Ne mogu instalirati windows

poruka: 22
|
čitano: 6.042
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav, imam problem koji pokušavam riješiti već godinu dana.

Imam stari komp, i sad, jednog dana mi se srušio windows i od tad nisam ništa dirao, sad idem instalirati windows, znači krene instalacija normalno:

(slike dolje)

I sad, kad ta crvena linija za restart dodje, aj pritisnem ENTER i komp se restarta, i počne ponovo instalriati windows, znači opet onaj prvi plavi prozor itd. I tako non stop, i od tuda se ne miče niti milimetar. 

Pomozite molim Vas ....

Mislio sam da je nešto pokvareno, ali mislim da nije čim se windows instalira. 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/RIJEKA-OGLASI
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ne mogu instalirati windows
Jole-Ri kaže...

Pozdrav, imam problem koji pokušavam riješiti već godinu dana.

Imam stari komp, i sad, jednog dana mi se srušio windows i od tad nisam ništa dirao, sad idem instalirati windows, znači krene instalacija normalno:

(slike dolje)

I sad, kad ta crvena linija za restart dodje, aj pritisnem ENTER i komp se restarta, i počne ponovo instalriati windows, znači opet onaj prvi plavi prozor itd. I tako non stop, i od tuda se ne miče niti milimetar. 

Pomozite molim Vas ....

Mislio sam da je nešto pokvareno, ali mislim da nije čim se windows instalira. 

U BIOS-u ,promjeni redosljed bootanja i stavi hard disk na prvo mjesto.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina

Kad želim da udjem u BIOS, traži mi CURRENT password

a ja to neznam, tj. neznam taj password

Ali mogu sa ctrl + alt + F8 da namjestim da CD ide prvi, ali to nije to ja mislim, trebao bi tako kao što ti govoriš ali treba mi pw :( 

15 godina
odjavljen

Da... ovako svaki put starta nova instalacija sa cd-a, nikako da dođe disk sa svojim dijelom posla na red...

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ili kad ti piše da pritisneš bilo koju tipku za instalaciju,ne diraj ništa... {#}

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

zar ne možeš sa F12 birati boot redoslijed? Probaj upalit komp bez cd-a u čitaču pa vidi što se dešava... ako starta instalacija i zatraži cd, vrati ga

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma ne dodje to, ako upalim komp bez CD-a ikakvog, piše mi slijedeće:

boot failure insert boot diskette in a press any key when ready

-.-"

15 godina
odjavljen

još gore, podešen da se boota sa diskete :-).... otvori komp, ištekaj disketnu jedinicu, ako ju imaš. Ako se kužiš, napravi ''clear cmos'', odn, vrati bios u defaultno stanje, onda te neće tražit password pa podesi boot redoslijed prema želji.

Nemam 14 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 15:05 (Danijel14).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Danijel14 kaže...

još gore, podešen da se boota sa diskete :-).... otvori komp, ištekaj disketnu jedinicu, ako ju imaš. Ako se kužiš, napravi ''clear cmos'', odn, vrati bios u defaultno stanje, onda te neće tražit password

heh, samo kako se to radi

Gledao sam malo po netu, da se izvadi baterijica ona mala i nakon 10 min se vrati ali neznam jeli to to

15 godina
neaktivan

Kada ti se komp prvi puta restarta, i dođe ti poruka Press any key to boot from CD ne smiješ ništa stisnuti jer ti u tom slučaju započinje opet nova instalacija Windowsa.

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
13 godina
Marko :D kaže...

Kada ti se komp prvi puta restarta, i dođe ti poruka Press any key to boot from CD ne smiješ ništa stisnuti jer ti u tom slučaju započinje opet nova instalacija Windowsa.

Problem je u tome što to NE dodje, ja ništa ne diram tokom instalacije ako nešto ne traži...

Nikola
15 godina
odjavljen

Izvadiš bateriju na par sekundi, vratiš... i to bi bilo to... uđeš u bios i stavi sve po volji i naravno, parametrima po kojima će komp stabilno raditi (default vrijednosti, trebala bi postojati takva opcija ili nešto sličnog imena)

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postavi CD/DVD kao first boot device u BIOSu(ako već nije)...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 15:09 (Marko :D).

0 0 hvala 0
13 godina

Isti vrag, vratio bateriju, F12 ne reagira, stisnem DEL i opet traži PW -.-" omg

Nikola
16 godina
neaktivan

ja na ovoj slici ne vidim da si stisnuo c i kreirao particiju, ne možeš instalirati windowse na unpartitioned space (-:

kaos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jurra kaže...

ja na ovoj slici ne vidim da si stisnuo c i kreirao particiju, ne možeš instalirati windowse na unpartitioned space (-:

To su mi stare slike, i nisu moje XD

Nego sam ih uzeo kao Primjer .... -.-

Uradio sam sve ali neće pa neće, tj. uvijek isto

pomoććć

Nikola
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 16:10 (Jole-Ri).
13 godina

Ispričavam se za DP ali kad nitko ne posta moram ja reć...

Znači sigurno je to da moram ući u BIOS i tamo podesiti odakle da se pokreće instalacija.

Ali, problem je u tome što meni  kad stisnem DEL za BIOS traži ovako: Enter CURRENT password:
Eh sad, ja sam vadio unutarnju baterijicu i nakon par minuta sam ubacio nazad i opet išao DEL i opet se pojavilo da upišem PW, znači moram uć u BIOS kako bi uspješno instalirao windows a ja to ne mogu, pa dali ima tko riješenje za to ? 

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.technibble.com/how-to-bypass-or-remove-a-bios-password/

Na ovoj stranici se nalazi popis passworda od BIOSa po proizvođačima. Pa ako imaš BIOS od Americam Megatrendsa (AMI), nađeš proizvođača na listi i isprobavaj password po password. Jedan od tih mora biti.

0 0 hvala 0
13 godina
Marko :D kaže...

http://www.technibble.com/how-to-bypass-or-remove-a-bios-password/

Na ovoj stranici se nalazi popis passworda od BIOSa po proizvođačima. Pa ako imaš BIOS od Americam Megatrendsa (AMI), nađeš proizvođača na listi i isprobavaj password po password. Jedan od tih mora biti.

A gdje ja mogu vidjeti proizvođaća BIOS-a ? Komp mi je stariji pa neznam nista haha....

Nikola
15 godina
neaktivan

Kada se komp pali, prva slika koja se pokaže. Ona siva slova. na crnoj podlozi(barem je tako kod mene). Evo ti par primjera

http://db.tt/uPfYVlGY - Award Medalion BIOS (piše gore na početku)

http://db.tt/RdGME7Ti - PhoenixBIOS (isto piše u prvoj rečenici na slici)

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 16:59 (Marko :D).

0 0 hvala 0
13 godina

Našao sam na matičnoj biše AMIBIOS

eh, sad ću probat one lozinke, pa se javim ako še šta desi.... 

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo ljudi samo da vam kažem da sam uspio, ovako sam uradio:
Skinuo sam baterijicu onu i nakon 30 minuta stavio sam novu

upalio komp, i tražio je CD za instalaciju windowsa, i eto, sad se instalirava normalno.

Hvala puno svima na pomoći...

Pravi ste ljudi! 

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice