Dual boot s USB-om

poruka: 8
|
čitano: 2.326
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dual boot s USB-om

imam problem.

Jeli moguće napraviti slijedeće: na računalu imam instaliran linux ubuntu ali želim na usb instalirati windows7 zbog nekih aplikacija koje mi samo u njemu rade.....

jel mogu ja dakle instalirati na USB operativni ali tako da mi i boot bude na usb-u i kada ga ubacim pri paljenju  on mi digne win.... a kada ga izvadim po defaultu mi otvara ubuntu koji je već instaliran na kompu?

i kakav USB trebam uzeti? onaj.... flash drive ili?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 15:57 (hondo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dual boot s USB-om

pogledaj ovaj link mislim da ima tamo nesto o tome

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dual boot s USB-om

Mislim da bi ti to moglo biti dosta sporo ako nemaš USB 3.0. Nisam probao, ali maksimum od 25 MB/s ne zvuči baš obećavajuće. Nije li ti jednostavnije instalirati Win 7 na neku drugu particiju na disk u kompu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 16:23 (Mirko935).
17 godina
neaktivan

da, vidiš o tome nisam razmišljao... brzina USB-a. {#}

ma trenutno imam tako ali iz nekog čudnog razloga kad su mi paralelno stavljena oba osa na ubuntu-u (KDE sučelje) mi ne šljaka net već moram koristiti wireles stick. a kada je solo instaliran onda radi sve super.... pa sam razmišljao ovako premostiti taj problem.

16 godina
neaktivan

Ako baš hoćeš instalirati Windowse na vanjski disk ,onda razmisli o e-sata priključku. Brzina je identična internim diskovima ,a i svaka Windows instalacija takav disk prepoznaje kao interni.

Staviš disk u kućište ,spojiš preko bracketa na mbo i piči!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 16:55 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Vidim da ti nije problem kupit stick od preko 20gb. E, sad mislim da ne ide tako. Koliko ja znam usb stick se ne da formatirati u ntfs. Ovo s vadenjem sticka i bootanjem ubuntua je nemoguce na bilokoji nacin napravitinapraviti. Zasto ne napravis particiju i instalias tamo???
Ko da me briga za potpis...
16 godina
neaktivan

Ma gdje se to neda usb formatirati u ntfs?

Na bilo kojim Windowsima možeš formatirat usb u fat ili ntfs. Samo na XP-u (i starijima) se ne može iz explorera ali zato bez problema može iz cmd-a!

A i objasnil je zašto želi instalirati Windowse na vanjski disk ,samo malo pažljivije pročitaj post!

Druga priča je instalacija Windowsa na USB ,koja je malo kompliciranija ,ali je moguća!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 17:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ako baš hoćeš instalirati Windowse na vanjski disk ,onda razmisli o e-sata priključku. Brzina je identična internim diskovima ,a i svaka Windows instalacija takav disk prepoznaje kao interni.

Staviš disk u kućište ,spojiš preko bracketa na mbo i piči!

Je{#}em se glupog, skroz sam zaboravio da postoji eSATA...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice