Dual boot xp problem zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.738
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dual boot xp problem

Pozdrav forumaši,

imam jedan problem. Krenuo sam instalirati windows xp na jednom računalu, došao dio kad radim particije i formatiram ih. TU JE NASTAO PROBLEM. Naime napravio sam samo c particiju od 50GB (hard disk ima 150GB), a nisam napravio drugu particiju tako da je nakon instalacije bila vidljiva samo jedna particija od 50GB gdje je instaliran windows, a 100GB je ostalo neiskorišteno. Onda sam ponovno pokrenuo instalaciju i od tog "neiskorištenog" prostora sam napravio d particiju i na nju sam digao vindows. Tako da su na kraju postojale dvije particije, ali na svakoj je bio windows i imao sam dual boot. Onda mi je palo na pamet da upalim računalo i izaberem onaj windows koji je na c particiji. Kad se računalo upalilo onda sam formatirao d particiju na kojoj se nalazio drugi windows, sve je prošlo bez problema. E PROBLEM JE SLJEDEĆI: kad se računalo pali traži me da odamerem windows koji da boot-a, bez obzira što drugog windowsa NEMA. Kad odaberem prvi normalno se sustav digne i sve radi normalno, a kad odaberem drugi ne može se dići windows ( što je i logično jer ga nema). E sad je moje pitanje: na koji način ( dali uopće postoji naćin) da to maknem, tj. da se računalo normalno pali kao da je jedan windows ( što i je), te da mi ne prikazuje taj screen.

Unaprijed hvala i lijep pozdrav,

Ilija {#}

Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual boot xp problem
World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Dual boot xp problem

http://vlaurie.com/computers2/Articles/bootini.htm

I backupiraj taj file. BTW, nisi trebao ić u setup, trebalo je samo u disk managmentu formatirati taj neiskorišteni prostor (unallocated space).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice