Blue screen of death on Vista ??

poruka: 12
|
čitano: 5.144
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

Imam instaliranu vistu ultimate, pokusavam da je formatiram i instaliram XP. Stavim CD od XP-a boota sve ide i kad treba da se pojavi izbornik za formatiranje, reinstaliranje i ostalo pojavi se Blue Screen od Death  i dalje nista ne mogu.

Slika:

[img]http://img139.imageshack.us/img139/8908/slika037fb9.jpg[/img]

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi dvd od viste.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Blue screen of death on Vista ??

Zašto nitko ne da sliku nikad od cijelog ekrana da se vidi što piše. Uvijek daju neke beskorisne informacije...

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

Stvarno cudno. Jedva cekam da vidimo rjesenje. Bojim se da to i mene ceka.

A da probas instalirati XP na drugu particiju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja niti ne vidim sliku,404 not found,a imate i opciju za poslati na forum direkt,a mislim da to ima više veze s XP-om nego s vistom,govorim napamet jer sliku niti vidim.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
Remijus kaže...

Pozdrav,

Imam instaliranu vistu ultimate, pokusavam da je formatiram i instaliram XP. Stavim CD od XP-a boota sve ide i kad treba da se pojavi izbornik za formatiranje, reinstaliranje i ostalo pojavi se Blue Screen od Death  i dalje nista ne mogu.

Slika:

[img]http://img139.imageshack.us/img139/8908/slika037fb9.jpg[/img]

Umjesto format opcije sa XP CD-a odaberi prvo brisanje particije.
17 godina
neaktivan

Najprije formatiraj čitavu particiju, a onda pokušaj instalirat XP natrag (mislim žali bože vraćanja na XP nakon Viste, osim ako si imao neku jadnu 32 bitnu verziju koja nije Ultimate).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da me niste razumili sasvim. DVD od viste nemam. U BIOS-u stavim da buta sa CD/DVD-a i krene sve i na kraju treba da se pojavi izbornik za formatiranje, reinstaliranje, ostalo, e toga meni nema nego se pojavi plavi ekran, i dalje nista nemogu.

Dal mislite formatiranje particije iz windowsa, ono desni klik na particiju  pa format ?

BSOD BSOD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemožeš formatirat particiju na kojoj ti je sistem iz windowsa. Preporučam neke bootabilne alate (npr. hiren's boot) koji imaju partition magic pa pomoću njega formatiraš particiju na kojoj ti je vista zatim pokušaj instalirat xp.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To bi mogao pokusati. Al najvise se bojim da na kraju uspijem formatirat primarnu particiju a da mi se opet pojavi BSOD i da ne mognem instalirat XP. To bi bio crnjak.

17 godina
neaktivan
koji laptop?

probaj disejblat SATA-u i pokrenit instalaciju.
a ako to ne uspije probaj disejblat USB 2.0
17 godina

Uspjeo sam rijesiti problem, pa da vas ukratko obavjestim o cemu se radilo.

Mislio sam da je do HDD-a pa mi je tip donjeo drugi novi. Ponovo pokusao instalaciju iii opet BSOD, pa kad nisam pobudalio. Digo ruke, ne znam sta cu vise.

Zovem prijatelja koji radi kao serviser, ipak se covjek susrece svakodnevno sa raznoraznim problemima pa da cujem njegov savjet.

Kaze, izvadi RAM ( inace komp ima 2x1 GB) pa probaj sa jednim ako ne mogne, taj vrati i probaj sa drugim. Ako i to ne mogne uzmi drugi CD od XP-a, posto je on imao slican problem. Sve sam to probao i sa RAM-om i sa CD-om, NISTA. Definitivno cu covjeku vratit komp, ne mogu se vise zafrkavat, ne vrijedi. 

Odjednom mi naumpade da pokusam sa svojim DVD-om (Sata ASUS - 30 eura), iskopcam, tamo prikopcam, inace njegov je Pionir ATA, malo se poigro sa kablovima, ubacim XP krene butanje i BINGO nema BSoD-a i sretno formatiram.

Zakljucak: Pionir se veoma tesko nosi sa malo ostecenim CD/DVD vise gotivi orginale, dok ASUS prima i žbuku Namigiva

Pa eto, nek se neko okoristi ako zapadne u isti ili slican problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 22:08 (Remijus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice