Kako provjeriti "originalnost" WIN 7

poruka: 2
|
čitano: 1.066
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Kako provjeriti "originalnost" WIN 7

ispricavam se unaprijed ako je tema zabranjena,znaci ne trazim ni piratske windowse niti nista slicno....

imam OEM kljuc ali s njim ne mogu skinuti s microsoftove stranice

zanima me samo kako mogu provjeriti da li je verzija win koji imam netaknuta odnosno original

da li samo treba usporediti HASH koji program izgenerira s hashom na nekom siteu ili jos nesto moram

ako nije problem nek mi se javi netko u inbox,hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako provjeriti "originalnost" WIN 7

formalno za OEM, MS ne daje support (to je samo formalno..).

možeš bez keya, MCTom skineš ISO/kreiraš install.

na str gdje se provjerava key, prolaze samo MSovi keyevi (retail win, ne OEM jer nijh distribuira OEM i keyeve MS ne prepozna).

.. nešto sasvim drugo provjeriti jel key važeći. Možda je, možda je iskorišten, možda su u šumici i šlag (na kraju), OEM keyevi su nekad bili ograničeni na OEM instalaciju (koja je na OEM mediju ili recovery particiji) dok se s 'čistim' installom nije  moglo. To je izmijenjeno od w8 tj svi w7-8 su dobili mogućnost upgradea na w10 i trajene aktivacije preko IDa.

dodatno, u generaciji w8 je uveden OEM key u BIOSu (nemaš ga zapisanog, key koji pročitaš utilsima nije onaj koji je na COA nego VLK OEMa), ako bilo koju opciju vezanu uz gpt-uefi-secboot primijeniš taj key ne radi (tako MS prisiljava korisnika na korištenje UEFIja umjesto legacyja, eliminira mogućnost korištenja starijeg/drugog OSa npr dualboot).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice