Ime računala u WIndowsima 7?

poruka: 10
|
čitano: 4.897
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam jedan neobičan problem,dakle kada sam prvi puta pokrenuo WIndowse 7 (nakon kupnje u trgovini) sustav me pitao za ime koje želim dodjeliti računalu.Ja sam stavio Dado (primjera radi pišem izmišljena imena)..i sada nakon nekog vremena sam se predomislio i promijenio sam korisničko ime u Pero. E sada što me zanima; zašto u mapi C:Users imam na popisu korisnika samo Dadu (koji je pod lokotom i nemogu ga brisati) i Public..a kada odem na upravljačku ploču pod korisnici imam Peru i Guest?Ime kada kliknem start izbornik je također Pero.Zatim kada igram Armu2 kao ime mi piše Dado..ja želim da mi je ime računala i korisnički račun i sve ostalo pod imenom Pero pa me zanima kako da to napravim ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ime računala u WIndowsima 7?

Computer -> desni klik -> Properties -> tab Computer Name ,idi na Change -> pod Computer name napiši ime koje hoćeš.

Moraš restartat PC i to je to.

Ali ,dali ćeš moći izbrisati folder ''Dado'' ,nisam siguran.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 23:59 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Zar ne postoji način da se izbriše taj folder?

14 godina

Napravi ovako, kreiraj novog usera u User Accounts, odaberi da bude Administrator normalno, dodaj mu ime koje hoćeš već, e sada tamo pod korisnicima ćeš imat dva foldera, staro i novo ime, logiraj se u safe mode i izbriši staro ime, samo si prije preseli sve filelove od My documents, desktop i slično.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 21:50 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne pomaže jer mi ne dozvoljava obrisati tu mapu iz nekog razloga?ja u mapi Usersi imam samo tu mapu koju želim obrisati i mapu Public,a novo korisničko ime uopće nemam na tom popisu?

15 godina
neaktivan

probaj izbrisati sa unlocker-om.

14 godina
neaktivan

Da li neko zna zašto u Users mapi imam samo folder koji želim izbrisati i Public folder?zašto nemam folder novog korisničkog računa?zar po logici on ne bi također trebao biti na popisu?

16 godina
Ichabod kaže...

Da li neko zna zašto u Users mapi imam samo folder koji želim izbrisati i Public folder?zašto nemam folder novog korisničkog računa?zar po logici on ne bi također trebao biti na popisu?

-ne, kreiran je prvi put, sad si mu samo promjenio naziv (vidljiv, korisnički) ali ne konkretnog usera. ... jer se od instalacije sve veže na to.

-brisanje usera se ne radi deletanjem i šetanjem po folderima.. tako možeš samo napraviti probleme.

jedan od recepata (ako baš 'moraš', jer realnog razloga nema) je kreiranje novog usrea, migracija postavki postojećeg na novog, restart i login s novim, tek tad možeš obrisati strarog (također nije preporučljivo brisati, pogotovo admin...). Posebno se briše folder, posebno user. Ako obrišeš folder ostao si bez svih podataka, ako obrišeš usera možeš ostati bez ključeva za te podatke.

natuknuce: User name se ne može mijenjati, nigdje (npr e-mail) dok se pass može. User i user folder nisu iste stvari. Usera može biti više, folder se kreira kad se prvi put logiraš.

radije osatavi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Hvala na detaljnom odgovoru,to sam i ja mislio da sam upisom tog naziva prvi put definirao ime računala..kako na računalu nemam gotovo ništa ja bi ga ipak želio izbrisati unatoč riziku ;)

Možeš li mi ponovo napisati kako točno jer novog usera sam već kreirao i logiram se na njega uredno..a  ovaj kojeg želim obrisati je pod lokotom.

Smeta mi recimo situacija kada uđem u igru (Arma)da mi upiše ime to koje je pod lokotom a ne moje novo korisničko ime,mislim to je sitnica ali opet...

16 godina

-i dalje će ti pisati isto ime u igri.. ili ćeš je reinstalirati. Nikakve koristi od brisanja..

ako baš moraš:

-moraš restartati PC, logirati se kao administrator (ne s onim acc. kojeg brišeš).

-folder (pod lokotom) ako ne možeš pobrisati, trebaš preuzeti vlasništvo, desni klik, ... promjeniš na trenutnog admina i nakon tog brišeš.

-usera brišeš: sys.properties, advanced, user.. i user u computer manageru, users.. (ovo je user koji ima pravo na PCu, kad se prvi put logira, kreiraju se ostali fileovi i folder)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice