Kako da maknem multi boot?

poruka: 11
|
čitano: 2.250
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zna li netko kako da maknem multi boot...Nikako to neznam napravit , pa ukoliko netko zna bio bi mu veoma zahvalan ukoliko bi mi mogao objasniti...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako da maknem multi boot?

Skineš Easy BCD (pri dnu s lijeve strane se nalazi gumb za downolad), a što se tiče za upute. Sve je lijepo objašnjeno na ovom filmiću

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
15 godina
neaktivan

mozda ne vezano za temu ali .. kad palim pc .. sta mi treba biti onaj ''first boot device'' il kak vec ... floppy, hdd ili dvd rom ?

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

mozda ne vezano za temu ali .. kad palim pc .. sta mi treba biti onaj ''first boot device'' il kak vec ... floppy, hdd ili dvd rom ?

To ti je prvi uređaj s kojeg će se očitavati boot CD/DVD/Floppy ili USB. Najbolje da ti je na njega naštiman dvd rom, pa kada budeš ponovno podizao sustav neće biti potrebe za odlazak u bios.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
15 godina
neaktivan

ok :D odo to sad promjenit

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
14 godina
Branimir2412 kaže...
rebelsy kaže...

To ti je prvi uređaj s kojeg će se očitavati boot CD/DVD/Floppy ili USB. Najbolje da ti je na njega naštiman dvd rom, pa kada budeš ponovno podizao sustav neće biti potrebe za odlazak u bios.

Da neotvaram novu temu . Multiboot se otvara preko dvda ili ?
16 godina
neaktivan

Ne ,multi boot (ako ga imaš - znači dva ili više OS-ova instaliranih na PC-u) se otvara s hdd-a na kojem je instaliran boot manager (nema veze jel to win boot manager ,linux Grub ili Lilo ,ili neki Chameleon za OS X.

Boot hdd je obično prvi disk u PC-u.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 0:48 (kizo2703).
14 godina
Aha: evo imam par pitanja . 1. Aj napisi komponente koje imaš . 2. I koliko ti to sveukupno zauzima prostora na hardu ? 3. Sve je na jednooj pqrtiviji ili? ?4. I jel ti možda steka neki od osa ili sve radi glatko ?
16 godina
neaktivan

Kakve komponente? Ako misliš na hw ,sve ti piše u Moj PC. A inače ,imam Windows 7 ,Windows 8 i OS X Lion ,svaki na svom disku i svaki ima svoj boot loader ,tak da se svaki može samostalno dići.

Multiboot ide preko windows boot managera koji je na Windows 7 disku (glavni OS) i uređen je sa EasyBCD-om.

Sve radi uredno ,bez ikakvog štekanja.

Reci napokon kaj te muči i kakav problem imaš (ako imaš) i otvori novu temu za to ,jel ova je stara skoro dvije godine!

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 1:38 (kizo2703).
14 godina
Nemuci me nista , nego se dvoumim dali da si to stavim ili ne i jel ima gdje kakav video tuturial , mozda po kojem si ti radio? Koliko to sve ukupno zauzima gba ?
16 godina
neaktivan

Ne znam kaj hoćeš staviti (koji OS) ,prvo razmisli o tome. Ja imam 4 diska u PC-u i dovoljno prostora. Windows 7 je na 80 gb particiji (prvi disk 1 TB) ,Windows 8 na 50 gb (drugi disk ,1 TB).

OS X je na 120 gb (treći disk ,500 GB).

Inače ,Google čini čuda!! KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 1:58 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice