Boot zamrzne

poruka: 4
|
čitano: 2.586
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Boot zamrzne

Pozdrav,

jeli zna možda tko zašto se kod bootanja windowsa zamrzne "ekran". Prova sam u safe mode, onda on počme učitavat po par redova i smrzne, ne ide dalje. Jeli problem sa sotfverske ili hardverske strane? Radilo je sve normalno do danas...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 14:43 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Boot zamrzne
joze kaže...

Pozdrav,

jeli zna možda tko zašto kod bootanja windowsa, pc zamrzne. Prova sam u safe mode, onda on počme učitavat po par redova i smrzne, ne ide dalje. Jeli problem sa sotfverske ili hardverske strane?

Si probao staviti instalacioni disk windowsa, pa odabrati repair startup-a?

16 godina
neaktivan
Boot zamrzne

nisam.. Jel to kada prilikom XP Setupa stisnem R (Recovery Console) jer se radi o XP windowsima??

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 14:51 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Boot zamrzne
joze kaže...

Pozdrav,

jeli zna možda tko zašto kod bootanja windowsa, pc zamrzne. Prova sam u safe mode, onda on počme učitavat po par redova i smrzne, ne ide dalje. Jeli problem sa sotfverske ili hardverske strane? Radilo je sve normalno do danas...

pozdrav,

(kratke crtice/odgovori na podcrtano)

- zbog nekog problema.

- jesi li  ga pustio malo duže... cca 10-20 minuta? i što piše na ekranu, do kud je došao?

- to tek moraš otkriti. Ovako napamet, recimo da je problem soft ili hard ili nešto treće. btw, na PCu je sve soft, pa i hard je u osnovi software u hardwareu. To sve radi na struju i sve se troši-kvari.

- radilo je, pa danas ne radi... hm, da radi vjerojatno nebi ni pisao ovaj post. Sve nekad radi, pa jednog dana ne radi, to je normalno, to se naziva kvar. Još 'samo' otkriti u čemu (red iznad).

I s potrebnim podatcima nije lako dati odgovor. Bez podataka nema (točnog) odgovora, možemo smao nagađat.

Eliminacija, nabavi LiveCD (linux, miniPE, Hirens.. ili install-win).

- Provjeri situaciju u BIOSu (dali su komponente uredno prepoznate RAM-HDD, temperature, voltaže...). 

- Bootaj i vidi dali radi, zavrti MemTest. Ako je problem i dalje, tad je neki hardware uzrok. Možda napajanje, loš kabel-kontakt.. i sl., pregrijavanje se obično javlja kasnije u radu, najčešći kvarovi su HDD, napajanje, VGA, RAM pa MBO.

Ako je sve od tog OK, tad je vjerojanto software uzrok. Dali driver, virus, pogrešna postavka ili neki soft-utils koji se zaglavio... sve može biti, možda pomogne reinstal, možda samo clean install. Dobro je prije spasiti podatke...

edit: evo jedan (koristan) podatak, OS = WIndows XP.

.. dalje? Računalo je novo, staro, dali se nešto bitno mijenjalo nedavno, nadograđeni driveri, antivirus itd. itd.. Koje su komponente.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 15:01 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice