Evo moje potrošnje. Još bi se dalo to malo smanjit isključivši neke servise, ali nije potrebno.
Ovako je kod mene tipično dnevno zauzeće...
Znači otvorena 4 FF-a sa ukupno oko 50ak tabova (ovisi od dana do dana), skpye, Thunderbird, 2-5 prozora Excel-a ( trenutno 3), u pozadini utorrent skida nešto uvijek, ESET SS, Daemon Tools Lite, Team Viewer je trenuto aktivan...mislim da je to sve, sve to stavimo lonac zvani Win7 Pro 64bit, dodamo vodu, te zakuhamo na laganoj vatri 20 ak minuta uz 2 žlice Vegete i dobijemo ovo:
ne cini ti se nego je tako win 7 ima odredeni postotak za preftech po potrebi se preftech isprazni...sto vise memorije imas to windowsi lakse "disu"
Kaspersky
Xfire
8x klijenata igre Silkroad Online (svi mimimize)
ram program
Poslije 1 sat afk 3.2 Gb :)
meni stvarno nije jasno s čim vi krcate windoze
sa dva desktop gadgeta i fizički 4096MB RAM-a (upotrebljivo 3198) na x86 Windows 7
u tray-u su sljedeći programi: (sa lijeva nadesno)
1. neki tipa menađer za audio sa matične
2. browser sa otvorenim bug forum tabom
3. program za štednju energije i prebacivanje performansi procesora
4. windows update
5. keyboard driver
6. mouse driver
7. signalizacija tipkovnice da je num lock uključen
8. avast
9. everest
jest da mi je kompjuter uključen 40 minuta, ali vjerujte mi, u tom vremenu pokretana je samo opera...
Standardno sve - avast, steam, xf, eadm. Poprilično troši, više nakon instalacije SP-a čini mi se.
veli osoba s 8gb memorije....

ja imam 1.25 GB ram-a.. sve radi super.. aero, multitasking.. igre modern warfare 2(medium), portal 2(max), crysis(low), crysis warhead(low), crysis 2(low)....
evo nema nista ukljuceno sistem tek instaliran...malo sam ga skratio servise stopirao..preko Rt7litea i smanjio instalaciju na nekih 1.3 gb..verzija je lite tako sam je nazvao i instalirao samo neki vazni servisi rade i to na 2 GB rama.... sliku nisam ovdje mogao okacit crashao mi se silverlight a nesmijem restartovat chrome jer skidam..WPI ...
http://imageshack.us/photo/my-images/823/aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.png/
Nešto mi je raspoložen danas, tj. trenutno. Dok radim nešto ili sa slikama u PS-u i ostalim programima ili dok se glupiram u 'kečapu ide zauzeće iznad 2GB, nekada i iznad 3GB. Zato mi je prije bilo ponekad i malo 4GB RAM-a