Brzi, bolji, ''Laksi'' sistem za igre....???

poruka: 16
|
čitano: 2.047
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle moja nova konfa je:

HD4870

4GB Dominatora Corsair

E8500 Dual Core Intel

Asus P5Q pro

Volio bih odigrat neku igru novijeg tipa, a da mi ne steka puno, ne znam je li mi pametno stavit vistu???

Dakle da mi radi sto bolje po perfomansama, ne patim od sminke i onih nepotrbnih sidebarova po visti...

Molim vas za savjet i preporuku, e da i koja je razlika izmedju 32 i 64 bita?

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi si Vistu(SP1 po mogucnosti)i imati ćeš bolje performanse nego na XP-u(ako ne bolje barem jednake performanse) - što se mene tiče - go for Vista

EDIT:

Bolje si uzmi 64-bit jer onda imaš bolje adresiranje memorije(do 128GB RAM),osiguranje za budućnost i još puno toga

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 18:31 (Zippo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Brzi, bolji, ''Laksi'' sistem za igre....???
Zippo kaže...

Uzmi si Vistu(SP1 po mogucnosti)i imati ćeš bolje performanse nego na XP-u(ako ne bolje barem jednake performanse) - što se mene tiče - go for Vista

EDIT:

Bolje si uzmi 64-bit jer onda imaš bolje adresiranje memorije(do 128GB RAM),osiguranje za budućnost i još puno toga

mozda ispadnem nekusan, ali da li ce mi blokirat sistem, mislim hoce li trzat puno?? Znam da mi ta vista pakleno usporila stari PC, a ako je nesto staro, a brze onda bolje to ili...?
Carpe Diem
17 godina
neaktivan

Ja ti imam Vistu Ultimate Sp1 i igre ti rade normalno.Sve nove igre su optimizirane da rade normalno na Visti tak da poneke igre imaju i bolje performanse na Visti nego na XP-u.I nemoj slušati one koji ti govore da je Vista sranje jer ja sam isprobao cca. 50 igara novih i starih i sve, rade u najmanju ruku isto brzo kao na XP-u.I uz to ja ti imam uključeno i prozirnost,sidebar sa 8 gadeta,dreamscene sa animiranim pozadinama,indeksiranje i automatsku derfagmantaciju diska,antivirus i UAC i to ti ne igra nikakvu ulogu kod performansi u igrama jer ti se kod novih igri(a mislim da i kod starih) to sve isključi(osim Antivirusnog programa i uac-a) prilikom pokretanja igre.Ali obavezno instaliraj SP1,jer bez njega je Vista dosta sporija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam već duže vrijeme vistu ,čini mi se da su performanse tu negdje kaj se tiče viste vs xp-a. Neke igre čak imaju veći broj sličica na xp-u.S druge strane,neke vista brže 'vrti'.Ali to nisu neke velike razlike. Ako budeš igral igre koje su skinute s torenta,predložil bih ti 32-bitnu vistu(nećemo u širinu predmeta).Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

EDIT:

128 GB rama ???
Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...
Zippo kaže...

EDIT:

128 GB rama ???
 Kaj se cudis?To je jedna od razlika 32 i 64 bitnog sustava...
Ajde ako bas oces 64-bitnu ali mislim da bi ti ultimate 32-bitna bila optimalna..istestiraj ako mozes..Cool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...
PC Street Hacker kaže...
Zippo kaže...

EDIT:

128 GB rama ???
 Kaj se cudis?To je jedna od razlika 32 i 64 bitnog sustava...
Ajde ako bas oces 64-bitnu ali mislim da bi ti ultimate 32-bitna bila optimalna..istestiraj ako mozes..Cool
 U pardon nešto sam krivo vidio.
Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina

mislim da i 32bitna vista sa sp1 može prepoznati više od 4GB rama, tako nešto sam pročitao u zadnjem ili predzadnjem bugu. ali ne kužim zašto ti misliš da će ti igrice ići sporije ako imaš takvu pilu? nema teorije da ti išta trza u visti. drugo da nemaš recimo rama, onda ok, ali ovako nema teorije da ti šta sporo ide. uzmi vistu, sad koju to izaberi sam... Namigiva

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vista definitivno. Bez bojazni od ikakvih problema sa igricama. Ja sa svojom konfiguracijom igram sve na visti na high (1280x1024, kloknut procesor na 3200 i kartica) i radi bez greške, a kamoli ne sa tvojoom Namigiva

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

I ja imam Windows Vista Home Premium 32-bit. Igram race Driver:GRID! Bez ikakvih problema, a igralo se i Call Of Duty 2, Need For Speed: Most Wanted,... Vidi u potpisu, konfiguracija nam je skoro ista što se tiče igranja izuzev procesora koji ja imam jači. Preporučam!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...
Zippo kaže...

EDIT:

mozda ispadnem nekusan, ali da li ce mi blokirat sistem, mislim hoce li trzat puno?? Znam da mi ta vista pakleno usporila stari PC, a ako je nesto staro, a brze onda bolje to ili...?
 Ma nece nis bit sa kompom - imat ces iste performanse ko i na XP-U osim ak ti je komp s.it onda bolje nemoj Vistu
Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
17 godina
protjeran

pitanje..da ne otvaram novu temu...

jel bi se meni ispltaila instalacija viste s kompom iz siga?..i koje viste?

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za igranje nebi nikako sa tom grafičkom i dvije gige rama. Za ostalo nebi biol problema

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

I ja imam Windows Vista Home Premium 32-bit. Igram race Driver:GRID! Bez ikakvih problema, a igralo se i Call Of Duty 2, Need For Speed: Most Wanted,... Vidi u potpisu, konfiguracija nam je skoro ista što se tiče igranja izuzev procesora koji ja imam jači. Preporučam!

o tome bi se dalo diskutirati Osmijeh    
u igrama je 8500 jachi....

@ doxy- ne
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 17:20 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
stoncin3 kaže...

o tome bi se dalo diskutirati Osmijeh    
u igrama je 8500 jachi....

@ doxy- ne
 Taman sam mu išao napisat da nije nimalo jači već slabiji, al eto pretekao si me! ehhehh
Carpe Diem
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice