Tebi sve radi,a nekima koji su sigurno jači od tebe u znanju ne radi i nisu zadovoljni pa šta ćemo sad.Amo se poubijat pa ko ostane taj će donit odluku.
Koristim vistu 64bit, preko pola godine i nemam nikakvih problema, svi driveri su ispeglani, aplikacije prilagodjenje, mozda je jedino malo gladnija za memorijom....
prednosti:
- brzina
- do 128gb memorije
- po aplikaciji moze dati vise od 2gb memorije
- bolji multitasking (quad)
- programi pisani za 64 bit rade brze
mane:
- nesto gladnija za memorijom od 32bit
- indexiranje, boljka i 32bit-a
Ja koristim x64 vistu vec skoro godinu i pol i nemam nikakvih problema s kompatibilnoscu. Jedino cega se sjecam je bilo problema s nvidia driverima odmah po izlasku viste, bilo je artefakata u igrama. No to je bilo prilicno davno. Od onda sve sto sam pokusao je radilo kako spada.
tako je jer neće to ni instalirat
vista će biti zaboravljena istog trenutka kad izađe finalna verzija win.7
ne shvaćam kako instalirati windows 7 64 bitne..
gdje se u instalaciji ponudi odabir?
ne shvaćam kako instalirati windows 7 64 bitne..
gdje se u instalaciji ponudi odabir?
Pa one koje kupiš ili "kupiš", te imaš.
32 bit forever, troši manje RAM-a, kompatibilan sa 50% više programa i aplikacija nego 64 bitni.
32 bit forever, troši manje RAM-a, kompatibilan sa 50% više programa i aplikacija nego 64 bitni.
Iskreno se nadam da ovo sarkazam izlazi iz tebe
edit
uff... tvoj TD mi daje do znanja da ti zbilja nikad nisi niti radio sa 64 bit OS-om... No dobro, evo obrazložit ću, ako meni treba 8GB RAM-a da bi scena u 3DS Max-u glađe radila kada ju popunim objektima, teksturama itd. kako će meni 32-bit OS izaći u susret? Imam još primjera, ali evo, odgovori mi na ovo.
Ja sam sebi stavio 64bit OS ima 5 dana i sve radi u najboljem redu. Čak sam i dobio veći score u vantage 3d marku za 100 bodova xD.
Prednostu x64 sistema je ogromna.
Kao prvo tu je podrška za puno veći RAM.
Kao drugo tu je brzi rad.
Kao trece tu je stabilnij rad.
Kao cetvrto manja je vjerovatnost da cete virus pokupiti ili kakav sigurnosni propust.
Kao peto x64 aplikacije na x64 sistemu rade dosta brze
kao šesto sve x86 aplikacije su kompatibilne sa x64 sistemom (jedino one iz 20. stoljeca i ranije).
Sa maxom neces, ali lightwave i linux sa PAE kernelom bi mogao. :D
Ali ok, kuzim sto zelis reci. Nije mi jasno samo zasto M$ nikada nije podrzao PAE, jos cak stavljaju i umjetna ogranicenja na svoje verzije OS-a, da bi se razlikovali u standard, pro i kojekakvim drugim inacicama...
Zanima me da li da instaliram 64bitnu verziju Windowsa 7
Konf mojeg laptopa su:
Intel core duo CPU P8600 @ 2.40 GHz
4 GB RAM , 320 GB HDD , Nvidia GeForce 9650m GT 1 GB
da li da stavim 64 bitnu verziju Windowsa 7 , naime najvise koristim laptop za rad u sljedecim programima
SolidWorks 2010,Adobe Photoshop CS5 , 3DS MAX... i tome slicni programi...?
Da li instalacijom 64-bitne verzije mogu ocekivat vidljivo bolje preformanse u radu na laptopu(programima,igricama..)?
gdje cu najvise primjetit poboljsanje? i koje su mane 64bitne verzije?
unaprijed hvala!!!
Nvidia GeForce 9650m GT 1 GB
Iskreno da ti kažem ali za nvidia 9650 nikad čuo, da ju nisi kupio kod nekog kineza?
eh ocito nisi dovoljno informiran..ili neznas citat da je to LAPTOP
al nije pitanje jel si ti cuo za graficku ili ne vec da li da instaliram 64bitnu verziju i koje su prednosti,ocu li ih primjetit...
eh ocito nisi dovoljno informiran..ili neznas citat da je to LAPTOP
al nije pitanje jel si ti cuo za graficku ili ne vec da li da instaliram 64bitnu verziju i koje su prednosti,ocu li ih primjetit...
Pardon, boldao si, a ja se zbunim kad je boldano Sad vidim da stoji maleno (debelo) m pored 9650
hehe svasta..nego ima li tko da mi pomogne? da li da stavim 64bitnu?
hehe svasta..nego ima li tko da mi pomogne? da li da stavim 64bitnu?
Da. Imas moj blagoslov i poljubac u celo za 64 bitni sistem.
Salu na stranu, svakako ako imas odgovarajuci hardver i koristi od 64 bita.
Meni je u puno stvari pokazao bolje performanse, te nikad necu zaboravit kada sam prvi puta renderirao
scenu u 3ds maxu na 64 bitnom xp-u. 25-30 % brze renderiranje nego sa istom scenom na 32 bita.
Igre, softveri .... Nemojte mi pricati lovacke price oko drivera. To je bilo nekad problema,ali sad 99.5 % radi odlicno.
Moj savjet je NAJBOLJI od svih. Probaj pa sam stvori misljenje i to je to. Jesam li vec rekao da je moje misljenje TURBO INTELIGENTNO
znas sta? mislim da je tvoje misljenje stvarno inteligentno :D hehe..
oke fala onda se idem prebacit na instalaciju 64bitnee :P pa cemo vidit kako to sljaka!!!
Ako misliš igrat neke starije igre(npr. FEAR) nečeš moći na 64 bit.
svakako preporucam 64-bitni OS
ja sam samo treuntno na winxp 32-bit jer mi bolje rade igre zbog slabog CPU
Likovi koji su dali thumb down nisu u pravu sto se tice RAM-a, 64-bit Windows 7 i trosenja. 32-bit uistinu trosi manje RAM-a
Minimalni zahjtjevi za 32-bit su 1 GB a za 64-bit 2 GB RAM-a. Na primjer sistem sa 2 GB ce biti na ivici kada se instalira 64-bit a isti ce sasvim "uljudno" raditi kada vrti 32- bit Windows 7
Ako imate 4 ili vise GB RAM onda svakako 64-bit, inace ce biti sve baceno uz vetar (bit ce iskoristeno samo 3 GB na 32-bit)