Novi laptop - koje Windowse?

poruka: 22
|
čitano: 5.796
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Kupio sam novi laptop: Notebook ASUS M50VN- AK015, Intel Core 2 Duo P8600, 15.4" WSXGA+, RAM 4GB, HDD 320GB, DVD+-RW, nVidia GeForce 9650 GT (1GB), LAN, WLAN

Kao što je slučaj sa Asus-mo, CD sa driverima koje sam dobio su isključivo za Vistu. Na stranici http://www.drivers-xp.com/asus/asus-m50vn-windows-xp-drivers-download/ sam pronašao drivere za XP.

Dosad sam isključivo koristio Windows XP, no zbog ovih komplikacija oko drivera, razmišljam instalirati li Vistu ili ne. Isto tako, pitanje je uzeti 32-bitnu ili 64-bitnu verziju. Molim za savjet!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi laptop - koje Windowse?

Imaš 5 GB RAMa u toj konfiguraciji. Ako hoćeš da su ti iskorišteni stavi 64 bitni OS.

Ja bih tebe skidao k'o filmove s torrenta
17 godina

vista sp1 64bitnu naravno

16 godina
neaktivan
Huurux kaže...

vista sp1 64bitnu naravno

Slazen se,i sad kad izađe sp2 updateaj win i radit ce ko svicarski sat!
Skoro sve sta kazen, to i mislin, zato me svatite ozbiljno.
16 godina
neaktivan

Okej, hvala svima na brzom odgovoru!

17 godina
preporuka lcd tv-a

koji je best buy danas od 42 incha full hd???

hvala...

cijena oko 6000 kuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Okej, pojavio mi se jedan problem kod instalacije Viste Ultimate x64. Kada dođe do jednog dijela "Expanding Files", pojavi mi se error 0x8007001B i prekine instalaciju...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
newbie kaže...

Okej, pojavio mi se jedan problem kod instalacije Viste Ultimate x64. Kada dođe do jednog dijela "Expanding Files", pojavi mi se error 0x8007001B i prekine instalaciju...

Jesi normalno bootao sa DVD-a? Ako da probaj opet ako opet ne radi reci jesi kakve posebne stvari riktao...

ALi najvjerojatnije ti ne valja ta verzija koju imas, mozda je doslo do greske prilikom downloada sa torrenta...
16 godina
neaktivan

Prvo sam instalirao WinXP, no kad sam skuzio da trebam ručno tražit sve drivere i nakon preporuke ovog foruma, odlučio sam za vistu. Ubacim DVD, cekam da krene instalacija, odaberem Ultimate x64, odaberem ono Custom i nakon nekog vremena pojavi se ovaj error. Isto se dogodilo i na drugom pokušaju.

17 godina
neaktivan

Nije to greška koja nastane kod downloada s torrenta već jednostavno joj smeta XP. Formatiraj disk sa setupom od XP-a pa na tako formatiran disk pokušaj staviti vistu!

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači, ubacim WinXP cd, kada dođe do dijela odaberem Format NTFS (Quick Format) ili tako nešto, stisnem next, itd, ali onda će opet doći do dijela kad krene instalirati XP...

17 godina
neaktivan
newbie kaže...

Znači, ubacim WinXP cd, kada dođe do dijela odaberem Format NTFS (Quick Format) ili tako nešto, stisnem next, itd, ali onda će opet doći do dijela kad krene instalirati XP...

Kad dođe do djela za instaliranje izvadi instalacijski CD i to je to!
Onda staviš od viste. i instaliraj!
16 godina
neaktivan

A pomoću Vista setup-a jel se može formatirati? Imam neki Vista all-in-one SP1 ...

17 godina
neaktivan
newbie kaže...

A pomoću Vista setup-a jel se može formatirati? Imam neki Vista all-in-one SP1 ...

Pa kako ćeš ako veliš da ti se javlja error kad počmeš instalaciju? Kako onda misliš s njom formatirat!hmmMršti se
17 godina

Ma ja ti preporučam da se klonis 64 bitne Viste, u principu ja preporucam da se klonis ikakve Viste, ali ajd kad vec imas makinju. 

Ljudi su ti je preporucili 64 bitnu iskljucivo zato jer imas 4 GB rama i 1 GB graficke memorije, jer zbog nacina adresiranja Windowsi mogu vidjeti max 2 na 32 racunalne memorije (4 GB), sto znaci da bi 32 bitni Vista trebao vidjeti od 4 GB cak manje od 3 GB u ovom slucaju.

Medutim Windows Vista 32 bitna dolazi s tehnologijom PEA (Physicial Address Extension), koja ce ti, ako je uključiš, omogučiti da Vista vidi svih 4 GB rama ( u principu može i više, ali je Microsoft zaključao na 4 GB):

http://support.microsoft.com/kb/291988/en-us

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 11:46 (ivoleko).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Okej, izvadio sam instalacijski CD čim se pojavio setup nakon formatiranja...sad ćemo vidjet jel hoće vistica

17 godina
neaktivan

Mogao si iz Vistinog setupa formatirati... onaj tvoj error nastane pri samoj instalaciji...

@Ivoleko ako imas frustracije, iskali se u topicu 32 vs 64 bit a ne trolati ovdje...

Tebi bi preporucio 16 bitni OS sa 2 mb RAM-a, pa cemu pratiti tehnologiju!

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 11:54 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

frustracije??? covik pita ja preporucam, 64 bita je daleko u teoriji bolje od 32 bita, u praksi i nema toliko ubrzanja, ali na Visti predstavlja dosta problema pri instalaciji raznih programa...

ti si taj koji si se koprcis, ja sam ovdje u miru

sto se tice errora, ako ti neuspije ta instalacija probaj ovako, stavi Vistu i akd yi se otvori "Install WIndows" prozor umjesto Install Now klikni "repair your computer" otvori command prompt i upisi: diskpart

nakon toga izaberi: disk0

onda: clean

i utipkaj: exit reboot

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 12:02 (ivoleko).
16 godina
neaktivan

Ignore this, malo sam zabrzao, evo upravo radim diskpart jer ono nije upalilo

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 12:05 (newbie).
16 godina
neaktivan

kad dođem do "clean" i upišem to, dobijem sljedeće:

"There is no disk selected.

Please select a disk and try again."

16 godina
neaktivan

Uspjeh! Zahvaljujem svima na pomoći!

16 godina
neaktivan
newbie kaže...

Uspjeh! Zahvaljujem svima na pomoći!

Znaci stavija si vistu 64, ja iman 32 bitnu visti i radi savrseno a nema ni sp1 (neda mi se update-at).
Skoro sve sta kazen, to i mislin, zato me svatite ozbiljno.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice