Nakon vjerojatno nasilnog gašenja kompjutera od mog klinca ( ne krivim njega ni u kom slučaju ) pomoću tipke za prekid napajanja došlo je do nekakve greške valjda u registryju.
Prilikom slijedećeg paljenja javlja se poruka : Windows could not start because the following file is missing or corrupt:\windows\system32\config\SYSTEM
E sad ima više različitih rješenja : Recovery Consola
Windows miniPE CD
Ima li tko kakvih iskustava ili kakve upute za rješavanje ovog problema.
Sa CD-om od windowsa XP ne mogu doći do opcije repair kao niti do recovery console.
Ostaje mi jedino da probam sa windows miniPE cd-om kojeg sam skinuo sa net-a
zahvaljujem unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li tko kakvih iskustava ili kakve upute za rješavanje ovog problema.
Sa CD-om od windowsa XP ne mogu doći do opcije repair kao niti do recovery console.
Ostaje mi jedino da probam sa windows miniPE cd-om kojeg sam skinuo sa net-a
zahvaljujem unaprijed
Kako mislis ne mozes doci do opcije repair zasto?
...Kako mislis ne mozes doci do opcije repair zasto?
-vjerojatni uzrok (ako nema druge opcije osim install) je modificirani install XPa (SATA..), treba bootati s čistom verzijom i pokušati repair, ovisno o uspjehu, reinstall.
Ovo su ti MSove upute za vraćanje oštećenog registrya iz backup kopija koje sam radi.
Pošto ti ne radi recovery konzola, posluži se tim miniPE CDom ili nekim live linuxom i vrati kopiju /SYSTEM fajla iz c:\windows\repair\system (kopiraj cijeli folder system) i ubaci ga u c:\windows\system32\config\system (lokacija /SYSTEM registry fajla).
Naravno, uputno je izraditi backup i neispravnog /systema na sigurno ako nešto krene (dodatno) po zlu na sigurno mjesto (u neki folder na C: disku ili na USB stick).
POD HITNO ČISTA REINSTALACIJA WINDOWS XP-A.osim ako nemaš čistu verziju za repair opciju
hvala na savjetima
da istina je da nemam čistu verziju za repair opciju
probati ću sa miniPE cd-om pa javim rezultate.
ako uspijem vratiti sve na staro radim obavezno reinstalaciju windowsa nakon back up-a
hvala na savjetima
da istina je da nemam čistu verziju za repair opciju
probati ću sa miniPE cd-om pa javim rezultate.
ako uspijem vratiti sve na staro radim obavezno reinstalaciju windowsa nakon back up-a
I nemoj instalirati nikakvu modificiranu verziju uvijek instaliraj ciste windowse.. 
Da li je to čista verzija original ili ne.
Imam windowse xp sa SP3 i ne treba upisivati serial
To je neka vjerojatno aktivirana verzija.
sto znaci da moze biti svasta.
- ovisi o verziji, VLK je upravo takva.
inače treba paziti što se instalira, jer pirati nisu samo dobroćudni altruisti...
btw. windowsi su uvijek 'original', to je jedno od svojstava digitalnog kopiranja, razlika je samo u valjanosti licence (key) i mogućim dodatcima, kao recimo SATA driveri ili trojanci... ali sami windowsi nisu ''lažnjak'' kao recimo lažni Rolex, Nike, ...
Evo ja probao sa CD-om windows miniPE to riješiti i program koji je na njemu ( registry repair tool ) je sve popravio i sada imam ponovno sve kao što je bilo prije nezgode.
miniPE cd i sadržaj na njemu je zakon.Svaka čast onom ( vjerojatno neki dobri hakeri ) tko ga napravi.
Evo ja probao sa CD-om windows miniPE to riješiti i program koji je na njemu ( registry repair tool ) je sve popravio i sada imam ponovno sve kao što je bilo prije nezgode.
miniPE cd i sadržaj na njemu je zakon.Svaka čast onom ( vjerojatno neki dobri hakeri ) tko ga napravi.
- u tom kontekstu, haker je nešto loše... Takve alate ne rade hakeri (tj, lopovi ne rade korisne alate...), hakeri možda koriste te alate.
-probaj pogoditi tko je napravio PE? To je inače kratica od Preinstallation Enviroment... kao i windowse, instalaciju i sve ostaloodgovor je MS.
-u raznim izdanjima (kao miniPE, XT..) se na takvom PE nalaze i dodatni korisni alati (koje opet ne rade hackeri..). Možda ako usporediš s Linuxom, linux ne rade hackeri, niti distre kao ubuntu ne rade hackeri... samo ih koriste kvartovski wanabee hackeri...
ovaj post zato jer hvališ hackere kao pozitivce, istovremeno to znaći da pljuješ po onima koji to sve omogućuju jer se pod pojmom hacker danas podrazumijevaju samo pirati-lopovi-provalnici.. (to je pogrešna definicija, ali je postala podrazumijevana..). Sve što koristiš su napravili programeri-developeri. Ne hackeri.
A hvala kolegi koji ti je rekao za taj program? 
Ispod njegovog posta ima gumb HVALA pa ga slobodno pritisni svaki puta kada ti netko pomogne