Kako da dignem windows xp na starim p3 maticnim ? zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 1.508
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Kako da dignem windows xp na starim p3 maticnim ?

Pokusavao sam kod druga dici windows na starim p3 maticnim plocama, medjutim nisam nasao nigdje opciju da stavim da se windows butuje sa cd-a, a ne sa hard diska ? Ja nisam rodjen kada su se koristili p3 processori xD. Govorio sam mu hiljadu puta da uzme novi racunar, medjutim on nece.

Dakle, da ponovim, ne znam kako da udjem u boot menu gdje cu izabrati da se windows dize sa cd-a, a ne sa hard diska.

Hvala unaprijed.

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kako da dignem windows xp na starim p3 maticni

U pravilu se za ulazak u bios koristi: DEL, ESC, F2 ili F10. Boot meni najčešće bude na jednoj od F10-F12, ali na starijim pločama ne mora nužno ni postojati. Isto tako, ako ima tipkovnicu s dodatnim mogućnostima na F-tipkama, na starijim pločama moraš upaliti F-lock da bi F-tipke stvarno funkcionirale tijekom POST (upališ tek kad inicijalizira tipkovnicu, obično se upale, pa ugase sve ledice na tipkovnici). Isto tako poželjno bi bilo da probaš s PS2 tipkovnicom jer USB tipkovnica možda nije podržana.

Ako ništa drugo ne upali, uvijek možeš resetirati BIOS, pa će boot zapeti i prikazati će ti poruku kako se ulazi u BIOS.

Ili jednostavno napravi ono što si trebao u startu napraviti - pogledaj koji je model matične i na netu potraži manual.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
odjavljen
Re: Kako da dignem windows xp na starim p3 maticni
MrBlc kaže...

Ili jednostavno napravi ono što si trebao u startu napraviti - pogledaj koji je model matične i na netu potraži manual.

To cu da i uradim kada veceras odem do njega, samo tada nisam imao internet pri ruci, sada cu da nosim tablet pa cu pokusati da rijesim.

Hvala na odgovoru.

Darko
16 godina
moderator
Kako da dignem windows xp na starim p3 maticnim ?
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice