Optimizacija windows xp-a na racunalu s malo rama?

poruka: 20
|
čitano: 9.610
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, vjerojatno neki znate za moj prastari laptop koji tu i tamo koristim, e sad sam priiljen novi HP je na popravku, a komp rastavljen  {#}.

Molio bih nekoga da me kaže kako optimizirati xp [pogasiti nepotrebno] da troši što manje rama da mogu donekle normalno surfat u operi [otkrio da troši najmanje rama {#}].

Eto to je to, taj krš koji mi osto je s 240 MB rama, grafu sam metno na 16 MB da mi ostane što više al i ovo je malo kad windowsi s ničim otovorenim troše oko 211 MB pa kako to smanjiti?  {#}

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Optimizacija windows xp-a na racunalu s malo r

Jel baš mora biti XP? Linuxi su štedljiviji od njega i bolje bi radili. Za što koristiš taj laptop?

Na XPu ti jedino gašenje (nepotrebnih) servisa može pomoći. Ali pazi što gasiš... Pročitaj ovo.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

Ako je samo za surfanje, instaliraj Linux gore. XP sa SP3 i patchevima troše otprilike 260 MB nakon boota, gašenje procesa će ti donijeti možda deset do petnaest megabajta.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

-smanji VGA na 8 (i manje ovisno o opcijama, 1MB ostalo će odraditi driver).

Normalne (minimalne potrebe) su 180-200MB, sa svim potrebnim utilsima kao i AV. Naravno ništa u autostartu (kao torrent, skype..). Sporedno je koji browser koristiš, ali u toj kombinaciji je optimalniji IE. Ne troši OS RAM, nego aplikacije za svoje konkretne potrebe, također ne troši browser nego sve potrebno da bi prikazivao npr BUG (silver, java...). Testiraj razne browsere pa odaberi koji ti radi stabilnije, predviđam IE8.

Upravo zbog interneta i (flash itd..) nije linux neko rješenje, ali može proći jedini problem može bit s driverima ovisno o distri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Linux sam probo i to razne i vuku se ko neznam šta, pomaknem miš on a kasnije registira, otvara nešto traje, xp još radi najbolje, koristim operu 11.01 bez flasha, jave i tog, nisam primjetio da mi treba :D

Koristim taj šugavi laptop jer mi je novi na popravku, a krš od kompa rastavljen tako da prisiljen sam ... eto probt ču nešto od navedenog.. grafu nemogu smanjit barem u biosu na manje od 16 MB ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-još jedna sitnica, notebookovi obično imaju i hrpu originalnog softwarea-drivera.. instaliraj samo potrebne stvari (driver) za ono što koristiš, da ne troše resurse.

-kao što si primjetio, nije linux čudotvorni napitak, česta situacija pogotovo za notebook da je XP ipak logičniji izbor.

... i pronađi negdje još neki keks RAMa, Tek s 384-512 možeš koliko-toliko normalno koristiti npr browser. Inače HDD zna brzo izdahnuti (swap + godine..)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 11:13 (ihush).
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Linux sam probo i to razne i vuku se ko neznam šta, pomaknem miš on a kasnije registira, otvara nešto traje, xp još radi najbolje, koristim operu 11.01 bez flasha, jave i tog, nisam primjetio da mi treba :D

Koristim taj šugavi laptop jer mi je novi na popravku, a krš od kompa rastavljen tako da prisiljen sam ... eto probt ču nešto od navedenog.. grafu nemogu smanjit barem u biosu na manje od 16 MB ...

A koje si tačno distibucije probao?

bit.ly/dcyfs
15 godina
neaktivan

driveri su sedeni amo na grafička, i zvuk, miš, wifi, ostalo ništa nema :D sve sam makno...

probao sam, Ubuntu netbookremix, loše, obični-loše, onaj s xfc mislim da je isto sporo možda čak i sporije od 1., onda onaj s lx.. nešto isto sporo, pa sam nakraju vratio xp i radi kak radi... barem ne vuče miš i tako to... i da probo sam onaj puppy linux, on je bio ajde ok, al na to se nisam mogo priviknut i nije mi radio net

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 11:22 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Pozdrav, vjerojatno neki znate za moj prastari laptop koji tu i tamo koristim, e sad sam priiljen novi HP je na popravku, a komp rastavljen {#}.

Molio bih nekoga da me kaže kako optimizirati xp [pogasiti nepotrebno] da troši što manje rama da mogu donekle normalno surfat u operi [otkrio da troši najmanje rama {#}].

Eto to je to, taj krš koji mi osto je s 240 MB rama, grafu sam metno na 16 MB da mi ostane što više al i ovo je malo kad windowsi s ničim otovorenim troše oko 211 MB pa kako to smanjiti? {#}

Evo ovak :
Odes tu http://www.bug.hr/forum/topic/bug/topic/windows/sistemski_servisi_-_opisi/217.aspx?page=0&jumpto=3226&sort=asc&view=flat#p3226
Pogasi sta ti  netreba,onda odes u msconfig pogasis start up programe sa CC-om sve ocisti...http://www.piriform.com/ccleaner

http://www.soundstream.com/
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

driveri su sedeni amo na grafička, i zvuk, miš, wifi, ostalo ništa nema :D sve sam makno...

probao sam, Ubuntu netbookremix, loše, obični-loše, onaj s xfc mislim da je isto sporo možda čak i sporije od 1., onda onaj s lx.. nešto isto sporo, pa sam nakraju vratio xp i radi kak radi... barem ne vuče miš i tako to... i da probo sam onaj puppy linux, on je bio ajde ok, al na to se nisam mogo priviknut i nije mi radio net

I ja sam probao ubuntu 9.04 pa 10.10 pa onda xubuntu sa xfc-om i to je sve sporo za popi*dit....
Nakraju sam stavio tiny XP od 150 MB i sad leeti :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 13:31 (soundstream).
15 godina
neaktivan

očistio sam bio što se dalo s iobit toolbox-om, pogasio neke start up programe, i sad mi je za net onako ok :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

očistio sam bio što se dalo s iobit toolbox-om, pogasio neke start up programe, i sad mi je za net onako ok :D

A,der ju ar...!!!{#}...imaš mogućnost instalacije puppy linuxa ili tako neke minijaturne distre za surfanje...enivewy,želim lapu na popravku brzi povratak..{#}

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Zvjerkan kaže...

A,der ju ar...!!!{#}...imaš mogućnost instalacije puppy linuxa ili tako neke minijaturne distre za surfanje...enivewy,želim lapu na popravku brzi povratak..{#}

i ja se nadam da če što prije, jer ovo mi je koma.. :D al ajde.. :D

16 godina
Zvjerkan kaže...
linuxjuzer kaže...
Zvjerkan kaže...

i ja se nadam da če što prije, jer ovo mi je koma.. :D al ajde.. :D

-pa šta je ovo, glazbene želje? 'ajd nek se vrati pravi... (uh, trolanja..) {#}

nego, jesi li usporedio browsere? Zanimljiv bi bio feedback o ponašanju, da su konjske trke, to bi bila kljusad ... ipak bi se kladio na osmicu (ie8) {#} pa ako usporediš kako se ponaša opera, chrome, FF...

16 godina
neaktivan

Da sam ja u tvojoj situaciji, probudio bih sjećanja uz drage nam naše Windowse 98 ili 2000 :)

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!

2 0 hvala 0
15 godina

Instaliraj Win XP performance, to je modificrana verzija XP-a, gdje su izbačene sve nepotrebne stvari.Rade super brzo i troše samo 50 MB RAM-a!

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

e super probat ču s tim xp-om.. sam ak može na pp gdje skinut.. a najmanje mi izgleda da oepra troši.. sve osalo puuno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hrvoje001 kaže...

Instaliraj Win XP performance, to je modificrana verzija XP-a, gdje su izbačene sve nepotrebne stvari.Rade super brzo i troše samo 50 MB RAM-a!

Ajd ne izmisljaj ,kakvih 50 Mb rama ? lol
Jedino ak imas sve ukupno 100 Mb
Ja imam tiny verziju od 150 Mb pa ne trosi tak malo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 20:19 (soundstream).
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

e super probat ču s tim xp-om.. sam ak može na pp gdje skinut.. a najmanje mi izgleda da oepra troši.. sve osalo puuno :D

Jep istina je,Opera 11.10 barracuda najmanje trosi :)

15 godina

Prvo isprobaj, pa onda pametuj!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice