Čemu euforija oko novih windowsa (8 pa i 7)?? zaključana tema

poruka: 93
|
čitano: 6.992
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čemu euforija oko novih windowsa (8 pa i 7)??

Kolega Shinichi zvucis ko moj deda kada mi kaze ovo.

Sta ce ti novi bicikl, stari ti vozi, ja imam 30 godina star bicikl jos uvijek ga koristim! Nema potrebe za novim!

Isto tako mi kaze da njemu netreba novi TV jer on je totalno zadovoljan sa svojom tubom iz 1985.

Kada mu kazem za HD i slicno on mi kaze MENI TO NETREBA JA SAM ZADOVOLJAN SA OVIM STO IMAM.

I tako za sve... sve novo se brzo pokvari i sve staro traje vjecno i njabolje je ikada napravljeno.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Čemu euforija oko novih windowsa (8 pa i 7)??
Mentalist kaže...

Šta koristi osoba koja koristi računar na poslu, u kući, a nema 14-17 godina.

Ovisi koji posao radi. Računala se ne koriste samo za tipkanje dokumenata.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina

@ Shinichi

Ajde ti nama lijepo napisi koju tocno konfiguraciju imas. Skoro sam siguran da imas SSD od 240gb i barem i5 unutra u kombinaciji sa svoja 2 gb RAM-a. {#}

Ako mozes ti trolati mogu sigurno i ja....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
igy kaže...

- bolja iskoristivost višejezgrenih procesora

- iskoristivost zadnjih tehnologija grafičkih kartica

- odličan x32-x64 sustav,

- bolja zaštita OS-a, podataka

- bolja podrška za multimediju

- AES

- TRIM

- jednostavnije baratanje folderima

- nativna podrška za brojan hardware

- ugodnije sučelje, bolji taskbar i desktop

- jednostavnije pretraživanje

- bolja podrška za mreže

- bolja prilagođenost aplikacija

Evo. Konačno čovjek sve lijepo napisao. ;) Tnx. :) I prvi koji je napisao konkretne stvari. ;)

JDM4LFE
17 godina
Mentalist kaže...

kao što sam već rekao, tko ne može iskoristiti prednosti nije  za njega. Povezati se na internet može i s win98

14 godina

Ako ćemo tom logikom, zašto onda recimo kupiti novi auto?

Autom iz 1950. se isto vozim od točke A do točke B, kvaliteta, udobnost, potrošnja i sve ostalo onda nije bito jelda?

TROLOLOLOLOLOL TROLOLOLOLOLOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
igy kaže...

- bolja iskoristivost višejezgrenih procesora

- iskoristivost zadnjih tehnologija grafičkih kartica

- odličan x32-x64 sustav,

- bolja zaštita OS-a, podataka

- bolja podrška za multimediju

- AES

- TRIM

- jednostavnije baratanje folderima

- nativna podrška za brojan hardware

- ugodnije sučelje, bolji taskbar i desktop

- jednostavnije pretraživanje

- bolja podrška za mreže

- bolja prilagođenost aplikacija

Realno bi trebala koristit neki Atom PC sa Ubuntuom. Za 1000 kuna.

Ali realno gledano danas vec ima laptopa od 2000 kuna sa svime sto je potrebno. Tako da eto to bi trebala koristi ovo

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=364033 - Evo ovo je dovljno za 80% hrvatske zapravo svijeta...

17 godina
Shinichi kaže...

Čitam eto dosta po domaćim i stranim forumima i svi živi totalno euforični

sa isprobavanjem nove "dev" osmice pa već svugdje 7-ice u punom pogonu.

Radi li se samo o radoznalosti ili nečem drugom??

Ja recimo ne vidim potrebu za prelaskom sa xp-a na sedmicu recimo.

Ok, kužim naravno da je sve to napredak tehnologije i softwarea, "ušminkano" sučelje itd.

ali što točno možete na 7-ici napravit a da ne možete na xp-u recimo??

Ništa bitno, sve je u sitnicama - ali čovjeka vesele :) -- tipa driveri preko updatea ili direktnog zahtjeva pri spajanju uređaja, sučelje (stvar osobnog ukusa, ali svejedno) itd.

Nemrem ti sad nabrajat jer sam već zaboravio XP i njegove specifičnosti i razlike u odnosu na 7icu - ali znam da mi kod 7ice nis ne fali, kad sam presao mi je bila bolja od XPa pa makar malo i naučio sam se s njom raditi ...

16 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

@ Shinichi

Ajde ti nama lijepo napisi koju tocno konfiguraciju imas. Skoro sam siguran da imas SSD od 240gb i barem i5 unutra u kombinaciji sa svoja 2 gb RAM-a. {#}

Ako mozes ti trolati mogu sigurno i ja....

Ja ništa ne trolam.

Ja sam napisao samo da me zanima konkretno što se to može na 7-ici a nemože na xp-u. molim lijepo.

Nema tu trolanja, niti pokušavam nekog uvrijediti i ništa slično.

Ali vidim da ste se nabrijali sa ovom temom, pojedini su se, po mom mišljenju i što se osjeti po Vašem pisanju i uvrijedili ali ne kužim taj attack mode ljudi. ;)

Odma napadanje da sam tu ko nečiji deda ovo ono.... pa ljudi, lijepo pitam nemojte me tuć bokte. :D

Evo i moja konfa koga zanima:

Q9400 @ 3.5

4 gb rama

GTS 250 1 gb

320 gb hdd

500W psu

dakle konfa stara cca 2 godine. ništa specijalno. ;)

JDM4LFE
14 godina

Ah sada se vi tu razglabate bez veze, neko tko koristi komp u firmi za ozbiljno koristit će XP plaćeni, a ne 7, makar se radilo i o 3D Catia programu, firme uvijek rade s istim programima tako da taj prelazak njima nije ni potreban, a tko bi to normalan platil, a ovi tu kaj nemaju pametnijeg posla lako prelaze na 7 pirat, a da su ovi u microsoftu za kaj stavili bi pravu zaštitu na njega pa tko ima pirat kad ga uhvate plati kaznu pa bi vidil bi se prelazilo samo tako na noviji OS, svi bi imali linux.

EDIT: Autor dobro kaže, princip kompjutera uvijek ostaje isti, 7 nije donesal ništa revolucionarno da bi se prelazak na njega isplatil, ovo sve kaj je tu nabrojeno nije ništa, samo kaj su oni uvjerili bedaste ljude da je to ne znam kaj, normalno samo da ga prodaju.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 16:01 (Valentin17).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo kaze "Nemoj ti sada mene podcjenjivat za sto meni treba PC" a onda ides srat kako neradis nista sto treba 4GB rama.

Danas sve sto se tice Audio/Video/3D/Computinga treba vise. Semplove mozes lodat u Rame, Video se brze renderira u njih, ista stvar sa 3D, ista stvar sa obicnim Photoshopom, za encoding, compresiranje i sve ti treba vise od 4GB rama ako ista radis poslovno na PCu sto ima ikakve veze sa multipedijom.

Po to tvome ti je dosta Ubuntu ili OSX. Nove igre neigras, neradist ista korisno tako da ti je Ubuntu sasvim dosta za browsat forume i slusat glazu i tako dalje.

Gle, ako nemaš konkretne argumente nemoj pisat bezveze. I vidim da si se uvrijedio. Ja ništa ne serem. A i ti si bezobrazan vidim. Ne kužim šta si toliko nabrijan?

Jel sam ja bio bezobrazan prema tebi? Nisam. Jel sam te uvrijedio? Nisam. Pa onda molim te nemoj odgovarat ako neznaš. ;)

JDM4LFE
16 godina
neaktivan

Imaš moju bezrezervnu podršku.

Ovo su ti na forumu sve neki zavidni tipovi.

Koliko vidim po tvojoj konfiguraciji načinio bi katastrofalnu pogrešku sa upgrade-om na sedmicu (predlažem čak downgrade na Windows ME).

Ja imam i7-2700K na Win98 i sve leti. Mislio sam sam dignuti na XP ali su mi rekli da pričekam Xp sp4.

17 godina
Valentin17 kaže...

Ah sada se vi tu razglabate bez veze, neko tko koristi komp u firmi za ozbiljno koristit će XP plaćeni, a ne 7, makar se radilo i o 3D Catia programu, firme uvijek rade s istim programima tako da taj prelazak njima nije ni potreban, a tko bi to normalan platil, a ovi tu kaj nemaju pametnijeg posla lako prelaze na 7 pirat, a da su ovi u microsoftu za kaj stavili bi pravu zaštitu na njega pa tko ima pirat kad ga uhvate plati kaznu pa bi vidil bi se prelazilo samo tako na noviji OS, svi bi imali linux.

EDIT: Autor dobro kaže, princip kompjutera uvijek ostaje isti, 7 nije donesal ništa revolucionarno da bi se prelazak na njega isplatil, ovo sve kaj je tu nabrojeno nije ništa, samo kaj su oni uvjerili bedaste ljude da je to ne znam kaj, normalno samo da ga prodaju.

ovo s firmama ovisi od firme do firme i načinu rada. njih će prije ili poslije zahvatiti zastarjelost softwarea a onda će prijeći na nešto drugo. Npr. firma se bavi projektiranjem i CAD je zastario, a novi ne podržava XP. Znam i čovjeka kojem je posao zahtjevao promjenu CAD-a te ga je morao mijenjati. Princip kompjutera je isti, ali se potrebe ljudi mijenjaju.

Piratluk ne opravdavam.

16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Konačno pravi odgovor. Evo čovjeka koji je shvatio što želim reći. ;) Pa upravo to! :)

Dakle što bih još pojasnio:

Jel na xp-u mogu igrat gotovo sve igre od starih (recimo od baldur's gate-a pa do najnovijih - osim par iznimaka??) Naravno da mogu. Čak xp tu pokriva najšire vremensko razdoblje što se tiče igara. ;)

Jel na xp-u mogu koristiti office, 3D programe za rendering, obrada videa i zvuka - kompletna multimedija??? Mogu.

Jel mogu spojit najnoviji monitor? mogu

Jel mogu spojit blu ray? mogu (ok treba onaj UDF updateat ali ide bez problema)

jel mogu spojit 2 TB hard? mogu

jel mogu spojit najnoviju grafičku? mogu

Dakle šta nemogu? Nadam se da je sada jasnije što sam želio istaknuti. Sve živo je dostupno za XP. :)

JDM4LFE
15 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

Prvo kaze "Nemoj ti sada mene podcjenjivat za sto meni treba PC" a onda ides srat kako neradis nista sto treba 4GB rama.

Danas sve sto se tice Audio/Video/3D/Computinga treba vise. Semplove mozes lodat u Rame, Video se brze renderira u njih, ista stvar sa 3D, ista stvar sa obicnim Photoshopom, za encoding, compresiranje i sve ti treba vise od 4GB rama ako ista radis poslovno na PCu sto ima ikakve veze sa multipedijom.

Po to tvome ti je dosta Ubuntu ili OSX. Nove igre neigras, neradist ista korisno tako da ti je Ubuntu sasvim dosta za browsat forume i slusat glazu i tako dalje.

Gle, ako nemaš konkretne argumente nemoj pisat bezveze. I vidim da si se uvrijedio. Ja ništa ne serem. A i ti si bezobrazan vidim. Ne kužim šta si toliko nabrijan?

Jel sam ja bio bezobrazan prema tebi? Nisam. Jel sam te uvrijedio? Nisam. Pa onda molim te nemoj odgovarat ako neznaš. ;)

Gle sorry ali deda mi vec se-re oko ovga, a kada vidim mlade ljude da to pocnu radit pop-izdim. Tako da moje isprike. Ja sa tehnofil i uvijek skacem na najnovije i testiram i igram se... ali isto tako to znaci da se lagano uvrijedim oko takvih stvari.

Gle svaki windows ima svoj razlog postojanja. Recimo Windows ME je bio sljepo crijevo Windowsa i vidili su da sa tom arhitekturom nemogu pa su isli danje an NTom i tako je nastao 2000 pa XP. Vista je bila vise beta test za Windows 7. Windows 8 nazalost nije cisto PC operaciski system neko jedan od mnogih microsoftovih pokusaja da objedini sve sustave. On ce podrzavat ARM procesore,Appove i tako dalje . Znaci tvoj Smartphone, Tablet, Tvoj TV i tvoj PC bi svi trebali imat Win8 po Microfostovom i da sve međusobno surađuje i komunicira.

Ja cu biti 100% iskren da jedni sto mene zanima na Win 8 je puno poboljsani file manager. Znaci stvari se brze prebacuju ali mozes cak davat prioritete fileovima i slicno. Sigurno si nekada Extracto sa WinRARom 2~3 filea pa skuzis da brze extractas 1 po jedan nego save 3 u isto vrijeme. E vidis 7 a pogotov 8 takve stvari puno ubrzava.

Gle vecini ljudi je dosta XP jer su navikli na Windows. U realnom pogledu vecini ljudi je dosta Ubuntu, on je besplatan, radi sve sto oni trebaju i to za besplatno.

E sada ti ocito nezelis igrat Battlefield 3, nisi neki fan Full HD .mkv fileova od 20 GBa i nekoristis svoj GPU za photoshop il dekodiranje HD videa. Ovo sve radi Win 7 puno bolje od XP ili cak u slucaju BFa samo 7. Da bi u potpunosti iskoristo Win 7 moras koristit njegove napredne funkcije. Ako si developer ili systemski admin lakse ti je sve na Win 7. Ako igras najnovije igre lakse ti je na 7.

14 godina

Je... radim u firmi na potpuno novom kompu, komp ima na sebi 4GB RAMA, ali na njega je snimljen XP, a ne 7, makar se radi o i5 processoru, meni je bitno da on radi, ne znam ispitana je radilica na pukotine i treba izdat certifikat, certifikate pišem u wordu 2003 a ne u 2007 ili ne daj Bože u 2010, kamo bi ja došal da ja sada moram razmišljat gdje su komande u novom wordu, napišem to čim brže i idem dalje za poslom, a ne čekam da se sjetim gdje je što u je.... programu.

EDIT: Želim reći da netko tko godinama radi sa jednim OS i programima i naviknut je radit s njima, znači posal obavlja ispravno i brzo, taj sigurno neće prelazit na noviji OS i programe, mislim ne znaš kuda ćeš od posla pa se onda privikavat na tako nešto, to je ludorija.

A sada neko oće imat zadnji OS radi nekog pokazivanja taj će preći na njega, ali zašto, bezveze, pamet u glavu.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 16:25 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Mentalist kaže...

Mozda precesto spominjem svog oca, koji radi na XP-eu, a bavi se:

• 3D Design-om
  • CAD alatima
  • brdima izracuna, uvrnutim programima
  • pisanjem

Sve to uspjesno na XP-u.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

Win 7 je nešto sigurniji. I nešto pametniji s resursima. Besides that, u pravu si. Sve što možeš s XP možeš i sa 7. 

17 godina
Shinichi kaže...

Jel na xp-u mogu igrat gotovo sve igre od starih (recimo od baldur's gate-a pa do najnovijih - osim par iznimaka??) Naravno da mogu. Čak xp tu pokriva najšire vremensko razdoblje što se tiče igara. ;)

Jel na xp-u mogu koristiti office, 3D programe za rendering, obrada videa i zvuka - kompletna multimedija??? Mogu.

Dakle šta nemogu? Nadam se da je sada jasnije što sam želio istaknuti. Sve živo je dostupno za XP. :)

možeš igrati sve igre, ali je glupo ulagati u novu grafičku i kupiti igru da bi je igrao na starom directx - ako već kupuješ igre onda se možeš smatrati gamerom u suprotnom igre ni ne trebaju

možeš se baviti obradom videa i fotografija, ali će takav rad prije ili poslije zahtjvati promjenu softwarea, a možda s time i OS-a, windows 7 po pitanje multimedije ipak ima bolju podršku, ako ništa jednostavnija je

možeš spojiti najnoviji monitor, ali npr. rijetko možeš printer bez instalacije drivera... ja recimo to mogu na win7, a mogu čak i s mp4 playerom

možeš spojiti blueray ali pri tome moraš instalirati dodatni software za koji možeš i ne moraš znati, te se trebaš informirati ili za to ti možda treba stručna pomoć, znači windows 7 su po tom pitanju plug&play

sve živo neće biti dostupno za xp kako vrijeme bude odmicalo - za to krivi microsoft

16 godina
neaktivan
Mew kaže...
Shinichi kaže...

Gle sorry ali deda mi vec se-re oko ovga, a kada vidim mlade ljude da to pocnu radit pop-izdim. Tako da moje isprike. Ja sa tehnofil i uvijek skacem na najnovije i testiram i igram se... ali isto tako to znaci da se lagano uvrijedim oko takvih stvari.

Gle svaki windows ima svoj razlog postojanja. Recimo Windows ME je bio sljepo crijevo Windowsa i vidili su da sa tom arhitekturom nemogu pa su isli danje an NTom i tako je nastao 2000 pa XP. Vista je bila vise beta test za Windows 7. Windows 8 nazalost nije cisto PC operaciski system neko jedan od mnogih microsoftovih pokusaja da objedini sve sustave. On ce podrzavat ARM procesore,Appove i tako dalje . Znaci tvoj Smartphone, Tablet, Tvoj TV i tvoj PC bi svi trebali imat Win8 po Microfostovom i da sve međusobno surađuje i komunicira.

Ja cu biti 100% iskren da jedni sto mene zanima na Win 8 je puno poboljsani file manager. Znaci stvari se brze prebacuju ali mozes cak davat prioritete fileovima i slicno. Sigurno si nekada Extracto sa WinRARom 2~3 filea pa skuzis da brze extractas 1 po jedan nego save 3 u isto vrijeme. E vidis 7 a pogotov 8 takve stvari puno ubrzava.

Gle vecini ljudi je dosta XP jer su navikli na Windows. U realnom pogledu vecini ljudi je dosta Ubuntu, on je besplatan, radi sve sto oni trebaju i to za besplatno.

E sada ti ocito nezelis igrat Battlefield 3, nisi neki fan Full HD .mkv fileova od 20 GBa i nekoristis svoj GPU za photoshop il dekodiranje HD videa. Ovo sve radi Win 7 puno bolje od XP ili cak u slucaju BFa samo 7. Da bi u potpunosti iskoristo Win 7 moras koristit njegove napredne funkcije. Ako si developer ili systemski admin lakse ti je sve na Win 7. Ako igras najnovije igre lakse ti je na 7.

Kodiram pretežno svoju zbirku DVD-ova (a ima ih oko 600 komada) što će potrajat. Dakle koristim dosta kodiranje videa. Photoshop ne koristim jer je skup a nemam 10.000 kuna za njega. Koristim Gimp koji mi je sasvim dovoljan. Piratske programe više ne koristim. Proradila mi savjest pa eto više ne skidam crackane stvari. ;) Ispriku sam prihvatio. ;) Inače imam 35 godina pa sam prošao svašta od commodorea 64, Amige i brdo PC-a. Kužim se dobro u kompove kako hardwerski tako i softwerski. Nije da se hvalim. Nemam namjeru samo to kažem jer vidim neke aluzije na klince od 15 godina pa sam zato napisao. Vjerojatno sam koristio komp kad se tu neki nisu niti rodili. :)

Eto. U prethodnom postu sam napisao da win xp podržavaju gotovo sve (pa i piratski Photoshop i 3D studio Max i Mayu itd....).

Dakle još jednom ponavljam:

Mislio sam da će ova tema potaknut raspravu što su neki primjetili i skužili što sam htio reći. Mnogi ostali napadnuti bez razloga. ;)

JDM4LFE
16 godina
neaktivan
igy kaže...
Shinichi kaže...

možeš igrati sve igre, ali je glupo ulagati u novu grafičku i kupiti igru da bi je igrao na starom directx - ako već kupuješ igre onda se možeš smatrati gamerom u suprotnom igre ni ne trebaju

možeš se baviti obradom videa i fotografija, ali će takav rad prije ili poslije zahtjvati promjenu softwarea, a možda s time i OS-a, windows 7 po pitanje multimedije ipak ima bolju podršku, ako ništa jednostavnija je

možeš spojiti najnoviji monitor, ali npr. rijetko možeš printer bez instalacije drivera... ja recimo to mogu na win7, a mogu čak i s mp4 playerom

možeš spojiti blueray ali pri tome moraš instalirati dodatni software za koji možeš i ne moraš znati, te se trebaš informirati ili za to ti možda treba stručna pomoć, znači windows 7 su po tom pitanju plug&play

sve živo neće biti dostupno za xp kako vrijeme bude odmicalo - za to krivi microsoft

Sve to stoji ali za sada još uvijek ne vidim neku kritičnu potrebu za prelazak. Ja ću kupit windowse. Piratsku kopiju neću nabavljat. ;)

Dakle poanta moje teme: za sada i vjerojatno još koju godinu xp će podržavat sve živo i ne vidim kritičan nedostatak xp-a zbog čega bi trebao preći na 7-icu.

Hvala svima na kometarima (pa čak se i zahvaljujem ovim uvrijeđenima bez razloga) 

Pozdrav! :)

JDM4LFE
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 16:28 (Shinichi).
14 godina
Mentalist kaže...
Danny_HR kaže...
Mentalist kaže...

• 3D Design-om
  • CAD alatima
  • pisanjem

Sve to uspjesno na XP-u.

Normalno da sve radi, i sam tako delam na poslu. Bitno da on obavlja ono za što mi treba čim brže i bez nekih velikih zaje...

Valentin
16 godina
neaktivan

toliko odgovora a niko jos nije spomenuo ono meni najbitnije a to je STABILNOST windows 7 naspram xp-a

koristim win 7 otkako se pojavio a jos ni jednom nisam morao formatirati racunar,nije mi izletio plavi ekran i srusio se kao XP

meni je ovo najvaznije,jer sam prije minimalno jednom godisnje morao formatirati racunar,radi raznih problema,gresaka,usporenja sistema,virusa,itd itd

plus bolja optimizacija,bolje se vrti windows 7 sa recimo 2 gb rama,nego win xp sa isto rama

a da ne govorimo o estetskim stvarima a pogotovu u unutrasnjim promjenama,uvijek su te promjene najbitnije,one koje se ne vide golim okom

preporuka je svima da predju na win 7,milion puta je bolji od XPa a ovakva pitanja su poprilicno nebitna

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mew kaže...

Ali realno gledano danas vec ima laptopa od 2000 kuna sa svime sto je potrebno. Tako da eto to bi trebala koristi ovo

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=364033 - Evo ovo je dovljno za 80% hrvatske zapravo svijeta...

Sto se tog laptopa tice, on je negdje na razini mog mobitela. Malo jaci.

Nema veceg uzitka vec cekati da se Word ucita pola sata.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan
funat kaže...
Shinichi kaže...

Win 7 je nešto sigurniji. I nešto pametniji s resursima. Besides that, u pravu si. Sve što možeš s XP možeš i sa 7. 

Upravo to želim reći. ;) Hvala! :) Eto kad se nađu ljudi koji se ne nađu uvrijeđeni kako se lijepo komentira. ;)

JDM4LFE
16 godina
neaktivan
zippoo kaže...

toliko odgovora a niko jos nije spomenuo ono meni najbitnije a to je STABILNOST windows 7 naspram xp-a

koristim win 7 otkako se pojavio a jos ni jednom nisam morao formatirati racunar,nije mi izletio plavi ekran i srusio se kao XP

meni je ovo najvaznije,jer sam prije minimalno jednom godisnje morao formatirati racunar,radi raznih problema,gresaka,usporenja sistema,virusa,itd itd

plus bolja optimizacija,bolje se vrti windows 7 sa recimo 2 gb rama,nego win xp sa isto rama

a da ne govorimo o estetskim stvarima a pogotovu u unutrasnjim promjenama,uvijek su te promjene najbitnije,one koje se ne vide golim okom

preporuka je svima da predju na win 7,milion puta je bolji od XPa a ovakva pitanja su poprilicno nebitna

OK. Ali ja nisam vidio bsod na xp-u 7-8 godina. Ništa se ne ruši niti na xp-u. ;)

JDM4LFE
15 godina
Mentalist kaže...

• 3D Design-om
  • CAD alatima
  • pisanjem

Sve to uspjesno na XP-u.

Sve ovisi o konfiguraciji. Ako je bas stara konfiguracija onda onda je xp u prednosti win 7 je bolji u bilo kakvom novijem hardwareu. Naravno ti mozes sto god volja na win 98 + neki stara konfiguracija, no ugodnost rada se mijenja. Sigurno nije ugodno kad trebas cekati 3 sata da ti se nesto renda umjesto 1 sat. Sigurno je bolje kad možeš fino, bez zastajkivanja, vriti viewportu u npr. 3ds maxu. No sve ovisi o osobi.

Po tvojoj logici danas bi slobodno mogli pisati dokumente rukom. Jedni od najboljih svjetskih pisaca su svoja djela uspješno napisali perom i tušom.

Evo par članaka o usporedbi perfomansi xp i win 7:

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-compared-windows-7-vs-vista-vs-xp-615167.

@Autor teme

Prouči malo ovaj članak(ne samo prvu stranicu):

http://www.maximumpc.com/article/reviews/windows_7_review?page=0,0

Tu ćeš vidjeti dosta očitih, možda čak i banalnih, ali vrlo koristnih dogradnji u win 7.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
zippoo kaže...

A ne znam, ti vjerovatno gledaš porniće i tko zna kaj još pa ga nakrcaš s tko zna čim i onda se čudiš kad ti tako nešto skače, ja imam XP na stlonom kompu 4 godine i ništa ne izbacuje, nikada se meni nije dogodil BSOD na XPu, dok je 7 bila instalirana na laptop znal se je dogodit koji puta, ako ti xp dobro podesiš i paziš kaj delaš s njim radi on kao sat, bez štekanja ili plavog ekrana.

Valentin
15 godina
neaktivan
Shinichi kaže...
igy kaže...
Shinichi kaže...

Sve to stoji ali za sada još uvijek ne vidim neku kritičnu potrebu za prelazak. Ja ću kupit windowse. Piratsku kopiju neću nabavljat. ;)

Dakle poanta moje teme: za sada i vjerojatno još koju godinu xp će podržavat sve živo i ne vidim kritičan nedostatak xp-a zbog čega bi trebao preći na 7-icu.

Hvala svima na kometarima (pa čak se i zahvaljujem ovim uvrijeđenima bez razloga) 

Pozdrav! :)

Gle ako su financije u pitanju totalno te podrzavam sto ce tice XPa. Ako dolazis sa takvog stajalista super. Ja imam besplati Win 7 sa faxa ovdje u Osijeku. Na laptopu ima piratiziranu 7 jer ima 4gb rama.

Ali sto se tice privatnog koristenja pirate cu podrzavat skroz dok kodnas budu europske i vece cijene a hrvatske place.  Pogotovo ako ocu editirat slike za neki forum u photoshopu a ne prodavat slike i slicno.

Ja TOTALNO NERAZUMIJEM zasto kod Rusa recimo stvari totalno drugacije. Tamo su cijene prilagođene placama. Recimo jedna igra Left 4 Dead tamo kosta legalna kopija u trgovini 50 kuna.

Zasto toga nema kodnas? Zasto nemogu ljudi uzeti i kalkulirati cijene po prosjecnom primanju srednje klase građana (nemislim na prosjecnu placu jer je ona TOTALNO napuhana dok prodavacia u konzumu ima 2400 kuna mjesecno neki kreum ima 100.000)

Mentalist kaže...
Mew kaže...

Sto se tog laptopa tice, on je negdje na razini mog mobitela. Malo jaci.

Nema veceg uzitka vec cekati da se Word ucita pola sata.

Gle ja govorim u prosjecnom građanu. On ima 30+ godina i koristi PC za Word, Facebook i Email. Njemu nesmeta sto se word ucitava minutu, jer da se neucitava minutu kosta 1000+ kuna vise.

I misim ipak da je podosta jaci od tvog mobitela makar ima Galaxy S2 il iPhone 4GS il slicno.

Građanima treba jeftin pristup internetu ne makina za video editing i BF3. Prosjecam PC kodnas 100% je stariji od 5 godina. Mislim da se na takvima neucitava Word dugo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 16:38 (Mew).
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Po tvojoj logici danas bi slobodno mogli pisati dokumente rukom. Jedni od najboljih svjetskih pisaca su svoja djela uspješno napisali perom i tušom.

Bi mogli.

Ali umnozavanje bi trajalo duze...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice