Trebam pomoc.Imam konfu.
Pentium 4 3.00Ghz
1.5 GB Ram-a
128MB Graficku
I mislio sam da instaliram Windows Vista SP2.Sada upravo koristim XP.
Molim vas preporucite mi da li da ostavim XP ili instaliram Vistu SP2 i koju verziju(ultimate,home,...)
Trebam pomoc.Imam konfu.
Pentium 4 3.00Ghz
1.5 GB Ram-a
128MB Graficku
I mislio sam da instaliram Windows Vista SP2.Sada upravo koristim XP.
Molim vas preporucite mi da li da ostavim XP ili instaliram Vistu SP2 i koju verziju(ultimate,home,...)
Instaliraj sedmicu, kakvu vistu bože sačuvaj.
Ostani na xp-ima ili ako baš želiš nešto novo 7-cu,ili još bolje zašto ne isprobat neke linuxe npr.linux mint?
Pa da li mi moze 7???Htio sam instalirat ali nisam siguran da li ce mi raditi noramlno????
Daj ne trolaj, raditi ce normalno.
Na tvom mjestu bi ostavil XP-a,jer s obzirom na tvoju kolicinu rama to ti bude na knap(kod mene sedmica zdere 1.5 gb).
Sad kazete da ostavim XP,sad 7!!!!
.
6 | Xp |
---|---|
26 | Sedmica |
Na tvom mjestu bi ostavil XP-a,jer s obzirom na tvoju kolicinu rama to ti bude na knap(kod mene sedmica zdere 1.5 gb).
kaj pak ti radis lol
meni jede ~600mb
7-ca radi normalno na 1gb pa ce i na 1.5gb radit normalno jer se svakoj odredenoj kolicini rama sustav drugacije prilagodava(win7)...ako ti grafa ima drivere za win7 onda slobodno instaliraj(32bitnu naravno)
zanimljiva je sedmica i način na koji koristi memoriju,ja imam 1.7g rama,a troši mi trenutno oko 650 mb samo,tak da radila bi sedmica,i čak ne bi bila prespora,ali možda bi te nekad iživciralo sporije reagiranje nego na xp-ima
Hvala na savjetima,msm. da cu instalirati 7,hoce li mi nortamlno raditi Ultimate
korisnik nema dovoljno hardwerskih resursa za fluidan rad viste,a bome nece ni sedmica prstat od srece, no ipak ce sve raditi koliko-toliko.
btw vista sp2 je ispoliran vrhunski OS. onakav kakav je trebao biti u pocecima.
nazalost,ostala je fama u zraku i ljudi to prihvacaju. ponovis 1000 puta da nevalja,onda nevalja,pa makar bio i mercedes.
meni je zadovoljstvo godinama na primarnom desktop stroju gonit vistu. na laptopu je sedmica.
Odlicno, meni je isto Vista radila kako treba i sa SP1.
Preporucam mu sedmicu jer nema potrebe za Vistom vise, pa eto, ni nemoze vrtiti Vistu.
tako je, sedam i neka vozi. a bome ni dodatni keks rama nije danas ko suho zlato
Ja imam ultra stari komp : p4 1.6 clockan na 2.0,1.7 giga rama i ati 9600 pro,sedmica mi lijepo radi,jedino malo zapinje zbog procesora on je ćesto na 100%,ali privikneš se na to da malo pripaziš kak koristiš resurse,moram priznat da mi je unatoć svemu nekak ugodnije radit na 7-ci nego na xp-ima,pa ako baš želiš nešto novo probaj 7-cu.
zanimljiva je sedmica i način na koji koristi memoriju,ja imam 1.7g rama,a troši mi trenutno oko 650 mb samo,tak da radila bi sedmica,i čak ne bi bila prespora,ali možda bi te nekad iživciralo sporije reagiranje nego na xp-ima
Koristis li aero?
Hvala na savjetima,definitivno ide 7
Ma imam ja jos 512 MB RAM-A ,ali nema mjesta vise pa kontam da zamjnim dvije plocice RAM-A od 512 MB za jednu od 1GB
Evo sad sam provjerio sa Windows 7 upgrade advisor i sev mi podrazava samo jso trebam aero instalirat
Evo sad sam provjerio sa Windows 7 upgrade advisor i sev mi podrazava samo jso trebam aero instalirat
jel ti znaš što je aero?
Sada sam vidio doce to instalirano uz windows 7
korisnik nema dovoljno hardwerskih resursa za fluidan rad viste,a bome nece ni sedmica prstat od srece, no ipak ce sve raditi koliko-toliko.
btw vista sp2 je ispoliran vrhunski OS. onakav kakav je trebao biti u pocecima.
nazalost,ostala je fama u zraku i ljudi to prihvacaju. ponovis 1000 puta da nevalja,onda nevalja,pa makar bio i mercedes.
meni je zadovoljstvo godinama na primarnom desktop stroju gonit vistu. na laptopu je sedmica.
Vista je dobar OS. ;)
A postavljaču teme bih preporučio da prije nego krene u avanture sa Windowsima 7 nabavi još RAM memorije. Za svaki slučaj. ;)