Čemu euforija oko novih windowsa (8 pa i 7)?? zaključana tema

poruka: 93
|
čitano: 6.982
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Čemu euforija oko novih windowsa (8 pa i 7)??
Mentalist kaže...
Mew kaže...

Ali realno gledano danas vec ima laptopa od 2000 kuna sa svime sto je potrebno. Tako da eto to bi trebala koristi ovo

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=364033 - Evo ovo je dovljno za 80% hrvatske zapravo svijeta...

Sto se tog laptopa tice, on je negdje na razini mog mobitela. Malo jaci.

Nema veceg uzitka vec cekati da se Word ucita pola sata.

Laptop je odlican za te novce, a word se dize bez problema. Znam jel sam radio na takvom laptopu koji ima taj proc. Na mom atomu se word dize isto bez problema koji je puno slabiji od tog procesora

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Što točno možeš na Windows XP a ne možeš na Win 95?

Nemojmo mjesati kruske i jabuke. XP je NT, 95-ica nije.

Konkretno 9x nema podrske za NTFS, nedostaju mu neke API funkcije s kojima NT raspolaze, nedostaje mu puna podrska za Unicode. Napredni mehanizmi djeljenja i zastite datoteka kao i podrska za visekorisnicki rad ili nisu prisutni u 9x ili su puno primitivniji u odnosu na svoje NT kolege, podrska za hardver je bolja na NT-u nego na 9x (poglavito u multiprocesorskom okruzju i koristenjem vecih kolicina radne memorije). Na kraju krajeva, pocevsi od Win 2000 NT dobiva i odredena graficka unaprijedenja, u odnosu na 9x.

Razlika izmedu XP-a i Sedmice je puno manje drasticna, tome u prilog govori i cinjenica da je XP uspio ispunjavati potrebe korisnika vise od 10 godina. Sada kako se 64 bitni sustavi pocinju probijati (imati veci zamah na desktop racunalima), XP postaje neadekvatan za neke primjene, to je jos vise povecano odlukom Microsofta da ogranici neke svoje proizvode na noviju verziju Windowsa, cime XP polako gubi i podrsku za software.

Razlike izmedu XP-a i Sedmice su slicnije razlikama izmedu Win 95 i Win 98.

Prema tome potpuno je logicno da postoje pojedinci koji sumnjaju u opravdanost prelaska, dok OS ima punu podrsku od raznih proizvodaca softvera. Takvo razmisljanje je ovdje uglavnom nepopularno sto je i razumljivo ako se uzme broj korisnika koji furaju "ultimate" verzije svojih operacijskih sustava bez nekakve realne potrebe. Uvjek taj vjeciti jaz izmedu early adoptera i onih koji se radje drze prokusanog.

Svoju windows karijeru sam poceo sa windowsima 3.11 tako da mogu ponesto napisati o razlici izmedu pojedinih verzija.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
neaktivan
Čemu euforija oko novih windowsa (8 pa i 7)??

A nemogu govorit za sve ali mislim da na ovom forumu nas je vecima pocela sa DOSom pa makar ko klinci, ja sam sa 5 godina vec prcko po DOSu i isao u norton commader da mogu igrat igre...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mew kaže...

A nemogu govorit za sve ali mislim da na ovom forumu nas je vecima pocela sa DOSom pa makar ko klinci, ja sam sa 5 godina vec prcko po DOSu i isao u norton commader da mogu igrat igre...

Ne znam bas, stekao sam dojam da je prosjek godina na ovom forumu puno nizi od toga. Valjda je to do tema po kojima se redovno motam :)

Btw. ja sam kucao DOS komande, NC je za mlakonje {#}. Jos uvijek cuvam plavu knjizurinu "MS DOS 5.0", moja prva informaticka knjiga, sve o DOS-u sam iz nje naucio...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 16:54 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Mozda precesto spominjem svog oca, koji radi na XP-eu, a bavi se:

• 3D Design-om
  • CAD alatima
  • brdima izracuna, uvrnutim programima
  • pisanjem

Sve to uspjesno na XP-u.

I budi uvjeren da bi brže i ugodnije radio s jačim hardverom na Win7, prvenstveno s više memorije i jačom procesorskom snagom.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
14 godina
Danny_HR kaže...
Mentalist kaže...

Mozda precesto spominjem svog oca, koji radi na XP-eu, a bavi se:

• 3D Design-om
  • CAD alatima
  • brdima izracuna, uvrnutim programima
  • pisanjem

Sve to uspjesno na XP-u.

I budi uvjeren da bi brže i ugodnije radio s jačim hardverom na Win7, prvenstveno s više memorije i jačom procesorskom snagom.

Nije istina radil bi potpuno isto.

Valentin
15 godina
neaktivan

Radio bi brze zbog jaceg hardvera. Pogotovo vece kolicine dostupnog RAM-a.

17 godina
Shinichi kaže...
igy kaže...

ako ti računalo služi za prijavljivanje na forum onda ti windows 7 ni ne treba.. hmm ne treba ni xp ako možeš s win98

istina je da je veći dobitak prelaskom s xp-a na 7 nego s 7 na 8

sam si rekao da je windows 7 "napredak tehnologije i softwarea" onda ne razumijem ni čemu ova tema

- ako ne možeš iskoristiti napredak tehnologije i softwarea onda ni prelazak na windows 7 nije potreban

Nemoj ti sad mene podcjenjivat za što meni računalo služi i nemoj iznosit tvrdnje i nagađat nešto u što nisi siguran. ;)

Napredak tehnologije je ali nije značajan. ;) Ajmo konkretni argumenti?

Ok: do sad smo zaključili directx11 za najnovije igre. (nisam previše zainteresiran jer su mi starije igre bile bolje - nove su samo copy/paste - dakle sve viđeno 100 puta, ništa originalno)

ajmo dalje:

xp ne podržava više od 4gb rama (koristi max cca 3.2 gb) (više od 4 gb rama mi ne treba. Ne igram najnovije igre niti radim 3D animacije)

Dalje? Jel ima dalje?

Hmmm, al mislim da je tu svakoj raspravi kraj, svoje si mišljenje iznio... Očito je da ti ne treba win7, a već i sam znaš da ne nosi niš značajnijeg, ostani i dalje na xp-u.. Tvoj izbor..

Ostatak ekipe, večina vas ima win 7, al ima i onih kaj su im bolji (opet stvar izbora) xp, imaju svoje razloge, tak da ne vidim nikakvog razloga za "pljuvanje" po nekom kaj xp koristi...

Al pošto medalja ima dvije strane, da nema napretka, sumnjam da poznavali sad tu svu silnu tehnologiju, ak me kužite kaj sam mislil reć..

Na ljudima je da biraju, pošto im je omogućen IZBOR, a to je ono najbitnije... A sad kaj kom paše, voli, treba, itd. Stvar izbora..

Bil sam na (bil sam nabrijan na xp x64, baš radi poodrške za 4gb rama, al navodno je dost mušićava, kak pričaju,  naravno to nisam nikad saznal) xp-u, i jednostavno odletil na sedmicu, ukratko, bolja mi je... Sad se čeka osmica pa da vidimo kaj ona donosi:)

16 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

Win7 ima nešto što se zove prefetch. Prefetch drastično ubrzava sistem jer unaprijed loada funkcije koje se često koriste. Win7 daleko pametnije raspolaže sa RAMom i više jezgri nego što to radi XP. U nekim situacijama XP bi palio page file i virtualni RAM puno češće nego Win7 koji nema problema sa nepotrebnim punjenjem RAMa "zaboravljenim" DLLovima.

Vidim da je ovdje glavni argument da XP troši manje RAMa a "win7 troši jako puno, 2-3 GB". Tih 2-3 GB su unaprijed r.e.z.e.r.v.i.r.a.n.i za kasnije korištenje i NISU zauzeti. Ovisno o potrebama pojedinih aplikacija, windowsi raspoređuju taj alocirani RAM na najbolji mogući način.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Valentin17 kaže...

Win7 ima nešto što se zove prefetch. Prefetch drastično ubrzava sistem jer unaprijed loada funkcije koje se često koriste. Win7 daleko pametnije raspolaže sa RAMom i više jezgri nego što to radi XP. U nekim situacijama XP bi palio page file i virtualni RAM puno češće nego Win7 koji nema problema sa nepotrebnim punjenjem RAMa "zaboravljenim" DLLovima.

Vidim da je ovdje glavni argument da XP troši manje RAMa a "win7 troši jako puno, 2-3 GB". Tih 2-3 GB su unaprijed r.e.z.e.r.v.i.r.a.n.i za kasnije korištenje i NISU zauzeti. Ovisno o potrebama pojedinih aplikacija, windowsi raspoređuju taj alocirani RAM na najbolji mogući način.

Sve je to istina, ali ljudi koji rade tijekom cijelog dana na računalima, recimo ja na poslu nacrtam nacrta i nacrta, radim sa AutoCAD 2006, Catia V5R16 i office 2003, OS je XP SP2, to je sve podešeno i uigrano, recimo preći na AutoCAD 2011 bila bi mora, ponovo se prilagođavati novom programu i zamarat se tim, a za kaj nacrt je potpuno isti, bil on napravljen na u AutoCADu 2006 ili 2011, na XPu ili 7, a ako se prilagođavam na novi program postoji mogućnost pogreške, jel se ne mogu koncentrirat na ono kaj je stvarno bitno (konstruiranje računalom), jel moram razmišljat o novom razmještaju komandi u novom programu, i da se dogodi pogreška sje... motor od 9000 konja i od 5 milijuna eura i kaj onda, evo sranja a za kaj zbog vrajžeg programa zaradit otkaz.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 17:40 (Valentin17).
15 godina
@Valentin 17
Crtez je isti crtao ga ti rukom ili ga crtao AutoCadom, pa ga svejedno ne crtaš rukom.

To što je tebi naučiti nešto novo i (možda) time povećati svoju produktivnost, je tvoj problem. Tvoj primjer govori da ti radiš nešto jednostavno pa ti nije potreban nikakav napredak, ili si jednostavno prelijen za sjesti i nešto naučiti. Takvo razmišljane usporava napredak.
Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
captain_soap_McTawish kaže...
@Valentin 17
Crtez je isti crtao ga ti rukom ili ga crtao AutoCadom, pa ga svejedno ne crtaš rukom.

To što je tebi naučiti nešto novo i (možda) time povećati svoju produktivnost, je tvoj problem. Tvoj primjer govori da ti radiš nešto jednostavno pa ti nije potreban nikakav napredak, ili si jednostavno prelijen za sjesti i nešto naučiti. Takvo razmišljane usporava napredak.

Nije istina da je isto crtanje rukom ili crtanje AutoCAD-om, ni crtež ne može bit isti (misli se na točnost i preglednost),ali je potpuno isto crtanje AutoCAD-om 2006 ili AutoCAD-om 2011, nemoj pričat GLUPOSTI molim te lijepo.

EDIT: Ti još ni ne znaš kaj je it na posal i odgovarat za nešto, kad još ideš u školu, budeš ti odrasal pa ćeš mislit drugačije za kojih 5 godina.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 18:35 (Valentin17).
16 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Nije istina da je isto crtanje rukom ili crtanje AutoCAD-om, ni crtež ne može bit isti (misli se na točnost i preglednost),ali je potpuno isto crtanje AutoCAD-om 2006 ili AutoCAD-om 2011, nemoj pričat GLUPOSTI molim te lijepo.

EDIT: Ti još ni ne znaš kaj je it na posal i odgovarat za nešto, kad još ideš u školu, budeš ti odrasal pa ćeš mislit drugačije za kojih 5 godina.

Nije baš isto AutoCAD-om 2006 i 2011.

Za 2011 vrijedi platiti 10 000Kn.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
Mentalist kaže...
Valentin17 kaže...

To je sve slično, znam ima nekih razlika pogotovo za 3D konstruiranje, ali za to imam CATIU, bolja je od AutoCADa kaj se tiče 3D konstruiranja i to dosta.

Niko neće koristit AutoCAD za 3D, ovo kaj ima AutoCAD 2006 je sasvim dosta za sve kaj se kod nas radi, nećemo sad radit rakete pa da nam treba ne znam kaj.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 19:02 (Valentin17).
15 godina
Odgovorio si upravo sam sebi - za ono što se kod vas radi.

Postoje ljudi koji koriste program u potpunosti, te novije verzije istih, otuda i "euforija".
Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
17 godina

ne znam meni je ova tema uskogrudna.. svatko koristi software u svoje svrhe i zadovoljava svoju potrebu... nekome je to praktično korištenje, nekome sigurnost, nekome directx11 (bratić mi se ne javlja tako da neznam koji je autocad mijenjao i zašto)

smeta me činjenica nepriznavanja korištenja i pljuvanja... windows 7 je po meni napredniji OS s prednosti nad XP. ako meni ne znači prednost windowsa 7 ništa, ne smatram da drugim 1000000 korisnika ne znači ili ne treba značiti ništa. U krajnoj liniji za 5-10 godina

XP skupa s win7 neće značiti ništa kao što ne znači ni win98 osim puke nostalgije korisnika koji su prve korake napravili na takvom računalu. Software kao i hardware ide nekim svojim putem i logično je očekivati da će s vremenom uvijek trebati napraviti neki korak naprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 19:23 (igy).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

To je sve slično, znam ima nekih razlika pogotovo za 3D konstruiranje, ali za to imam CATIU, bolja je od AutoCADa kaj se tiče 3D konstruiranja i to dosta.

Niko neće koristit AutoCAD za 3D, ovo kaj ima AutoCAD 2006 je sasvim dosta za sve kaj se kod nas radi, nećemo sad radit rakete pa da nam treba ne znam kaj.

Mislio sam napisati valja, a ne vrijedi pa smo se pogresno razumjeli.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
Shinichi kaže...

Čitam eto dosta po domaćim i stranim forumima i svi živi totalno euforični

sa isprobavanjem nove "dev" osmice pa već svugdje 7-ice u punom pogonu.

Radi li se samo o radoznalosti ili nečem drugom??

Ja recimo ne vidim potrebu za prelaskom sa xp-a na sedmicu recimo.

Ok, kužim naravno da je sve to napredak tehnologije i softwarea, "ušminkano" sučelje itd.

ali što točno možete na 7-ici napravit a da ne možete na xp-u recimo??

Recimo ovako,samo jedan primjer.Uzivati u DX10 i DX11 sto se tice gaminga.A ti ne mozes.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
The Unforgiven kaže...
Odgovorio si upravo sam sebi - za ono što se kod vas radi.

Postoje ljudi koji koriste program u potpunosti, te novije verzije istih, otuda i "euforija".

E krivo si me shvatil, pod ovim NAS ja mislim na cijelu Hrvatsku ne samo na svoju firmu.

EDIT: Evo primjera recimo velika firma Alstom Hrvatska uzor svima koristi CATIA V5R17, AutoCAD 2008 i još neki program za NC programiranje, izrađuju se difuzori, lopatice plinskih i parnih turbina, razni drugi rezervni dijelovi i tko zna kaj sve još ne, firma i u ovim kriznim vremenima posluje sa dobiti, pa ne skače odmah u nadogradnju softwera.

http://www.vecernji.hr/biznis/alstom-hrvatska-in2-altpro-dobitnici-zlatne-kune-clanak-258701

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 20:28 (Valentin17).
16 godina
odjavljen

Win98 dan-danas znači nešto jer se još uvijek na njemu vrte tone specijaliziranog softvera (upravljanje opremom, stari knjigovodstveni programi, ploteri, industrijski kontroleri) koji ili ne radi ili radi jako nestabilno pod XP i novijima. Riječ je o aplikacijama koje rade svoj posao i ne treba ih mijenjati (ili ne postoji odgovarajuća zamjena) i vrlo često se vrte na strojevima koji ne mogu pokrenuti XP niti u snu (procesori na 200tinjak mhz i 16MB RAMa).

To ne znači da napredak i nove verzije aplikacija/OSeva nisu potrebne. AutoCAD je sa svakom novom verzijom sve brži i bolji (napredinji) a o ostalom 3D design softveru da i ne govorimo. Inžinjerci su najgori kupci - vrlo velika većina koju poznajem ne želi ostaviti XP i AutoCAD 2006 jer im je to "neisplativo" i "nepotrebno". Kada bi odvojili 2 sata svog dragocjenog vremena na proučavanje zadnjih verzija alata koje koriste, vidjeli bi da im se isplati prijeći na novu verziju.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 20:35 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Win98 dan-danas znači nešto jer se još uvijek na njemu vrte tone specijaliziranog softvera (upravljanje opremom, stari knjigovodstveni programi, ploteri, industrijski kontroleri) koji ili ne radi ili radi jako nestabilno pod XP i starijima. Riječ je o aplikacijama koje rade svoj posao i ne treba ih mijenjati (ili ne postoji odgovarajuća zamjena) i vrlo često se vrte na strojevima koji ne mogu pokrenuti XP niti u snu (procesori na 200tinjak mhz i 16MB RAMa).

To ne znači da napredak i nove verzije aplikacija/OSeva nisu potrebne. AutoCAD je sa svakom novom verzijom sve brži i bolji (napredinji) a o ostalom 3D design softveru da i ne govorimo. Inžinjerci su najgori kupci - vrlo velika većina koju poznajem ne želi ostaviti XP i AutoCAD 2006 jer im je to "neisplativo" i "nepotrebno". Kada bi odvojili 2 sata svog dragocjenog vremena na proučavanje zadnjih verzija alata koje koriste, vidjeli bi da im se isplati prijeći na novu verziju.

Znam i sam sam inženjer, ali ulagati u tako nešto bez neke stvarne potrebe je nepotrebno, to sve napraduje jako to svi mi znamo, ali sada uložit u program cca. 10000kn pa tako recimo za 100 računala je dosta novaca. Kaj misliš kolike plaće se za to mogu isplatit onoj sirotinji koja nema ništa.

Nema tog programa na ovom svijetu koji će napravit ne znam šta ako ti ne znaš radit s njim, treba ljudima dat posla, a ne ulagat u tako nešto, osim ako se stvarno ne ukaže neka potreba za tim, ali to je rijetkost u slučaju Hrvatske.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 20:35 (Valentin17).
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Win98 dan-danas znači nešto jer se još uvijek na njemu vrte tone specijaliziranog softvera (upravljanje opremom, stari knjigovodstveni programi, ploteri, industrijski kontroleri) koji ili ne radi ili radi jako nestabilno pod XP i novijima. Riječ je o aplikacijama koje rade svoj posao i ne treba ih mijenjati (ili ne postoji odgovarajuća zamjena) i vrlo često se vrte na strojevima koji ne mogu pokrenuti XP niti u snu (procesori na 200tinjak mhz i 16MB RAMa).

Moguće, ali kada takav procesor ili ram ili ploter ode možeš zaboraviti ploter i industriju jer ih više nema. A kada proizvodnja ili rad, nebitno, stane zbog zastarjelosti tehnologije, onda je to problem... onda treba trčat po ebayu

15 godina
neaktivan

Ja cu vam iz iskusta reci da ovdje u Osijeku Saponija ja koristila Quattro Pro (Corelov Excel) jedno 12 godina ako ne i vise... I to istu verziju. 6.0 il nesto tako...

Uglavnom svi su pop-izdili kada je trebalo prijeci na Excel 2007/2010. A sada kada su presli i navikli se na njega pitaj use zasto to nismo napravili prije 5 godina...

To je konkretan primjer. Da negovorim kako se koristio Windows 98 jos dugo dugo nakon sto je XP izasao i tako to...

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

Konačno pravi odgovor. Evo čovjeka koji je shvatio što želim reći. ;) Pa upravo to! :)

Dakle što bih još pojasnio:

Jel na xp-u mogu igrat gotovo sve igre od starih (recimo od baldur's gate-a pa do najnovijih - osim par iznimaka??) Naravno da mogu. Čak xp tu pokriva najšire vremensko razdoblje što se tiče igara. ;)

Jel na xp-u mogu koristiti office, 3D programe za rendering, obrada videa i zvuka - kompletna multimedija??? Mogu.

Jel mogu spojit najnoviji monitor? mogu

Jel mogu spojit blu ray? mogu (ok treba onaj UDF updateat ali ide bez problema)

jel mogu spojit 2 TB hard? mogu

jel mogu spojit najnoviju grafičku? mogu

Dakle šta nemogu? Nadam se da je sada jasnije što sam želio istaknuti. Sve živo je dostupno za XP. :)

zanemarimo li bug.hr/forum di je ekipa vrlo specifična, poslovni korisnici prelaze na novije verzije programa zato što znaju da te nove verzije imaju neke fičure koji će im olakšat život, ubrzat poslovne procese i na kraju dovesti do uštede i zarade. konkretno u slučaju windowsa, starije varzije (starije od win7) nemaju podršku za: DirectAccess, offline domain join, bit locker, locatin aware printing, vhd, branchcache......

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Shinichi kaže...

Konačno pravi odgovor. Evo čovjeka koji je shvatio što želim reći. ;) Pa upravo to! :)

Dakle što bih još pojasnio:

Jel na xp-u mogu igrat gotovo sve igre od starih (recimo od baldur's gate-a pa do najnovijih - osim par iznimaka??) Naravno da mogu. Čak xp tu pokriva najšire vremensko razdoblje što se tiče igara. ;)

Jel na xp-u mogu koristiti office, 3D programe za rendering, obrada videa i zvuka - kompletna multimedija??? Mogu.

Jel mogu spojit najnoviji monitor? mogu

Jel mogu spojit blu ray? mogu (ok treba onaj UDF updateat ali ide bez problema)

jel mogu spojit 2 TB hard? mogu

jel mogu spojit najnoviju grafičku? mogu

Dakle šta nemogu? Nadam se da je sada jasnije što sam želio istaknuti. Sve živo je dostupno za XP. :)

zanemarimo li bug.hr/forum di je ekipa vrlo specifična, poslovni korisnici prelaze na novije verzije programa zato što znaju da te nove verzije imaju neke fičure koji će im olakšat život, ubrzat poslovne procese i na kraju dovesti do uštede i zarade. konkretno u slučaju windowsa, starije varzije (starije od win7) nemaju podršku za: DirectAccess, offline domain join, bit locker, locatin aware printing, vhd, branchcache......

Da ok. Sve štima. Uglavnom ako gledamo Windows XP i 7 onako kao cjelinu onako suštinski (ajmo nakratko zanemarit detalje) nema neke osobite potrebe za prelazak. Dakle na XP-u mogu koristiti i spojiti sve od novog hardwarea, mogu koristiti sve programe koji mi trebaju. Što se tiče igara prokrivaju puno veće vremensko razdoblje nego sedmica što se tiče kompatibilnosti (ok - osim par najnovijih igara na xp-u možeš sve igrat). A budimo relani. Koliko ovdje ljudi odmah kupuje nove windowse pa office i ostale programe? Ono svi živi imaju Photoshop, ko da je freeware ali realno koliko je ljudi na forumu platilo photoshop nekih 7000 kuna. Dakle lako je razmišljat kad su piratske verzije u pitanju ali kad gledaš realno i financijski..... mislim da me kužiš. ;) I još jedna stvar: ako se sada vratimo na detalje koje si napisao: vhd, bit locker, direct access itd - dakle suštinski jel su zaista KRITIČNA potreba? Pa nisu. Jel mogu koristiti sve programe na xp-u bez toga? Naravno. :) Hoće normalno sve radit? Hoće. Dakle kužiš, suštinski nije posebna promjena. Ali tu izgleda neki ljudi nemogu prihvatit tu činjenicu. Ovu temu sam otvorio da ljudi malo razmišljaju i promisle realno, ali neki su ostali uvrijeđeni što mi nije bio cilj. No dobro to sam već ranije napisao u postovima pa nebi ponavljao. Eto, toliko od mene. Pozdrav! :)

JDM4LFE
16 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

Dakle lako je razmišljat kad su piratske verzije u pitanju ali kad gledaš realno i financijski..... mislim da me kužiš. ;) I još jedna stvar: ako se sada vratimo na detalje koje si napisao: vhd, bit locker, direct access itd - dakle suštinski jel su zaista KRITIČNA potreba? Pa nisu. Jel mogu koristiti sve programe na xp-u bez toga? Naravno. :) Hoće normalno sve radit? Hoće. Dakle kužiš, suštinski nije posebna promjena. Ali tu izgleda neki ljudi nemogu prihvatit tu činjenicu. Ovu temu sam otvorio da ljudi malo razmišljaju i promisle realno, ali neki su ostali uvrijeđeni što mi nije bio cilj. No dobro to sam već ranije napisao u postovima pa nebi ponavljao. Eto, toliko od mene. Pozdrav! :)

- svaka ozbiljna firma ima pakete količinskog licenciranja i još aku uzmu software assurance, tada ih prelazak na aktualnu verziju os-a ne košta ništa

- da, direct access spada u potrebu jer u firmi od 100+ zaposlenika ne moraš više dumat oko konfugiracije cisco ili bilo kojeg vpn klijenta, pratit stanje, verzije (pogotovo u slučaju x64 os-a) i slično nego samo zaposleniku objasniš da se ulogira na laptop i peri-deri

inače, osobno, smatram te trolom (lošijom verzijom sinatre) jer suštinski, prelazak sa glinenih pločica na papirus nije bio potreban, na glini je sve "radilo normalno" al očito ni tad ljudi nisu mogli prihvatit tu činjenicu. eto, toliko i od mene. pozzz

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Shinichi kaže...

Dakle lako je razmišljat kad su piratske verzije u pitanju ali kad gledaš realno i financijski..... mislim da me kužiš. ;) I još jedna stvar: ako se sada vratimo na detalje koje si napisao: vhd, bit locker, direct access itd - dakle suštinski jel su zaista KRITIČNA potreba? Pa nisu. Jel mogu koristiti sve programe na xp-u bez toga? Naravno. :) Hoće normalno sve radit? Hoće. Dakle kužiš, suštinski nije posebna promjena. Ali tu izgleda neki ljudi nemogu prihvatit tu činjenicu. Ovu temu sam otvorio da ljudi malo razmišljaju i promisle realno, ali neki su ostali uvrijeđeni što mi nije bio cilj. No dobro to sam već ranije napisao u postovima pa nebi ponavljao. Eto, toliko od mene. Pozdrav! :)

- svaka ozbiljna firma ima pakete količinskog licenciranja i još aku uzmu software assurance, tada ih prelazak na aktualnu verziju os-a ne košta ništa

- da, direct access spada u potrebu jer u firmi od 100+ zaposlenika ne moraš više dumat oko konfugiracije cisco ili bilo kojeg vpn klijenta, pratit stanje, verzije (pogotovo u slučaju x64 os-a) i slično nego samo zaposleniku objasniš da se ulogira na laptop i peri-deri

inače, osobno, smatram te trolom (lošijom verzijom sinatre) jer suštinski, prelazak sa glinenih pločica na papirus nije bio potreban, na glini je sve "radilo normalno" al očito ni tad ljudi nisu mogli prihvatit tu činjenicu. eto, toliko i od mene. pozzz

Eto opet taj izraz "trol". Dakle opet nekultura, primitivizam, nepoštovanje i ostalo. Opet ti papirus i glinene pločice. Nema tu kruha na ovom forumu. Samo napadanje. Gdje je nestala civilizacija? Dakle, ja nisam imao namjeru nikog uvrijedit ali badava ja pišem kad vlada agresiva i nepoštovanje. Odlazim s foruma za svagda a vi se ostali bavite svojom nekutlurom i primitivizmom i dalje i nemojte slučajno uključivat mozgove. Šteta je. Doviđenja za sva vremena. ;) Over and out! :)

JDM4LFE
16 godina
neaktivan

Možda da preseliš na filozofski forum? Eventualno temu "Što se događa s našim društvom". Bez brige - XP može učitati post veličine stranice, ne moraš na 7 zbog tog prelazit.

I possess a skill to google.
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eh da zaboravio sam još nešto dodati. Smatrajte me kako god hoćete ali činjenica je:

Čim se na ovom forumu (po raznim temama) zauzme drugačiji stav kako drugima ne paše,

odmah su svi uvrijeđeni i napadaju bez ikakve osnove (svaka čast pojedincima koji znaju razmišljat).

A što to znači? Znači da su psihički vrlo slabi, nemogu podnjet da netko izrazi drugačiji stav, jer osjećaju to kao osobni napad (to je vrlo žalosno),

a prave argumentacije nema ili ima samo u tragovima.

I onda koja je svrha bilo kakve rasprave kad nemožeš zauzet svoj stav?

Dakle odmah bi se svi "tukli". ;)

Izgleda da je kultura i poštovanje kao i ostale ljudske vrijednosti koje su se nekad poštovale odavno iščezle

i zavladala ova nova "retard" generacija (svaka čast iznimkama - pametni koji ovo čitaju će shvatiti poantu koju želim istaknuti).

p.s.

mene se ipak nećete rješiti (predomislio sam se) :D

Tako da me možete očekivat ponovno. :D

Koji će vam razvalit sve teme u tri p.m. ;)

Ali kulturno i bez vrijeđanja što većina gospode ovdje opet neće moći podnjeti. :D

p.p.s.

Trol nisam jer da pročitate "definiciju" trola onda bi shvatili da ste u krivu. ;) 

JDM4LFE
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:11 (Shinichi).
16 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Vjerojatno pišeš neki maturalni rad o trolanju.Izgleda da si u tome uspio.Samo si dao do znanja da oni koji prihvaćaju nove tehnologije nisu u redu.Samo si ti u pravu.

Maturalni rad sam pisao prije nekih 20 i nešto godina dijete drago. :D

Sve sam već rekao pa prema tome ne namjeravam više ništa na ovoj temi. Sve lijepo piše. Ko može uključiti mozak shvatiti će poantu. Neki pametni su shvatili. Večina vas nije. Žao mi je.

I ti si krivo shvatio. Uopće si krenuo u krivom smjeru. To nema veze sa prihvaćanjem novih tehnologija. Ja sam običan čovjek i nisam uvjek u pravu. To nije nitko rekao da sam uvjek u pravu. Niti sam rekao tko prihvaća nove tehnologije da nije u redu. Dakle nemoj izmišljat gluposti. ;)

Evo opet ista priča. Ko neki novinar: izvlačiš iz konteksta i napišeš što ti paše. LOL.

Večina bi se samo tukla i omalovažavala druge. Eto to večina zna. A pametno argumentirat rijetki. Vidite: za razliku od vas večine ja prihvaćam i cijenim tuđe mišljenje iako se možda ne slažem. Ali neću nikog vrijeđat niti biti nekulturan za razliku od vas večine ovdje. ;)

APEL MODERATORU:

Molim da se ova tema zaključa jer nema svrhe raspravljati dalje. ;)

JDM4LFE
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:21 (Shinichi).

0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice