Instalacija Win7 na serversko računalo

poruka: 13
|
čitano: 3.830
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

zapalo me na poslu da instaliram win7 na stari server koji nije više u funkciji (hp proliant ML 310).

Uspio sam pokrenuti instalaciju s diska, no kad dođem do koraka gdje trebam izabrati gdje će se instalirati, kaže kako nije pronađen nijedan upravljački program.

Slijedio sam upute s ovog linka

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-IE/w7itproinstall/thread/2923637c-41cf-459b-8b01-96091e2e257a

no iako se prikažu driveri kad uključim USB kaže kako niti jedan nije kompatibilan s mojim računalom.

Kako se ne snalazim baš s tim serverom svaka pomoć bi bila dobrodošla ;) 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Instalacija Win7 na serversko računalo

Koji ti je setup diskova i na kojem kontroleru? Instaliras sa DVDa ili USBa?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
15 godina

Jesi li pročitao postove koji su postavljeni na linku koji si dao? Na listi operativnih sistema koji se mogu vidjeti na slici nema Windowsa 7!

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 22:04 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pyat kaže...

..

zapalo me na poslu da instaliram win7 na stari server koji nije više u funkciji (hp proliant ML 310).

..

no iako se prikažu driveri kad uključim USB kaže kako niti jedan nije kompatibilan s mojim računalom.

Kako se ne snalazim baš s tim serverom svaka pomoć bi bila dobrodošla ;) 

- daj spec. računala. (vidi number, ili barem G5, 4, 3..)

- vjerojatno si skinuo win drivere. Trebaš skinuti 'F6' (DOS, Boot, Preinstall) driver, ako takav postoji za taj chipset, tj kontroler (jer bi win prepoznao staru MBO-chipset, pošto je server, vjerojatno ima neki RAID-SCSI-SAS kontroler...). Često 'dosovski' driveri rade od drugih ver. npr 2003 važno je samo koliko bita (pošto je staro računalo, možda je bolje zadržati se na 32, možda i zbog drivera..). Win7 bi trebao biti sličniji 2008 pa možda s tim driverima.

-kad otkriješ točno koji kontroler, možeš potražiti drivere za sedmicu (ili slične) na str. proizvođača kontrolera (umjesto na HPu koji uobičajeno za servere ima samo serverOS dirver).

-minimumi za install su 256-512MB RAMa (teoretski može s manje od 128).

-ako je ipak malo noviji, pa ima npr 1GB, tad nikakvih problema nebi smjelo biti. Samo što intel ponekad skriva drivere...

phoenix2003 kaže...

Jesi li pročitao postove koji su postavljeni na linku koji si dao? Na listi operativnih sistema koji se mogu vidjeti na slici nema Windowsa 7!

-normalno, PC stariji, server... ili bi trebali biti navedeni svi budući OSevi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 22:35 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

-normalno, PC stariji, server... ili bi trebali biti navedeni svi budući OSevi.

Takvi vendori u pravilu nadopunjuju HCL stranice, moguće je da neće naći drivere za kontroler.

15 godina

Možda može na ovaj način: Kako vidimo da mašina podržava Windows 2000 isti se može nadograditi na Windows XP koji se može nadograditi na Vistu koja se može nadograditi na Windows 7. Teoretski moguće, traje malo duže ali vrijedi pokušati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

.. Teoretski moguće, traje malo duže ali vrijedi pokušati.

-u toj teoriji nedostaju installovi (mediji, upgrade verzije) koji bi dozvoljavali upgrade. Nekad su se upravo tako i nazivali, full, upgrade. Full je išao samo na čisto ili brisao postojeće..

teoretski su šanse jednake da this time next year we'll be... postanemo država blagostanja u kojij windowsi rade na svim chipovima od commodorea pa do iPhonea, besplatno.

-vremenski je brže sjesti i naštikati driver, jeftinije kupiti novo računalo (jer i vriejme košta), s pshihološke strane također više multipliciranih nuspojava, kao tik u oku ili trzanje ramena (nakon tolikih izmjena medija, klikanja next..), pa bi i zdravlje takvog sistemca bilo narušeno.

-koliko teško može biti pronaći odgovarajući driver i instalirati?

17 godina
ihush kaže...

Enormno teško, ako ne postoji. {#}

Ali trebalo bi potražiti unaokolo.

16 godina
Old Iggy kaže...
ihush kaže...

- ne postoji nešto što ne postoji... Pa tako ni nepostojeći driver. (ili ne?) {#}

Zapravo ne postoji specifikacija po kojoj bi nabadali odgovore. @ autor, KOJI KONTROLER!

17 godina
ihush kaže...
Old Iggy kaže...

- ne postoji nešto što ne postoji... Pa tako ni nepostojeći driver. (ili ne?) {#}

Zapravo ne postoji specifikacija po kojoj bi nabadali odgovore. @ autor, KOJI KONTROLER!

Bez brige, ima i "nepostojećih drivera". ne možeš baš sad očekivati da neki mylex ili nešto slično ima driver za W7.

Bingo, koji je fakat kontroler?

16 godina
neaktivan
Pyat kaže...

Pozdrav,

OFFT: Nu ga jeba on sve svoje, ja sam imao ovakog, samo 370 G4, bilo u njemu 70 kila, jedva ga dvojica nose...  eno ga na skladištu, skuplja prašinu, a ispravan je.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
odjavljen

Trebalo je samo malo prekopati po specifikacijama... Mislim da je to ovaj kontroler.

Ima Win2003 x64 driver... Sad koliko će to pouzdano funkcionirati, ne znam.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 14:02 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ihush kaže...
phoenix2003 kaže...

.. Teoretski moguće, traje malo duže ali vrijedi pokušati.

-u toj teoriji nedostaju installovi (mediji, upgrade verzije) koji bi dozvoljavali upgrade. Nekad su se upravo tako i nazivali, full, upgrade. Full je išao samo na čisto ili brisao postojeće..

teoretski su šanse jednake da this time next year we'll be... postanemo država blagostanja u kojij windowsi rade na svim chipovima od commodorea pa do iPhonea, besplatno.

-vremenski je brže sjesti i naštikati driver, jeftinije kupiti novo računalo (jer i vriejme košta), s pshihološke strane također više multipliciranih nuspojava, kao tik u oku ili trzanje ramena (nakon tolikih izmjena medija, klikanja next..), pa bi i zdravlje takvog sistemca bilo narušeno.

Daj nemoj zezati! Da nisam ovo radio ne bi ni predložio! Šta to on ima raditi? Kopati sa krampom 30 metara kanala na +40? Koliko to traje instalacija OS-a? 6 sati?! Ako nemaš šta pametnije reći molim te ubuduće odšuti!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice