Koju verziju Windowsa kupiti

poruka: 11
|
čitano: 4.054
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kum treba novo racunalo za fiskalnu blagajnu.

Kupuje se cijelo racunalo pa mogu ici OEM Windowsi.

Koju verziju kupiti? (Cro ili Eng je vise manje nebitno).

Znaci trazi se najjeftinije sto s pravnog aspekta zadovoljava. 

Molim link u ADM-a, Portia, Futura ili slicno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 11:03 (BlueMax).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koju verziju Windowsa kupiti
BlueMax kaže...

Kum treba novo racunalo za fiskalnu blagajnu.

Kupuje se cijelo racunalo pa mogu ici OEM Windowsi.

Koju verziju kupiti? (Cro ili Eng je vise manje nebitno).

Znaci trazi se najjeftinije sto s pravnog aspekta zadovoljava. 

Molim link u ADM-a, Portia, Futura ili slicno.

A kad kupuješ već kupi najnoviji Windows OS, znači Windows 8, mislim bezveze mi je bacat novce recimo na neke starije OS, pogotovo jel se radi o novom računalu.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=37_317&products_id=12495

Valentin
14 godina
neaktivan

Mislim da je to sa  linka za kucnu uporabu a ne za firmu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Za fiskalnu blagajnu je i ovo sasvim dovoljno: Lenovo stolno računalo Q190 + Windows 7 Professional OEM

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
BlueMax kaže...

Za fiskalnu blagajnu je i ovo sasvim dovoljno: Lenovo stolno računalo Q190 + Windows 7 Professional OEM

Ja sam slozio konfiguraciju u tom rangu cijene i onda mi se pojavio veliki upitnik. To dvoje zajedno dodje 3 500 + monitor 19" oko 600 = 4 100kn.

Za 3 800 dobije laptop Samsung sa SB i3, Win 7 Home Premium (provjerio sam i kazu da je ta verzija dovoljna za upotrebu u firmi i fiskalnu blagajnu).

ili npr Toshiba za 3 200.

nekako od jutros vise naginjem ovom rjesenju

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Gle ,naravno da ćeš gledat cijenu: nije bitan hardver ,za blagajnu je dovoljan i XP na 512 mb i P4 ,ali problem je u XP-u: ide u vječna lovišta 08. 04. 2014. i onda opet moraš isponova.

Ako imaš jeftinije solucije sa laptopom ,dobro ,bitno je samo da za njega i za Windows na njemu imaš račun. (ako Windows nije original OEM)

17 godina
kizo2703 kaže...
BlueMax kaže...

Gle ,naravno da ćeš gledat cijenu: nije bitan hardver ,za blagajnu je dovoljan i XP na 512 mb i P4 ,ali problem je u XP-u: ide u vječna lovišta 08. 04. 2014. i onda opet moraš isponova.

Ako imaš jeftinije solucije sa laptopom ,dobro ,bitno je samo da za njega i za Windows na njemu imaš račun. (ako Windows nije original OEM)

I sta sad, xpu istice podrska od strane microsofta, nece ti se magicno instalacije obrisat. Slozis kasu i samo koristis za kasu i nece biti problema.

Samo mi nije jasno zasto nitko ne radi softwer za kase koji ce se da terat na linuxu, ak netko zna dobar neka mi javi.

14 godina
neaktivan

Situacija se malo promijenila, kum je uzeo http://www.energy-x-change.co.uk/notebooks-and-tablet/lenovo-lenovo-b590-20206-4/ (za 400kn vise nego sto je u notebook.hr :((( )

E sad, ovdje mi nesto nije jasno. Windows 7 je imao verziju Home Premium koja se mogla kotistiti za firmu. Ovdje je predinstaliran Windows 8. Nije professional. Posto je trgovcu objasnio za sto mu treba valjda mu ovaj nije uvalio racunalo koje ne moze koristit za fiskalnu blagajnu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 14:05 (BlueMax).

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

Situacija se malo promijenila, kum je uzeo http://www.energy-x-change.co.uk/notebooks-and-tablet/lenovo-lenovo-b590-20206-4/ (za 400kn vise nego sto je u notebook.hr :((( )

E sad, ovdje mi nesto nije jasno. Windows 7 je imao verziju Home Premium koja se mogla kotistiti za firmu. Ovdje je predinstaliran Windows 8. Nije professional. Posto je trgovcu objasnio za sto mu treba valjda mu ovaj nije uvalio racunalo koje ne moze koristit za fiskalnu blagajnu?

Ja ne vidim nikakav razlog zašto to ne bi radilo i na Windows 8 core (normalnoj verziji), ako ne radi kupi upgrade na Windows 8 Pro.

Valentin
14 godina
neaktivan

Nije problem radi li neka aplikacija na nekom OS-u nego da li je legalno taj OS koristiti u komercijalne svrhe. Posto se radi o blagajni svejedno mi je da li radi na DOS-u (a nije) ili na Windows 12, samo da je jeftinije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ante kaže...

I sta sad, xpu istice podrska od strane microsofta, nece ti se magicno instalacije obrisat. Slozis kasu i samo koristis za kasu i nece biti problema.

Samo mi nije jasno zasto nitko ne radi softwer za kase koji ce se da terat na linuxu, ak netko zna dobar neka mi javi.

Neće ,ali XP ,i ovak pun rupa ,ostaje bez daljnih nadogradnji.

Naravno da radi: KLIK

Ali ,kaj ako ''netko'' ne želi Linux?

BlueMax kaže...

Core se može koristiti za firmu ,bez problema. Nigdje ni u jednom zakonu ne piše da mora biti baš Pro verzija. Kao i bilo koja druga verzija na bilo kojim drugim Windowsima.

Za kasu ,čisto sumnjam da mu treba enkripcija ,Domain Join ,boot sa VHD-a i ostali ''Power - fičeri''.

Windows 8 Core VS Pro VS Enterprise VS Windows RT – Feature wise comparison

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 14:45 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice