Kako zabraniti pristup share HDDu

poruka: 4
|
čitano: 1.446
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Evo nastao problem kad ja trebam ograničiti tj. zabraniti pristup HDDima koji su share i vide se na kućnoj mreži.

Ja trebam zabranti da jedan laptop ima pristup tih diskovima ali da moji media playeri i dalje mogu pristupati tim HDDima.

Meni je sad podešeno ovako kao na slici...to je i najlakši način, no dali ja sad trebam umjesto ovog naziva "everyone" navesti nazive za svaki uređaj zasebno koji smiju imati pristup tim HDDima??  Kako ću ja znati imena tih media playera???

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 15:44 (zlatkor).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako zabraniti pristup share HDDu

dijeljenje na mreži je share, potreban je user i pass, sve ostalo su permisioni.

- ne dodjeljuješ uređaje nego usere, može i npr mrežna ip-MAC kao filter... ali primarno je user (ne uređaj).

-nećeš ti znati imena playera, nego se svaki korisnik (i s playera) spaja na share, tad ga sistem traži pass--- i ako ga znaš, može, ako ne znaš, ne može.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

ja sad imam 3 media playera po kući i ne treba pass niti za jedan - svi se spoje čim dignu sistem...(a nisam si htio komplicirati da svaki put upisujem pass kad sam ja jedini korisnik na tim media playerima)...

dakle ako sam dobro razumio, u opcijama za share ja mogu staviti pass za sve share foldere/particije i pristup je moguć samo upisivanjem tih šifri??

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako zabraniti pristup share HDDu

sve što se tiče mreže ovisi o user-passu, npr internet, bug forum..

s druge strane, 'glupi' uređaji nemaju neke mogućnosti, tad sigurnosne probleme rješavaš drugačije (kompromis), ... ali u kućnoj mreži je nepotrebno komplicirati na taj način.

primjer kako to jednostavnije riješiti:

- već imaš folder (nije dobro sherati disk) koji je vidljiv playerima (everyone permision, tj to znači da ne mora biti poznat user i pass).

- kreiraj još jedan folder, postavi share za users, u njemu držiš ono što ne želiš imati dostupno svima. Gotovo. Sve više od tog nije za kućne potrebe.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice