ZAnima me jel mogu samo prebaciti windowse sa CD-a i onda instalirat na laptop?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je sa usb-a, je li isto tako treba i sa Exsternim diskom napraviti?
Sve isto
Da ali sad sam citao komentare na internetu kaze da samo prebacim sa CDa na HD i onda sa HDa na laptop i pokrenem setup.exe i da ce moci.
Neće. Svaki bootabilan medij ima boot sector fajlove koji se ne vide u exploreru. Riječ je o par fajlova koji idu na početak particije na HDDu ili USBu. Bez njih, CD/DVD/HDD se ne može bootati. Da je to samo tako, nebi nam trebali razni boot USB creatori kao npr. unebootin.
Windows 7 nema setup.exe.On je bootabilan i moraš bootati komp sa bootabilnog medija.Napravit ćeš bootabilan medij od hdd-a preko linka koji je kolega dao.
Ne kažem da nije točno no obično raspakiravanje .iso fajla 7-zipom na USB i instalacija svaki puta uspije, samo promijenim redoslijed bootanja.
Ej imas mali programcic i jednostavan je ko za malo dijete,zove se Windows7-USB-DVD-tool,poslao bi ti link ali neznam s koje stranice sam ga skinuo,googlao i kroz 2 min sam ga nasao.uglavnom samo win 7 iso stavis u njega i pita te ces na usb ili dvd,kliknes usb i copy ili next i za par minuta imas bootabilni usb ili hdd sta hoces,naravno moras bootabilne windowse imat,to sam napravio pred 8 dana tako da to radi i jednostavno je totalno.ima i druga solucija iz cmd-a ali ovo je jednostavnije.e i mislim da ti usb mora bit FAT32,nisam siguran pa netko ko zna nek odgovori,meni je bio FAT32 evo tu ga skini http://download.cnet.com/3001-18513_4-10972600.html?spi=b1aaf1c7045f2c99eaeae828bcd5cc2a
Hm, ja samo prebacio sa CD-a na HDD, i onda sa HDDa na laptop i pokrenuo instalaciju i radilo je.