Zna li netko kako da maknem multi boot...Nikako to neznam napravit , pa ukoliko netko zna bio bi mu veoma zahvalan ukoliko bi mi mogao objasniti...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mozda ne vezano za temu ali .. kad palim pc .. sta mi treba biti onaj ''first boot device'' il kak vec ... floppy, hdd ili dvd rom ?
mozda ne vezano za temu ali .. kad palim pc .. sta mi treba biti onaj ''first boot device'' il kak vec ... floppy, hdd ili dvd rom ?
To ti je prvi uređaj s kojeg će se očitavati boot CD/DVD/Floppy ili USB. Najbolje da ti je na njega naštiman dvd rom, pa kada budeš ponovno podizao sustav neće biti potrebe za odlazak u bios.
ok :D odo to sad promjenit
To ti je prvi uređaj s kojeg će se očitavati boot CD/DVD/Floppy ili USB. Najbolje da ti je na njega naštiman dvd rom, pa kada budeš ponovno podizao sustav neće biti potrebe za odlazak u bios.
Ne ,multi boot (ako ga imaš - znači dva ili više OS-ova instaliranih na PC-u) se otvara s hdd-a na kojem je instaliran boot manager (nema veze jel to win boot manager ,linux Grub ili Lilo ,ili neki Chameleon za OS X.
Boot hdd je obično prvi disk u PC-u.
Kakve komponente? Ako misliš na hw ,sve ti piše u Moj PC. A inače ,imam Windows 7 ,Windows 8 i OS X Lion ,svaki na svom disku i svaki ima svoj boot loader ,tak da se svaki može samostalno dići.
Multiboot ide preko windows boot managera koji je na Windows 7 disku (glavni OS) i uređen je sa EasyBCD-om.
Sve radi uredno ,bez ikakvog štekanja.
Reci napokon kaj te muči i kakav problem imaš (ako imaš) i otvori novu temu za to ,jel ova je stara skoro dvije godine!
Ne znam kaj hoćeš staviti (koji OS) ,prvo razmisli o tome. Ja imam 4 diska u PC-u i dovoljno prostora. Windows 7 je na 80 gb particiji (prvi disk 1 TB) ,Windows 8 na 50 gb (drugi disk ,1 TB).
OS X je na 120 gb (treći disk ,500 GB).
Inače ,Google čini čuda!! KLIK