Svaki put kada palim komp upali mi se windows boot manager i pise mi da mogu stisnut earlier windows i windows 7
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Krivo instalirani windowsi, ostali su ostaci starih pa boot manager nudi da se to boota.
Svaki put kada palim komp upali mi se windows boot manager i pise mi da mogu stisnut earlier windows i windows 7
Earliner windows je XP . To što kod palenja nudi opciju koju da odabereš bilo na XP ili Win 7.
imam samo windows 7 nemam multi boot
imam samo windows 7 nemam multi boot
-imaš mulitboot (to je upravo to), tj dualboot.
Mogući razlozi:
-disk je prije instalacije bio particioniran-formatiran ili je naknadno editiran boot.
Da si za vrijeme instalacije kreirao particije (predhodno obrisao stare) tad nebi bio multiboot. Možeš popraviti EasyBCD-om ili install DVDom (teže), napamet nisam siguran ali trebalo bi moći i iz windowsa, editiranjem boota boot managerom... kroz properties systema, ali to ne mogu napamet, pa zato EasyBCD kao najjednostavnije rješenje.
-ili s druge strane, to nije nikakav problem, nema nikakvog utjecaja na rad, osim par sekundi čekanja-ili pritisneš enter. To vriejme možeš podesiti u bootmanageru iz windowsa.
Pokreni cmd kao administrator
ukucaj bcdedit
zatim
bcdedit /delete {ntldr} /f
Restartaj računalo.. trebalo bi riješiti to..
kaze da nema dopustenje da ude u taj bcedit
bellatrix hvala i prvi put je pomoglo