Prebacivanje podataka - Win 7

poruka: 8
|
čitano: 3.223
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Zanima me ovo:

Imam disk 1 od 160 gb ( win 7 gore i podaci ), stavim drugi od 500 gb i instaliram win 7 na njega isto i udem u drugi win 7 ( disk od 500 gb ) i prebacim sve podatke sa prvog diska na drugi i kasnije drugi sam formatiram. Dali to moze ici tako tj dual boot win 7 i win 7? Ima li kakvih komplikacija za dual boot? Nikad to nisam radio, zelio bih samo podatke sa jednog diska na drugi prebacit i format prvog.

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Prebacivanje podataka - Win 7
Fake_Alert kaže...

Zanima me ovo:

Imam disk 1 od 160 gb ( win 7 gore i podaci ), stavim drugi od 500 gb i instaliram win 7 na njega isto i udem u drugi win 7 ( disk od 500 gb ) i prebacim sve podatke sa prvog diska na drugi i kasnije drugi sam formatiram. Dali to moze ici tako tj dual boot win 7 i win 7? Ima li kakvih komplikacija za dual boot? Nikad to nisam radio, zelio bih samo podatke sa jednog diska na drugi prebacit i format prvog.

Čitao nekoliko puta al nije baš jasno šta točno želiš. Dual boot, prebacivanje podataka!?!

13 godina
protjeran

Ni meni nije baš najjasnije kaj se želi postić ovdje.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
16 godina

Htio bih sa jednog harda na drugi prebacit podatke, tj na drugi instalirat windowse i uci u te windowse  -> pristupiti prvom hardu i prebacit podatke, moje pitanje je, dali ce biti problema oko toga? Dali cu moc instalirat jos jednu "kopiju" windowsa 7 ?

Nikada to nisam radio pa pitam.

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ne trebaš imat Windozle na drugom disku da bi na njega mogao kopirati podatke s prvog diska...

E sad, ako zapravo želiš na drugi disk, za kojega pretpostavljam da je novi i brži, instalirati Windowse kako bi kasnije radio na njima - onda ih instaliraš, bootaš i kopiraš podatke sa starog diska na taj novi. Nema apsolutno nikakvih tehničkih prepreka za ovo jer će novi Windowsi bez beda čitati stari disk. Njima je skroz svejedno, zapravo. Jedini problemčić na koji bi mogao naletiti su NTFS permissioni na tom starom disku, a u slučaju da dobiješ "access denied", lijepo preuzmeš vlasništvo. Taking ownership - link

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Ne trebaš imat Windozle na drugom disku da bi na njega mogao kopirati podatke s prvog diska...

E sad, ako zapravo želiš na drugi disk, za kojega pretpostavljam da je novi i brži, instalirati Windowse kako bi kasnije radio na njima - onda ih instaliraš, bootaš i kopiraš podatke sa starog diska na taj novi. Nema apsolutno nikakvih tehničkih prepreka za ovo jer će novi Windowsi bez beda čitati stari disk. Njima je skroz svejedno, zapravo. Jedini problemčić na koji bi mogao naletiti su NTFS permissioni na tom starom disku, a u slučaju da dobiješ "access denied", lijepo preuzmeš vlasništvo. Taking ownership - link

Potpisujem!

16 godina

(kad već želiš instalaciju na novi disk..) odspoji stari, spoji novi, instaliraj, nakon tog tek priključi stari disk (jer bi inače ostao stari boot-disk). Naravno i BIOS to određuje pa nije svejdno na koji fizički priključak (obično oznake SATA0-SATA1-2-3..). Ovisno o BIOSu, defaultno automatski disk na prvom priključku postaje boot disk, dok to ne izmjeniš u BIOSu. Zamjenom mjesta ili izborom u BIOSu možeš tad birati s kojeg diska želiš boot. (zato to nije dualboot, ali sličan rezultat).

- Kad su već spomenuti permisioni, najsigurniji način je bootati sa starog diska i s njega iskopirati na novi (to nije dualboot, slično, određuje BIOS), jer je tako lakše npr korisničke datoteke (favoriti, mailovi itd.) vidjeti i iskopirati. Kad bi to kopirao prije instalacije novog diska, morao bi prvo napraviti potrebne particije.. ili bi imao problem kod instalacije i rizik da formatiraš disk s podatcima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Znaci koliko sam shvatio trebam ovo napravit : 1. Odspojit stari, spojit  novi -> Instalacija winsa na novi disk.

2. Vratit stari disk unutra ( Sata 0 ) i novi ostavit ukljucen ( sata 1 )

3. Spojit se na stare windowse ( stari disk )

4. Prebacit sve podatke na novi disk

5. Pristupit novom disku tj novoj win 7-ici

6. Pobrisat stari disk tj format i gotovo?

Nothing lasts forever
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice