Kako reinstalisati Windows Vistu Home

poruka: 7
|
čitano: 2.099
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako reinstalisati Windows Vistu Home

Molio bih da mi neko pomogne da rijesim problem. Kupio sam nov racunar u Americi sada imam problema posto su mi virusi napali racunar, tako da racunar vise ne radi kao prije "poludi" povremeno. Htio bih reinstalisati Windowse ali uz racunar nisam dobio nikakav CD vec je u prodavnici instalisan originalan softver i ima naljepnicu na dnu racunara, kako sada to izvesti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako reinstalisati Windows Vistu Home
Ako se radi o OEM verziji OS-a, najvjerojatnije imaš jednu skrivenu recovery particiju s koje će ti se Windows instalirati, bez potrebe za DVD-om.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan

Molim te Danny_HR kako da provjerim je li OEM verzija, na naljepnici nema napisano da je OEM, a sto se tice te skrivene particije kako cu provjeriti na racunaru.

17 godina
neaktivan
Ne znam koji je model u pitanju, a svaki proizvođač računala to sređuje na drugi način.

Na svom laptopu sam morao pritisnuti F10 ili F11 prilikom pokretanja računala i to bi pokrenulo recovery proces.

Ako si s računalom dobio nekakav manual pogledaj tamo, ako nisi možda najbolje da odeš na "help" sekciju na stranici proizvođača računala.
14 godina
neaktivan

Danny nasao sam praznu particuju na My Computer i njenn naziv je HP_Recovery (D:) i u tom direktoriju nema nista

17 godina
neaktivan
Nećeš ni vidjeti njen sadržaj u exploreru.

Pogledaj na HP-ovoj stranici za svoj model računala kako ide recovery proces.
14 godina
neaktivan

ako se nevaram, jedino vista ultimate je mogla napraviti pravi restore..znači da se windowsi vrate kao onog dana kao kad si ih prvi put pokrenio..

ja imam vistu home premium, recovery cd...ali taj samo popravi windows datoteke i vrati neke fajlove koji nedostaju (pokrpa rupe)...i jedino mogu vratit windowse na backup i to onaj koji sam ja radio...znači spržim na dvd ili prebacim taj backup na drugu particiju...complete ili full restore jedino na ultimate...

možda se to promjenilo sad, al i mene je jako to zanimalo kad su već windowsi original da ih vratim i da ih neizgubim...nakon 4 godine nisu baš u dobrom stanju..pa sam se razočarao kad sam čuo da samo ultimate to može :(

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice