Instalacija win 7 na eksterni hard

poruka: 3
|
čitano: 5.975
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Instalacija win 7 na eksterni hard

zanima me postupak instalacije os-a na vanjski hard pa vas molim da objasnite postupak

želim da mi se os diže s vanjskog harda

pregledao sam bios i podržava takvo dizanje os-a

disk je prestigio 320gb 5400rpm usb2.0   2,5"

lap je thinkpad t41

1,6 ghz

1500mb ram

ati 7500

hard 40 gb

HVALA 2

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Instalacija win 7 na eksterni hard

Nije moguće instalirati Windows 7 na eksterni disk tek tako. Pročitaj ovo do kraja, tu su neke upute i ako sam ja dobro skužio, BCD sa internog diska boota VHD fajl sa USBa.

Windows 2k8 Server se može instalirati na USB bez problema.

A što se tiče same konfe, rađe nemoj instalirati Win7. Radit će sporo (fali RAMa, slab procesor a ako je unutra grafička koja mislim da je, zaboravi Aero). Na 9200 jedva radi, a kamo na tome. Konfa je idealna za XP ili neki Linux sa starim Gnome sučeljem (Linux Mint 9, 10). Ili neki sa LXDE ili XFCE sučeljem.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Re: Instalacija win 7 na eksterni hard
Sum_of_all_fears kaže...

Nije moguće instalirati Windows 7 na eksterni disk tek tako. Pročitaj ovo do kraja, tu su neke upute i ako sam ja dobro skužio, BCD sa internog diska boota VHD fajl sa USBa.

Ukratko - direktna instalacija nije moguća ,ali može se instalirati na VHD (virtualni disk) i bootat sistem s njega (isprobano).

Ali ,za to treba ''malo jači'' PC od navedenog i radi sporije zbog same veze (usb-a).

Jedina mogućnost instalacije direktno na disk je da se taj disk spoji preko eSata! A to ovaj laptop nema sigurno ,a  vjerojatno ni disk.

Jel to našvlad0 tamo?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 14:32 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice