Boxee HTPC, jeftini nacin

poruka: 2
|
čitano: 2.307
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Boxee HTPC, jeftini nacin

Znate sto je boxee? Prepostavljam da znate, tako da cu pokusat prekocit text zasto je ovaj program tako cool (i za divno cudno ne spominje se na bugovom forumu, sramota Izlanuo se ).

Dakle, ja se vec neko vrijeme ljepo zabavljam s njim na svom desktopu, ali sam nedavno nabasao na 'pravi desktop' (ona mala uredska kucista) s celeronom 1.1 na sebi.. no bez hdd-a!

Kako sam bas evo prije tjedan dana kupio externo kuciste za 160gb disk ostao sam bez starih diskova. Investicijom u polovni od 20gb (pa cak i onaj od 50kn) ce mi ukucani odrezat jaja. Ne zbog cifre, nego zbog toga sto svi govore da imamo vise tehnoloskog smeca godisnje nego organskog smeca u kucanstvu.. nije bas istina, ali kuzite poantu.

S druge strane, upravo sam podigao xubuntu na tom racunalu. Live naravno, bez diska. Dobavio boxee za linux i sve radi out of the box. Problem je sto sam potrosio dvadesetak minuta na konfiguraciju, a samim gasenjem sam sve izgubio.

A sad pitanje:

Dali je moguce, organizirati (sloziti/haknuti/instalirati/whatever) XP i boxee na linux LIVE (look-a-like) principu?

Drugo racunalo mi je win7 masina, s njega mogu djeliti fajlove, linux odpada zbog pomalo komplicirane procedure sheranja fajlova, dok win verzija boxee-a, automatski kupi svaki share kojeg pronadze na home mrezi.

bla-bla, da ne rastezem pricu. Dali je moguce, sloziti Xp + boxee, srediti konfiguraciju i od svega toga napraviti BOOT-DISK??

ps: usb flash memorije mi ne igraju, jer koliko sam vidio maticna ne podrzava usb-boot.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Boxee HTPC, jeftini nacin

vdio sam natpis.

Dakle, ako želiš napraviti takav jedan CD pokušaj se poigrati N-Lite-om, link :(http://www.nliteos.com/).

U opcijama programa imaš negdje i dio koji se odnosi a automatski start pojedinih programa koje želiš sa WINXP-om dignuti. (da nebi bilo zabune, to je deployment tool, što znači da kao rezultat dobiješ instalacijski XP kojeg kasnije stavljaš kao OS na disk).

Postoji i varijanta boot-anja sa mreže, (image HDD-a u nekoj varijatni trebaš imati na računalu koje bi ti glumilo PXE server, te odatle dižeš dio operativnog sustava koji ti je bitan za rad, a sve ostalo dižeš kao remote desktop uključujući i aplikacije koje se mogu odmah po bootanju dizati.

Pogledaj malo na internetu o tim opcijama pa se poigraj :-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice