više nije bilo
Speaker fill je ono što tražiš.
Ali ne vidim valjan razlog da netko "proširuje" stereo na 5.1 - to uništava zvuk, pogotovo glazbu.
Speaker fill ukljucen, ali nista...
Na youtube-u mi isti zvuk kao i prije dok sam koristio prispojeni kabal da bi spojio 6 RCA dzekova na jedan 3.5mm, nije mi jasno kako hoce na youtube-u da rade svi zvucnici a nece u winampu i na (stereo)klipovima koji su na kompu (osim filmova sa 5.1 zvukom)
a kaj misliš zakaj profi SB koštaju xxxx eura?
vidi problem je kaj win nemaju 5.1 decoder već ti šalju samo stereo i eventualno dolby pro logic signal
jedina win aplikacija koja je u stanju poslati pravi 5.1 su programi za video (intervideo player, cyberlink itd),
koliko se sjećam samo je nForce2 Soundstorm čip na MBO podržavao integralni 5.1 na sve izlaze u bilo kojoj aplikaciji
a nakon kaj je nVidia skužila kaj je napravila u nForce3 toga više nije bilo
I VLC media player mi salje pravi 5.1 na BRRip filmovima koji imaju 5.1 zvuk.
Ja sam imao prikopcan improvizovani kabal na zvucnike, s jedne strane 3.5mm a s druge 6 RCA dzekova, pa sam sada prikljucio 3 obicna AUX kabla (3.5mm - 2 x RCA) da bi napravio 5.1 u filmovima, jer znam da je (skoro) nemoguce naci muziku sa 5.1 zvukom, pa da mi je nagoditi da muzika ide na stereo, bila su 4 zvucnika na "right" (FR RR, Center i SW) a na "left" bila ona ostala dva (FL RL) e da mi je tako nagoditi da bude i sada u Winampu, samo da svi pjevaju, kao sto pjevaju i na youtube-u
Jel ti na zvučnoj najnoviji driver? Ako nije, stavi ga pa probaj u njemu podesiti.