Znaci, nakon instalacije novih Windowsa 7(prije sam imo 32 bitne) mi se racunalo pocelo blokirati samo od sebe. (na prethodnim mi je bio problem sto se kompjuter gasio sam od sebe).
Ne znam jesam li ja nesto zeznuo pri instalaciji novih windowsa.
Stavio sam Windowse na cd i pri restartu kompjutera mi se pojavio tekst u kojem je pisalo ako zelim pokrenut dvd da pritisnem neku tipku. Pritisnuo sam enter i pocela mi je instalacija. Najprije, kada sam iso formatirati prvi disk (Disk 0 Partition 1 - to je onaj disk koji windows pri instalaciji sam napravi, meni je od 100 mb ) mi se izbacio prozor s porukom :" WIndows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can obly be installed to GPT disks.
Windows cannot be installed to this hard disk space. WIndows must be installed to a partition formatted as NTFS."
I kada sam pokrenuo format opciju na Disk 0 Partition 2 mi se prikazao prozor s tekstom : "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks.
Nakon toga sam posao u BIOS, stavio pod First boot device DVD i Sata konfiguraciju stavio u AHCI mode. Nakon toga kada sam isao formatirati Disk 0 Partition 1, i ponovo mi se pokazala ista poruka, ali kada sam pokrenuo formatiranje drugu particiju poslo mi je za rukom i dalje sam samo slijedio instalaciju dok mi se Windowsi nisu dignuli. Nakon instalacije sam instalirao sve drivere i pocelo mi je s blokiranjem kompjutera.
Btw kompjuter mi se opce ne zeli pokrenut u IDE modeu - pri dizanju Windowsa nakratko mi dode neka plava slika s tekstom, mozda pola sekunde, te mi se nakog toga pojavi onaj tekst da se preporucuje napravit Startup Repair. Kada se napravi repair i pritisne na kraju finish kompjuter se onda odma ugasi, ne ono postepeno kao sto se inace gasi nakon repaira vec se odma pojavi crna slika, koda se srusio sistem i opce se ne napravi restart.