Evo od redovnog čitača foruma, postajem aktivni sudionik
Ne znam da li se netko susretao s ovakvim "problemom"?
Naime nakanio sam kupiti free dos laptop i to sam učinio. Međutim kada sam ga raspakirao i pokrenuo shvaatio sam da ima instalirane Windowse 7 Home Premium. Ono što me zanima, da li se nešto promijenilo u definiciji free dos računala u zadnjih 4 godine (tada sam zadnji put kupovao free dos računalo) ili mi se samo posrećilo.
Inače, nisam dobio instalacijski CD nego ću sam morati napraviti back-up.
Kako su mi planovi malo poremećeni imam par pitanja pa molim stručnjake da mi daju odgovor.
1. čitao sam na par mjesta da je serijski instalirane windowse najbolje odmah ponovno instalirati. Za sada mi ovi funkcioniraju skroz OK. Da li ima netko nešto za reći na ovu temu?
2. Lap je došao s 2 particije. 1. s win 7 i 180 GB, a 2. s 320. Ono što bih ja napravio je ostavio jednu particiju za win i MS office, drugu particiju za programe, i treću za multimediju. Druga opcija je da ostavim 2 particije, jednu za win i programe, a drugu za multimediju. U slučaju 1. opcije (3 particije) jel dosta za win 7 HP i office 60 GB, za sve ostale programe 100 GB na drugoj particiji i ostalo za multimediju na trećoj particiji?
U drugom slučaju ostavio bih 150 GB za win 7 HP i sve ostale programe.
Koja vam se opcija čini boljom?
3. Da li se može smanjiti veličina particije s windowsima bez da je formatiram i deinstaliram windowse?
4. S obzirom da je laptop novi, da li treba što raditi u BIOSu?
Hvala svima na pomoći