Vožnja bez položenog vozačkog ispita

poruka: 124
|
čitano: 57.811
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vožnja bez položenog vozačkog ispita
I s biciklom ides na cestu ali to je vec zesca filozofija u pitanju. Ja bi ukinul vozacke za do 50 kubika usisivace jer postoje neke eu drzave di moras biti samo punoljetan da ih vozis. Znam, mozes se ubiti, mozes i druge, ali mozes se i biciklom, tackama, romobilom, skejtom, rolama...
11 godina
mbaksa kaže...
Spacecraft kaže...

Koja je bit kazne o kojoj op prica? Kako ne platiti ,ili?

Kazna je za neodgovornost. Ide na cestu, bez da je kvalificiranom ispitivaču dokazao da je za to sposoban.

Bduci da pita kako izbjeci odgovornost zato i moj post.

16 godina

Zakon se mora poštivati, uhićen si u prekršaju, za koji je propisana određena kazna, mislim da u ovom slučaju nema 50%. Policajci su posebno alergični na mlade bez dozvole i položenog ispita, s razlogom, nije uopće bitno što je skuter 5o kubika. Što se tiče žalbe, šanse su male, a postoji mogućnost i da se troškovi povećaju, procijeni sam kakve su ti šanse, možda ipak sudac progleda kroz prste, pa smanji kaznu.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Dobar dan.

Ako nije problem htio bih se nadovezati na ovu temu jer imam slično pitanje.

Imam 17 godina i vozim skutera od 50 ccm ali nemam vozačku. Imam papire od skutera i skuter je na meni, nosim kacigu. Zanima me kakvu kaznu mogu dobiti ako me zaustavi policija i dali je istina da dobijem zabranu polaganja? Ako da na koliko dugo?

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

ZSPC čl. 216 st. 3.

Kazna 5 do 15k kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

Šteta što nisu veće kazne... Tipa 30-60k kuna. Koji k radiš na cesti bez vozačke...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 20:00 (Sum_of_all_fears).
17 godina
wifi kaže...

Tip je vozia skuter od 50ccm - za njega si prije moga polagat s 13.5, vozacku si diza s 14 godina. Imam je jos uvijek, tribam li ti je uslikat? Danas ta kategorija osim bonusa uz B nema smisla jer se polaze isto sa 16. 

A je prije bila jedinstvena kategorija, vrijedila je od 16 godina, i moga si vozit sto si tia. Sad je s ciljem dodatne zarade izmisljena A1, A2, A. Razlike u polaganju i ispitima NE POSTOJE! dakle, razlika je nominalna i nista sto se nije moglo rijesit automatizmom, odnosno da nakon x godina mozes vozit a2, nakon y, A vec prema snazi i kubikazi.

B je ostala kakva je, osim sto vise ne mozes polagat prije 18 rodjendana. Prije se moglo s 17 i 9mj., tako da sam i to uredno iskoristia pa na rodjendan proseta po tu vozacku. 

napa si momka ko da je najveci kriminalac, a isto tako mu je i kazna ko da je napravia ne znam sta. tamo u zg tip skoro ubije oca i dite, dobije proporcionalno smjesnu kaznu, a ovdi mu ovaj raspise kaznu vjerojatno vecu nego sto vridi skuter kojeg je vozia. i opet, mogu razumit da ga je zaustavia jer je prosa kroz crveno, jer je vozia na zadnjem kolu, jer je izvodia pizdarije po cesti. al ovo, da nije tragicno bilo bi komicno. jos je gore sto je tebi to normalno... sto je sljedece, vozacke za bicikle jer i one su sudionici u prometu? vozacke za pjesake? 

Iskreno ja bi njima uveo i polaganje prometnih propisa i osiguranje na taj isti bicikl jer osim što 90% njih krši apsolutno sve prometne propise tko plaća štetu u slučajevima gdje su oni krivi? Što bi ja, nedaj Bože da nešto bude, njega trebao po sudu naganjati da mi se plati popravak štete na autu za koju je on kriv? Sretno mi s tim u RH..

PaganiZonda130 kaže...

@ x18x05x

Išao sam malo isprobati skuter i šta sad? Kupio sam ga da kad položim  imam šta vozit kad hoću i gdje hoću i vozački se oduljio radi hebene autoškole 

Imam položene testove i prvu pomoć i nevidim razlog zašto nebi mogao izać na cestu s hebenom pedesetom (kao što mogu pocet voznju u autoskoli kad polozim to dvoje )

Mogao mi je eventualno napisat kaznu za ne imanje vozacke uza sebe

Ako ne vidiš razlog onda i nisi spreman za vožnju. Ne možeš izaći na cestu iz razloga što nemaš valjanu vozačku dozvolu za kategoriju vozila kojim upravljaš. Možeš ti i položiti ispit na cesti i dobiti onaj papir od ispitivača HAKa da si prošao ali dok god ne odeš s tim u PU i zatražiš vozačku dozvolu ti ju nemaš i ne smiješ upravljati vozilom. Takav je zakon i jednak je za sve. Ja sam si isto kupio auto prije nego što sam imao položen vozački pa mi nije palo napamet otići na prazan parking od konzuma i voziti se a kamoli na otvorenu cestu. Iskreno, takvima kao ti koji se vozikaju bez dozvole bi uz kaznu zabranio polaganje na par godina jer očito nisu zreli za vožnju. Kazna je od 5-15k kn. Ti si dobio 5 dakle dobro si prošao. Uz nekakve žalbice, ovo-ono, vjerojatno će ti sudac to i smanjiti ali ukoliko dođeš s ovakvim stavom sretno ti bilo..

He who is brave is free.
14 godina
neaktivan
Pucko99 kaže...

Dobar dan.

Ako nije problem htio bih se nadovezati na ovu temu jer imam slično pitanje.

Imam 17 godina i vozim skutera od 50 ccm ali nemam vozačku. Imam papire od skutera i skuter je na meni, nosim kacigu. Zanima me kakvu kaznu mogu dobiti ako me zaustavi policija i dali je istina da dobijem zabranu polaganja? Ako da na koliko dugo?

Ako te uhvate mozes sjest i plakati jako dugo vremana

17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
I s biciklom ides na cestu ali to je vec zesca filozofija u pitanju. Ja bi ukinul vozacke za do 50 kubika usisivace jer postoje neke eu drzave di moras biti samo punoljetan da ih vozis. Znam, mozes se ubiti, mozes i druge, ali mozes se i biciklom, tackama, romobilom, skejtom, rolama...

tocno! polaganjem B kategorije stjece se pravo upravljanja mopedima, traktorima, radnim strojevima, iako s autima veze nemaju, pa tako netko dobije usput vozacku za moped iako nikome nije nicim dokaza da zna odrzavat ravnotezu, a kamoli sto drugo. netko vozi traktor od 10-te godine (ili ranije) svakodnevno po polju, ali zato "zna manje" od onog nadobudnog od 50 godina koji u traktor nije ni sia, a kamoli ga provoza. i onda jos za kraj dodjes s bagerom, malo napravis dar mar po gradu jer s njim ne znas upravljat, ali vidi vraga, imas vozacku za njega... jako pametno, smisleno... 

ali eto, u glavama nekih, problem je vozit bez vozacke pod uvjetom da se postuju propisi... jer eto nemas papira... form over function.... 

Dwyane Wade kaže...

Iskreno ja bi njima uveo i polaganje prometnih propisa i osiguranje na taj isti bicikl jer osim što 90% njih krši apsolutno sve prometne propise tko plaća štetu u slučajevima gdje su oni krivi? Što bi ja, nedaj Bože da nešto bude, njega trebao po sudu naganjati da mi se plati popravak štete na autu za koju je on kriv? Sretno mi s tim u RH..

Ako ne vidiš razlog onda i nisi spreman za vožnju. Ne možeš izaći na cestu iz razloga što nemaš valjanu vozačku dozvolu za kategoriju vozila kojim upravljaš. Možeš ti i položiti ispit na cesti i dobiti onaj papir od ispitivača HAKa da si prošao ali dok god ne odeš s tim u PU i zatražiš vozačku dozvolu ti ju nemaš i ne smiješ upravljati vozilom. Takav je zakon i jednak je za sve. Ja sam si isto kupio auto prije nego što sam imao položen vozački pa mi nije palo napamet otići na prazan parking od konzuma i voziti se a kamoli na otvorenu cestu. Iskreno, takvima kao ti koji se vozikaju bez dozvole bi uz kaznu zabranio polaganje na par godina jer očito nisu zreli za vožnju. Kazna je od 5-15k kn. Ti si dobio 5 dakle dobro si prošao. Uz nekakve žalbice, ovo-ono, vjerojatno će ti sudac to i smanjiti ali ukoliko dođeš s ovakvim stavom sretno ti bilo..

ko placa stetu kad ti pjesak van pjesackog izleti i ti ga skupis, ili ga ides izbjegavat, razbijes se, dok taj isti odseta u nepoznatom pravcu? mozda da i pjesacima uvedemo godisnje osiguranje? ali u pomirujucem tonu, slazem se da izlaskom na cestu treba poznavati prometna pravila, pa ako se B kategorijom moze dobiti pravo upravljanja mopedom od 50ccm bez da si trenutka provea na njemu, onda vjerujem da se polaganjem pisanih prometnih pravila moze postici isto, i to znatno prije 16 godina, i pri tom znatno jeftinije. Nekoc, ponavljam, nekoc se za moped moglo polagat s 13ipo godina! Znam jer vozacku koju sam prediga sa 14 godina i dalje cuvam! 

to sto su nekome cili zivot igre, igrice, kompjuteri, ne znaci da imaju pravo dirat se u stvari o kojima nemaju pojma niti su ikad imali. glavno da znaju propovidat i pametovat. realnost je takva da je jedino sto ne valjda da svi navedeni slucajevi nemaju prilike brzo i efikasno doc u legalu. ispada da je doista onda pametnije da kad vec krse zakon, krse ga posteno, i to s bisnim motorima i autima. dapace, sansa da ce ih zaustavit je pritom znatno manja nego na tim prdekalima od 50ccm. 

15 godina
neaktivan

Bez vozačke je debilno ići ne zato jer ti fali taj papir(meni se par puta dogodilo da mi je novčanik ostao u jakni i da sam u trgovinu otišao bez vozačke(skill mi je pao, ne baš)), nego jer nemaš niti onih jadnih 30(ili koliko već) sati vožnje prije vozačke.

Ja vozim dvije godine i napravio sam 60000 km na istom autu no i dalje sam neiskusan.

Znaš ti koliko često mi se događa novo iskustvo? Otprilike jednom mjesečno mogu reći da sam nešto novo naučio.
A to što ti misliš da znaš voziti jer se znaš maknuti s mjesta, to ti je krivo.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

objasni mi, bas kao i hrvatskim poslodavcima kad traze nekog s 5 godina iskustva primjerice, kako da netko stekne to iskustvo ukoliko svi traze "stare iskusnjare". ili, na kojim mot bi netko triba postat iskusan na cesti kad za to nema prilike. to samo u hrvatskom donedavnom zakonu stoji, jer su oni s 24 bili stare iskusnjare cak i ako su taj dan dobili vozacku, a netko ko vozi vec 6 godina i ima vozacku je po zakonu bia mlad i neiskusan. 

30 sati za polozit vozacki je i puno ako si prije toga vec vozia, ako si aktivno sudjelova u prometu. a tek na cesti se svakodnevno stjece iskustvo. 

17 godina
wifi kaže...

ko placa stetu kad ti pjesak van pjesackog izleti i ti ga skupis, ili ga ides izbjegavat, razbijes se, dok taj isti odseta u nepoznatom pravcu? mozda da i pjesacima uvedemo godisnje osiguranje? ali u pomirujucem tonu, slazem se da izlaskom na cestu treba poznavati prometna pravila, pa ako se B kategorijom moze dobiti pravo upravljanja mopedom od 50ccm bez da si trenutka provea na njemu, onda vjerujem da se polaganjem pisanih prometnih pravila moze postici isto, i to znatno prije 16 godina, i pri tom znatno jeftinije. Nekoc, ponavljam, nekoc se za moped moglo polagat s 13ipo godina! Znam jer vozacku koju sam prediga sa 14 godina i dalje cuvam! 

to sto su nekome cili zivot igre, igrice, kompjuteri, ne znaci da imaju pravo dirat se u stvari o kojima nemaju pojma niti su ikad imali. glavno da znaju propovidat i pametovat. realnost je takva da je jedino sto ne valjda da svi navedeni slucajevi nemaju prilike brzo i efikasno doc u legalu. ispada da je doista onda pametnije da kad vec krse zakon, krse ga posteno, i to s bisnim motorima i autima. dapace, sansa da ce ih zaustavit je pritom znatno manja nego na tim prdekalima od 50ccm. 

Ti sam plaćaš štetu, zato jer će tebi pripisati krivicu za to iako je u 90% slučajeva pješak kriv. To su slučajevi gdje pijani pješaci pretrčavaju avenije u 2-3ujutro pa se onda zbog "divljanja vozača" jel, postavljaju kamere i ograničenja na 60 km/h. Život je život ali za takve baš i nemam nekog suosjećanja. Ako netko ne cijeni svoj život ne vidim zašto bi ja trebao. Žao bi mi bilo sebe koji bi otišao u zatvor zbog budale..

Što se tiče ovog drugog moraš se postaviti u ulogu policajca - vidiš klinca na mopedu kako se vozi (preko ograničenja nebitno), hoćeš li ga zaustaviti radi kontrole? Vjerojatno hoćeš i mislim da je šansa jednako velika bio u BMW5ici ili na mopedu od 5hiljada kuna. To što ovaj u "bisnom motoru ili autu" ima keša i još mu je stari nekakvo prdekalo u skupštini i sl. gluposti pa ili neće platiti ništa ili će se nasmijati na tu kaznu i nastaviti raditi što ga volja je druga stvar.

EDIT:

30sati vožnje nije ništa ali slobodno ti stječi iskustvo na cesti kada budeš imao valjanu dozvolu za upravljanje vozilom. Ne vidim kako je netko zamislio stjecati iskustvo bez da je uopće položio vozački. Hoćeš trčati a neznaš ni hodati. Ne ide to tako. Nitko od tebe ne očekuje da čim izađeš iz autoškole znaš voziti. Ovo sa <24god se odnosi na mlade vožače i to je po meni bilo u redu. Možda bi drukčije posložio te kW jer ispada da su taman na granici da neki nemogu voziti jedini auto kojeg imaju doma zbog 5kW al šta sad.. Tu se više ide na nekakvu mentalnu zrelost u glavi nego na sam staž za volanom. Računa se da ćeš sa 24god biti pametniji nego neki mali neiživljeni dilkan od 18god koji je prvi put sjeo sam u auto a pored njega je neka mala droljica koju želi strpati.

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 22:10 (Dwyane Wade).
15 godina
neaktivan

Ako si prije dobivanja vozačke aktivno sudjelovao u prometu, onda si debil - kratko i jasno.

Ja sam isto počeo voziti sa 16, ali samo pod budnim okom roditelja i to nisam bio u prometu nego na selu. I to selu na kojem ne da nema auta nego nema žive duše. Odem tamo, vozikam se par km i to je to.

Ovo sa zakonom je debilizam, to se slažem. Bar su ukinuli ono ograničenje snage jer sam sa autom od 120 konja bio u prekršaju, makar vozio pametno, dok jedan lik iz grada u starom Unu pijan vozi i leti sa ceste svako malo.

A važnost vozačkog je ta da imaš nekoga tko može reagirati(instruktora) ako napraviš sranje.

Tipa ljudi iskoče na zebru, ti se uspaničiš i stisneš gas. I moš ga jebat.

Netko jednostavno nije za vožnju, netko je, ali u svakom slučaju, ne treba voziti prije dobivanje vozačke.

Isto tako ne treba smatrati da si uhvatio boga za bradu ako si dobio vozačku.

EDIT: Dwayne, ne mogu se složiti sa tobom za ove 24 godine.
To mi je debilno jer isto kako postoje pijani biznismeni od 50 godina koji gaze djecu po centru, tako postoje i pametni 20-godišnjaci kojima je stalo prvenstveno do sebe, a zatim i auta i ne namjeravaju biti debili.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 22:18 (chutac).
16 godina
odjavljen
wifi kaže...

objasni mi, bas kao i hrvatskim poslodavcima kad traze nekog s 5 godina iskustva primjerice, kako da netko stekne to iskustvo ukoliko svi traze "stare iskusnjare".

Zato jer je skupo nekog učiti kako da radi (ja ću uskoro dobit nekog da radi uz mene i diže mi se kosa na glavi na samu pomisao da ću možda dobit nekog 0-day sa fakulteta). Zato postoje ona silna pripravništva financirana od strane države, stažiranja i praksa u školi/na faxu. Da netko steke praktično iskustvo.

wifi kaže...

na kojim mot bi netko triba postat iskusan na cesti kad za to nema prilike.

Autoškola? Neće postati iskusan, ali će znati više sa 30 nego 0 sati uz instruktora. Sad smo svi mi glupi jer nismo vozili po cesti prije polaganja vozačkog i zato jer poštujemo zakone.

wifi kaže...

to samo u hrvatskom donedavnom zakonu stoji, jer su oni s 24 bili stare iskusnjare cak i ako su taj dan dobili vozacku, a netko ko vozi vec 6 godina i ima vozacku je po zakonu bia mlad i neiskusan. 

Taj zakon je bio glup ko k i sva sreća da su ga maknuli. Srećom pa smo u firmi imali Caddya koji je po definiciji "gospodarsko" a ne "osobno" vozilo pa me to nije puno mučilo.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Taj vozački je čista izmišljotina i glupost samo da bi država i privatne autoškole uzima novac, slažem se da se mora znati nešto teorije iz propisa jer nemožeš u promet bez da znaš tko ima prednost, što znači koji znak, gdje moraš propustiti pješake itd... (iako se u afričkim zemljama vozi svakako a pravila,znakovi i semafori služe samo za ukras ) 

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
moderator
expert man kaže...

Taj vozački je čista izmišljotina i glupost samo da bi država i privatne autoškole uzima novac,

Kad si ovo pisao jesi si stavio kapu od aluminijske folije?

expert man kaže...

slažem se da se mora znati nešto teorije iz propisa jer nemožeš u promet bez da znaš tko ima prednost, što znači koji znak, gdje moraš propustiti pješake itd...

Nešto teorije? Hm... A kad bude nešto drugo pa dođe do pizdarije?

Vozački ti da to znanje. I još se pobrinu da si većinu toga pohvatao. Vozački ti omogućava da odradiš vožnju u sigurnom okruženju, pored instruktora koji će se pobrinuti da ne izazoveš prometnu nesreću i koji će te učiti tijekom vožnje. Vožnja automobila nije "kompjuterska igrica" - nema "reseta" ako sletiš s ceste ili zatučeš nekog. Štoviše - bilo bi dobro da vožnja unutar autoškole traje duplo dulje jer ovo je prekratko, ali ipak je daleko bolje od navažanja po seoskim ulicama u društvu tate, brata ili prijatelja.

expert man kaže...

(iako se u afričkim zemljama vozi svakako a pravila,znakovi i semafori služe samo za ukras ) 

Znači svjestan si da govoriš o nekakvom prometnom kaosu. Zar bi nam onda to trebalo biti uzor? Zar nam ne bi uzor trebao biti siguran, uređen promet?

17 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...

Ti sam plaćaš štetu, zato jer će tebi pripisati krivicu za to iako je u 90% slučajeva pješak kriv. To su slučajevi gdje pijani pješaci pretrčavaju avenije u 2-3ujutro pa se onda zbog "divljanja vozača" jel, postavljaju kamere i ograničenja na 60 km/h. Život je život ali za takve baš i nemam nekog suosjećanja. Ako netko ne cijeni svoj život ne vidim zašto bi ja trebao. Žao bi mi bilo sebe koji bi otišao u zatvor zbog budale..

Što se tiče ovog drugog moraš se postaviti u ulogu policajca - vidiš klinca na mopedu kako se vozi (preko ograničenja nebitno), hoćeš li ga zaustaviti radi kontrole? Vjerojatno hoćeš i mislim da je šansa jednako velika bio u BMW5ici ili na mopedu od 5hiljada kuna. To što ovaj u "bisnom motoru ili autu" ima keša i još mu je stari nekakvo prdekalo u skupštini i sl. gluposti pa ili neće platiti ništa ili će se nasmijati na tu kaznu i nastaviti raditi što ga volja je druga stvar.

EDIT:

30sati vožnje nije ništa ali slobodno ti stječi iskustvo na cesti kada budeš imao valjanu dozvolu za upravljanje vozilom. Ne vidim kako je netko zamislio stjecati iskustvo bez da je uopće položio vozački. Hoćeš trčati a neznaš ni hodati. Ne ide to tako. Nitko od tebe ne očekuje da čim izađeš iz autoškole znaš voziti. Ovo sa <24god se odnosi na mlade vožače i to je po meni bilo u redu. Možda bi drukčije posložio te kW jer ispada da su taman na granici da neki nemogu voziti jedini auto kojeg imaju doma zbog 5kW al šta sad.. Tu se više ide na nekakvu mentalnu zrelost u glavi nego na sam staž za volanom. Računa se da ćeš sa 24god biti pametniji nego neki mali neiživljeni dilkan od 18god koji je prvi put sjeo sam u auto a pored njega je neka mala droljica koju želi strpati.

Eto, potpuno se slazem za ovaj prvi dio, ka vozac si uvik naj...a (eto, sorry moji modovi, da se nebi koja cudoredna mimoza uvridila). Zbog tih istih su i ogranicenja blaga komedija. Ali eto, zato ces svjedno imat dusebriznike vec ovdi na forumu koji ce te optuzit da si divljak. Divljak, balkanac, sirovina ili sto vec ne, ali kad mi takvi prelijecu isprid auta, onda jedino zasluzuju da im se stane s ciljem da ih se namlati, kad im se vec ne zivi... 

Za drugi dio, uopce se ne slazem, jer ne samo da bi policajac treba imat osnovani razlog za zaustavljanje nekog vozila (bilo kojeg), vec bi triba imat i razlog za zaustavljanje nekog pjesaka. Ako je momak bia ispravan, dakle, vozia normalno, kaciga, motor registriran i s tablicama, itd, itd, nije ga triba ni zaustavit. Cinjenica je da te s nekim autom, ako vozis normalno, uopce nece zaustavit. To koriste i puste pijandure na cesti pa cim malo popiju veci su katolici od pape, bar dok "malo" popiju. kad popiju malo vise, dobiju krila. 

Sigurno neces prvi put sist u auto i onda odma uletit u gradsku guzvu. Dapace, neko vrime sigurno stjeces osjecaj za samo auto koje vozis. Jednom kad ti je upravljanje samim autom p.dim, onda dodjes u autoskolu i ne mislis se oko gluposti poput kretanja, mjenjanja brzina i slicnog, vec instruktor, ako imalo vridi, moze skrenit paznju na greske koje radis, dakle, greske vezane uz pravila i situacije u prometu. 

chutac kaže...

Ako si prije dobivanja vozačke aktivno sudjelovao u prometu, onda si debil - kratko i jasno.

Ja sam isto počeo voziti sa 16, ali samo pod budnim okom roditelja i to nisam bio u prometu nego na selu. I to selu na kojem ne da nema auta nego nema žive duše. Odem tamo, vozikam se par km i to je to.

Ovo sa zakonom je debilizam, to se slažem. Bar su ukinuli ono ograničenje snage jer sam sa autom od 120 konja bio u prekršaju, makar vozio pametno, dok jedan lik iz grada u starom Unu pijan vozi i leti sa ceste svako malo.

A važnost vozačkog je ta da imaš nekoga tko može reagirati(instruktora) ako napraviš sranje.

Tipa ljudi iskoče na zebru, ti se uspaničiš i stisneš gas. I moš ga jebat.

Netko jednostavno nije za vožnju, netko je, ali u svakom slučaju, ne treba voziti prije dobivanje vozačke.

Isto tako ne treba smatrati da si uhvatio boga za bradu ako si dobio vozačku.

EDIT: Dwayne, ne mogu se složiti sa tobom za ove 24 godine.
To mi je debilno jer isto kako postoje pijani biznismeni od 50 godina koji gaze djecu po centru, tako postoje i pametni 20-godišnjaci kojima je stalo prvenstveno do sebe, a zatim i auta i ne namjeravaju biti debili.

Eto, onda sam debil, a nista bolji nisam ni dan danas. Propise i znakove sam zna ka dite prije nego sto sam prvi put uopce sia za volan, i to s 8 godina, isto na selu, cak nije bilo ni na cesti. Od 16-te sam prakticki svaki dan vozia. U autoskoli sam nakon 10 sati isa polagat i rijesia to iz prve. Ovo ogranicenje snage samo pokazuje nemoc. jedan suzuki swift od 100ks iz '91 na svojih 600kg bia je raketa, dok tih istih 100ks danas ima skoro pa svako drugo auto i nuzno mu je da pokrene tonu ipo prazne mase. 

slazem se, netko doista nije za voznju... ali isto tako, kad si cua da je instruktor nekome od takvih reka - nisi za voznju, radje nemoj... umisto toga vuce se po 70-100 sati autoskole i na muku isusovu polozi vozacki kako bi danas-sutra bili opca opasnost na cesti... eto koliko ti vridi taj papir - u praksi, jedno veliko NULA! 

sto se tice zrelosti, slazem se... netko s 20 ocito ima vise mozga u glavi nego netko s 50 ko svjesno sida pijan za volan. 

Sum_of_all_fears kaže...

Zato jer je skupo nekog učiti kako da radi (ja ću uskoro dobit nekog da radi uz mene i diže mi se kosa na glavi na samu pomisao da ću možda dobit nekog 0-day sa fakulteta). Zato postoje ona silna pripravništva financirana od strane države, stažiranja i praksa u školi/na faxu. Da netko steke praktično iskustvo.

Autoškola? Neće postati iskusan, ali će znati više sa 30 nego 0 sati uz instruktora. Sad smo svi mi glupi jer nismo vozili po cesti prije polaganja vozačkog i zato jer poštujemo zakone.

Taj zakon je bio glup ko k i sva sreća da su ga maknuli. Srećom pa smo u firmi imali Caddya koji je po definiciji "gospodarsko" a ne "osobno" vozilo pa me to nije puno mučilo.

skupo da, ali isto tako racunaj da danas-sutra, s takvim stavom, nece postojat nitko ko bi te nasljedia, kome mozes ostavit svoj posao, a ti se posvetit management vodama... o skolstvu imamo nekoliko tema, ali s takvim stavom poslodavaca (jer u krajnjoj liniji, i ti si to donekle), necemo nigdi ic... kako se ocekuje da netko priko noci zna posao? jel tako? jel ti ipak onda draze da ti na posa dodje netko tko je nesto konkretno radia? 

sad to prevedi u autoskolu... tebi dolazi netko s fakulteta s 0 dana radnog iskustva i sve ga tribas ucit (kandidat koji nikad nije sia u auto prije) i netko ko vec zna bar osnove (netko ko koliko-toliko zna upravljat, pisat kod, itd.)... na kraju ispada da je ipak lakse radit s nekim tko je bar neke manje stvari radia i ne gleda te blido s pustim teoretskim znanjima, a u praksi nula. 

ne nuzno... s obzirom da za postat instruktor ne triba neka posebna kvalifikacija, dapace, i ja i ti bi to mogli postat u roku keks, onda sto ocekivat od takvog znanja... svoje znanje ka vozac sam kova jos na suvozackom sicu, i to danju, nocu, po kisi, snigu i suncu... a dok sam krenia u autoskolu, sasvim svejedno mi je bilo koji ce me auto dopast, pa i koji instruktor jer sam od njega triba samo ono nuzno - lokacije i trikovi koji se gledaju. 

za zakon se potpuno slazem... ne znam koji je bia gluplji, onaj od 23 do 06, onaj o 2 godine, ili onaj najgluplji do 24 godine. umisto da granicu za legalnu voznju (makar uz pratnju iskusnog vozaca) spustimo na 16, pa do 18-te imas obaveznog suvozaca s iskustvom, mi sve krivo i naopako. 

expert man kaže...

Taj vozački je čista izmišljotina i glupost samo da bi država i privatne autoškole uzima novac, slažem se da se mora znati nešto teorije iz propisa jer nemožeš u promet bez da znaš tko ima prednost, što znači koji znak, gdje moraš propustiti pješake itd... (iako se u afričkim zemljama vozi svakako a pravila,znakovi i semafori služe samo za ukras ) 

dijelom se slazem, ali dijelom ne.... izmisljostina je A1, A2, A, jer se moglo jednostavno polagat A, a sukladno godinama iskustva (ne i stvarnim godinama) dobivati automatizmom pravo voznje sve snaznijih motora. Ostalo je samo stvar prilagodjavanja godina i cijene, odnosno legalizirat mopede vec s 14 (kao sto je prije bilo), ukinit Ax klase i vratit jedinstvenu A, B, C itd. klasu. 

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Moram priznati da ne kužim taj mentalitet vožnje bez vozačke dozvole. Ne samo to - u mom kraju je, u moje vrijeme, bilo uobičajeno da mlađi već imaju nekog iskustva vožnje i prije autoškole, barem po seoskim putevima. Kad sam prvi put sjeo u automobil u autoškoli, instruktoru bilo čudno što još nisam vozio. Pa ono - čemu autoškola služi?! Trebalo bi se podrazumijevati da sjedaš u auto bez prethodnog praktičnog iskustva vožnje, a ne obratno.

Baš navlas isti slučaj kao kad dijete krene u 1.razred osnovne. A nastavnik se zgraža što još ne zna čitati i pisati. Pa koji klinac onda on treba radit da opravda plaću?

BTW Vozio sam bez dozvole oko godinu dana i to automobil. To je bilo krajem '80tih. Kad sam sjeo s instruktorom već nakon par sto metara me pitao koliko imam vozačkog "staža". Normalno da nisam odvezao ni pola propisanih sati, a položio bez jedne greške. Ali moram napomenuti da kad nisam imao dozvolu da sam najispravnije vozio. Poštivao prometne, sva ograničenja, pojas, i nisu me "čapili". Što ne mogu reći poslije dobijanja dozvole, hmmm

Šta roda donese, to vrana odnese.
17 godina
moderator
Jura iz druge galaksije kaže...
BTW Vozio sam bez dozvole oko godinu dana i to automobil. To je bilo krajem '80tih. Kad sam sjeo s instruktorom već nakon par sto metara me pitao koliko imam vozačkog "staža". Normalno da nisam odvezao ni pola propisanih sati, a položio bez jedne greške.

Tu leži jedan od problema takvog mentaliteta - u autoškolu ideš naučiti voziti ili dobiti papir? Svrha autoškole je naučiti te prometna pravila i voziti automobil. A ne osigurati ti papir za vožnju. Položen ispit trebao bi biti posljedica onog što si naučio u autoškoli.

Ali moram napomenuti da kad nisam imao dozvolu da sam najispravnije vozio. Poštivao prometne, sva ograničenja, pojas, i nisu me "čapili". Što ne mogu reći poslije dobijanja dozvole, hmmm

To je samo priča o tvom karakteru - to nema veze s autoškolom ili vozačkom dozvolom kao takvom.  Osobno ne mogu reći da baš poštujem ograničenja brzine (tamo gdje mi se čini sigurnim često iskorištavam onih 10% tolerancije - čovjek bi rekao da je to nepisano pravilo jer dobar dio, ako ne i više od 50% vozača, na takvim mjestima čini to isto pa sporijom vožnjom možeš usporavati promet), ali svega drugog se u velikoj većini slučajeva strogo držim i to do te mjere da ponekad moram voditi rasprave sa suvozačem zašto nisam napravio nešto (npr. pretjecao traktor preko pune crte, preko biciklističke trake zaobišao automobil s desne strane koji skreće ulijevo) - nešto što je zapravo protuzakonito. Stav mi je - zašto kršiti pravila ako ti nije sila? Ako ne kršiš pravila, manja je šansa da ćeš izazvati nesreću.

15 godina
wifi kaže...

Za drugi dio, uopce se ne slazem, jer ne samo da bi policajac treba imat osnovani razlog za zaustavljanje nekog vozila (bilo kojeg), vec bi triba imat i razlog za zaustavljanje nekog pjesaka. Ako je momak bia ispravan, dakle, vozia normalno, kaciga, motor registriran i s tablicama, itd, itd, nije ga triba ni zaustavit. Cinjenica je da te s nekim autom, ako vozis normalno, uopce nece zaustavit. 

Jednom kad ti je upravljanje samim autom p.dim, onda dodjes u autoskolu i ne mislis se oko gluposti poput kretanja, mjenjanja brzina i slicnog, vec instruktor, ako imalo vridi, moze skrenit paznju na greske koje radis, dakle, greske vezane uz pravila i situacije u prometu. 

ne nuzno... s obzirom da za postat instruktor ne triba neka posebna kvalifikacija, dapace, i ja i ti bi to mogli postat u roku keks, onda sto ocekivat od takvog znanja... svoje znanje ka vozac sam kova jos na suvozackom sicu, i to danju, nocu, po kisi, snigu i suncu... a dok sam krenia u autoskolu, sasvim svejedno mi je bilo koji ce me auto dopast, pa i koji instruktor jer sam od njega triba samo ono nuzno - lokacije i trikovi koji se gledaju. 

Prvi dio. zašto bi policajac trebao imat osnovani razlog? I šta je to osnovani razlog? Gdje je to definirano? Mi znamo da je on bio ispravan? Između ostalog, kaže lik, nakon 2 mjeseca sređivanja počeo sam voziti skuter koji sam kupio. Šta si imao sređivat 2 mjeseca, šta si kupio skuter u djelovima? 

Drugi dio, s koliko si ti instruktora pričao u životu? Idi u par autoškola, pa ih pitaj što im je gore, lik koji dođe s vozačkim iskustvom ili onaj bez. 95% njih će reći da je gori onaj koji je vozio već. Također, svi ti koji su vozili već, imaju manju prolaznost iz prvog pokušaja nego netko ko nije vozio. A znaš zašto? Zato jer takvi likovi voze napamet, oni su već "naučili" svoja pravila i ne j*be ih što kaže instruktor jer su oni već sve znaju, šta sad tamo taj idiot priča da se treba voziti 60 gdje je ograničenje 60.

Isto tako je i nekome ko prvi put sjedne u auto u autoškoli apsolutno svejedno u koji auto je sjeo. Kakve lokacije i trikovi? Imaš prometna pravila i drži ih se. 

15 godina
neaktivan

Evo ovako mogu dat samo jedan svoj osobni primjer, malo je mozda specifical al eto..
Znaci ja sam imao A1 kategoriju polozenu odmah sa 16 god, a sa 18 sam odmah poceo polagat A2 kategoriju, znaci nema teorije (ili mozda 1-2h) i samo 10h voznje

Motor za A2 kategriju sam vec imao i vozio sam ga, a od autoskole sam zatrazio papir ovjereni da sam u procesu polaganja za tu kategoriju

I eto koliko imam srece u tih tjedan dva koliko sam polagao me policija zaustavila 3 puta, sva 3 puta nisam imao nikakvih problema, znaci vidili su da imam A1 kategoriju 2 godine, polaganje a2 u procesu.. u svakom slucaju ili sam imao bas velike srece u nesreci bas sva 3 puta ili se neke stvari malo vise toleriraju

17 godina
Po meni bi i biciklisti trebali nauciti prometna pravila, evo bas jucer se sjurio biciklist u kruznom toku sa biciklisticke ravno u rotor, tj u auto mog brata.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan

Baš navlas isti slučaj kao kad dijete krene u 1.razred osnovne. A nastavnik se zgraža što još ne zna čitati i pisati. Pa koji klinac onda on treba radit da opravda plaću?

BTW Vozio sam bez dozvole oko godinu dana i to automobil. To je bilo krajem '80tih. Kad sam sjeo s instruktorom već nakon par sto metara me pitao koliko imam vozačkog "staža". Normalno da nisam odvezao ni pola propisanih sati, a položio bez jedne greške. Ali moram napomenuti da kad nisam imao dozvolu da sam najispravnije vozio. Poštivao prometne, sva ograničenja, pojas, i nisu me "čapili". Što ne mogu reći poslije dobijanja dozvole, hmmm

a evo, kad vec spominjes prvi razred - u prvom razredu imas knjige koje triba citat, imas sastave koje triba pisat, imas prirodu i drustvo i slicne predmete gdje se pretpostavlja da citat i pisat znas. tako da, unatoc tome sto se nazivno ne trazi poznavanje citanja i pisanja, ono je u praksi nuzno. ono sto taj ucitelj radi je korekcija i peglanje neispravnosti u pisanju i citanju slova. 

eto, slicno je bilo i samnom, s tim da sam ja vozia od svakodnevno od svoje 16-te, i postujuci propise nije me nikad zaustavilo. tako da kad vidim nekog tko se strogo drzi propisa, mogu samo promislit da nesto skriva, u pravilu se radi o pijanstvu. 

mbaksa kaže...

Tu leži jedan od problema takvog mentaliteta - u autoškolu ideš naučiti voziti ili dobiti papir? Svrha autoškole je naučiti te prometna pravila i voziti automobil. A ne osigurati ti papir za vožnju. Položen ispit trebao bi biti posljedica onog što si naučio u autoškoli.

To je samo priča o tvom karakteru - to nema veze s autoškolom ili vozačkom dozvolom kao takvom.  Osobno ne mogu reći da baš poštujem ograničenja brzine (tamo gdje mi se čini sigurnim često iskorištavam onih 10% tolerancije - čovjek bi rekao da je to nepisano pravilo jer dobar dio, ako ne i više od 50% vozača, na takvim mjestima čini to isto pa sporijom vožnjom možeš usporavati promet), ali svega drugog se u velikoj većini slučajeva strogo držim i to do te mjere da ponekad moram voditi rasprave sa suvozačem zašto nisam napravio nešto (npr. pretjecao traktor preko pune crte, preko biciklističke trake zaobišao automobil s desne strane koji skreće ulijevo) - nešto što je zapravo protuzakonito. Stav mi je - zašto kršiti pravila ako ti nije sila? Ako ne kršiš pravila, manja je šansa da ćeš izazvati nesreću.

kako ko... u mom slucaju radilo se o papiru. prometna pravila sam naucia jos davnih dana jer sam i cetiri godine ranije vec ima vozacku. isto tako, i sama voznja auta bila mi je nesto normalno. 

triba bit realan i rec - NITKO, ali bas nitko se ne drzi svih prometnih propisa. a kad se neko od njih krsi, samo je stvar osobe gdje povlaci granicu. 

mystik kaže...

Prvi dio. zašto bi policajac trebao imat osnovani razlog? I šta je to osnovani razlog? Gdje je to definirano? Mi znamo da je on bio ispravan? Između ostalog, kaže lik, nakon 2 mjeseca sređivanja počeo sam voziti skuter koji sam kupio. Šta si imao sređivat 2 mjeseca, šta si kupio skuter u djelovima? 

Drugi dio, s koliko si ti instruktora pričao u životu? Idi u par autoškola, pa ih pitaj što im je gore, lik koji dođe s vozačkim iskustvom ili onaj bez. 95% njih će reći da je gori onaj koji je vozio već. Također, svi ti koji su vozili već, imaju manju prolaznost iz prvog pokušaja nego netko ko nije vozio. A znaš zašto? Zato jer takvi likovi voze napamet, oni su već "naučili" svoja pravila i ne j*be ih što kaže instruktor jer su oni već sve znaju, šta sad tamo taj idiot priča da se treba voziti 60 gdje je ograničenje 60.

Isto tako je i nekome ko prvi put sjedne u auto u autoškoli apsolutno svejedno u koji auto je sjeo. Kakve lokacije i trikovi? Imaš prometna pravila i drži ih se. 

slusaj, ako ga je zastavia samo zato sto je normalno vozia, onda to nije osnovani razlog za zaustavljanje. druga je stvar stacionarna rutinska kontrola gdje se slucajnim uzorkom provjerava vozac. Ali, nekoga izvuc iz prometa tek tako, bez razloga, nema smisla. i tu sam gotovo siguran da ce prije nastradat netko s 50ccm nego netko s autom. 

dovoljno... jedan od njih je u svojoj odrzava i skolu sigurne voznje, pa su kandidati znali probat vozit s pomocnim zadnjim kotacima... znas zasto vecini instruktora ne odgovara netko ko vec unaprid vozi - razlika je pric 40km po satu, i 5km. Razlika je provest 5-10 sati na poligonu di vrime proleti u vjezbicama dok taj instruktor pusi sastrane, ili 1 sat kad netko taj poligon odvozi bez problema. Ipak, tada triba 35 sati obveze ispucat, a ne moze 25 sati vozit samo grad, mora koji put i spojit 2 sata pa izic na autoput. A osim toga, di su dodatni sati kad kandidat polozi iz prve? Autoskole su biznis ka i svaki drugi i instruktoru je u interesu provest sate i sate s kandidatom. A tu statistiku gdje oni koji su prije vozili imaju manju prolaznost, volia bi da mi i sluzbeno necim pokazes. Ili je to statistika koju pricaju instruktori? A kad smo vec kod ogranicenja, rijetko koji kaze vozi kako pise, dapace, stvaraju vlastite kolone, ne voze u skladu s prometom i opcenito su smetnja. 

onaj ko prvi put sidne u autoskolu, ukoliko igrom slucaja pridje na drugo auto vise nema pojma vozit... i onda opet dodatni sati, dodatne frustracije... a kad ti odmalena vozis x auti, sasvim ti je svejedno za sto ces sist, snaces se u prvih 20m. svaki grad ima svojih specificnosti - o tim trikovima govorimo. uostalom, zna se kuda ispitivaci voze svoje kandidate, i to se cesce proveze. 

17 godina
Onaj tko odmalena vozi prije padnu u autoskoli, nego netko tko je tek poceo u autoskoli voziti jer su stekli svoje neke navike i pravila koja su cesto pogresna pa treba vise vremena na privikavanje na pravila. U svojoj grupi od 20 ljudi nitko nije prosao od prve osim mene koji nikad nije prije vozio i nije mi bio ni najmanji problem sjesti u drugi auto poslije autoskole, bio benzinac ili diesel nije bitno.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan

a koliko je od vas 20 uopce vozilo prije? sigurno nije 19. to vise ide u prilog tezi da autoskole smisljeno zadrzavaju kandidate... Da se radi o osnovnoj ili srednjoj skoli i da u razredu od 20 ljudi 19 dobije 1 ili padne godinu, sto mislis koga bi pozvali na odgovornost? 

15 godina

Autoškola zadržava kandidate? Jel autoškola vrši ispitivanje ili dođe ispitivač iz ZGa? Jel ćemo onda pozvat na odgovornost autoškolu ili ispitivača? 

Rekao sam ti razlog zašto većina vas pametnih koji vozite od malih nogu roknete vožnju. Zato jer ste se naučili svoja pravila, imate svoje rutine i ne j*be vas što je propisano i koja su stvarna pravila. 

Drugo, ove pizdarije da kad voziš odmalena da se snađeš u svemu. Ne, ne snađeš se. Ne zato jer si ti ko klinjo drpio starom auto pa se vozikao po selu. Baš bi volio vidjet tebe profića u nekom Gallardu ili Huracanu. Nebi više ovdje pametovao, neg bi prvi ošao uplatiti neke sate da odeš na poligon sam vozit. Ili bi završio u prvom drvu. 

Ali nema smisla tebi išta objašnjavati. Da se zidu nešto priča koilko se tebi priča, već bi shvatio odavno. Ali s obzirom da si ti neki pobunjenik koji smatra da je jedino i samo on u pravu.

Žalosno je samo što eto takvi onda slobodno piskaraju po forumima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja se slazem da treba nauciti voziti prije vozackog, ali samo to, ne ici u promet. 

Treba savladati kretanje, zaustavljanje, saltanje i skretanje. 

Ja sam to sve znao i vec 2. Sat bio na cesti, dok su neki na parkingu/poligonu bili do 5. Sata, a na ceste ih je stavljao u djelovima dana kada je promet bio rijedak. 

Instruktor je must have jer je neko osiguranje bar dok najosnovnije osnove pohvatas. 

Makar to ne znači da ce svatko poslije polaganja biti za cestu. 

Netko moze odmah, nekome treba vremena da se navikne, a netko nikada nece moci. 

A netko je rekao da ako prije ne vozis da ces imati probleme sa promjenom auta.. 

To nema smisla. 

Ja vozim svakodnevno svoj c4 sa 120 konja, ali kada sjednem u A3 od 180 ili Mazdu 6 od 140, nemam nikakvih problema. 

Treba mi mozda par startova i stajanja da dobijem osjecaj i to je to. 

Tak da, po meni, treba nauciti voziti ali samo osnove. Odes sa roditeljima na prazan parking i vjezbas, ali na cestu ne. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jesi ti stvarno toliko naivan ili sto? posto se ispit voznje ocjenjuje pred ispitivacem, pitam te ovo: zbog cega MORAS ic u autoskolu i ne mozes odma ic na ispit? zbog cega je zakonski propisan minimum od 35 sati? Ja sam odvozia 10 sati, izisa, polozia. Eto, jedan od tih pametnih kako ih zoves. za pravila, molim te ne izmisljaj! razlikuj ignoriranje pravila ili njihovo krivljenje od njihovog nepoznavanja. to su dvije razlicite stvari. 

da, snadjes se u svemu! ne da nisam nikad nikome drpisa auto, nego sam silom prilika jedno vrime bia i jedini koji je moga vozit. sa 16 sam vozia svoj auto. a ako me zelis vidit u jednom od lamborghinija, izvoli, dovedi ga pa mi dokazi suprotno. any time, any place. i btw, za razliku od tebe, imam zavrsenu i skolu sigurne voznje, koju zdusno zagovaram i kao obvezu svima! jedan jedini prijedlog zakona vridan spomena, a koji nikad nije prosa. 

imam mrvu vise kilometara i godina od tebe, a vjerojatno i ostatka koji ovdje prica pricice... a to sto tebi ne odgovara sto pisem, samo je dokaz tvoje nemoci da icim argumentirano osporis ono sto pisem. jedan takav, vec se juce pokaza... fejsbuk drajveri... 

16 godina
wifi kaže...

jesi ti stvarno toliko naivan ili sto? posto se ispit voznje ocjenjuje pred ispitivacem, pitam te ovo: zbog cega MORAS ic u autoskolu i ne mozes odma ic na ispit? zbog cega je zakonski propisan minimum od 35 sati? Ja sam odvozia 10 sati, izisa, polozia. Eto, jedan od tih pametnih kako ih zoves. za pravila, molim te ne izmisljaj! razlikuj ignoriranje pravila ili njihovo krivljenje od njihovog nepoznavanja. to su dvije razlicite stvari. 

da, snadjes se u svemu! ne da nisam nikad nikome drpisa auto, nego sam silom prilika jedno vrime bia i jedini koji je moga vozit. sa 16 sam vozia svoj auto. a ako me zelis vidit u jednom od lamborghinija, izvoli, dovedi ga pa mi dokazi suprotno. any time, any place. i btw, za razliku od tebe, imam zavrsenu i skolu sigurne voznje, koju zdusno zagovaram i kao obvezu svima! jedan jedini prijedlog zakona vridan spomena, a koji nikad nije prosa. 

imam mrvu vise kilometara i godina od tebe, a vjerojatno i ostatka koji ovdje prica pricice... a to sto tebi ne odgovara sto pisem, samo je dokaz tvoje nemoci da icim argumentirano osporis ono sto pisem. jedan takav, vec se juce pokaza... fejsbuk drajveri... 

Jel to ono u oryxu?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
moderator
wifi kaže...

jesi ti stvarno toliko naivan ili sto? posto se ispit voznje ocjenjuje pred ispitivacem, pitam te ovo: zbog cega MORAS ic u autoskolu i ne mozes odma ic na ispit? zbog cega je zakonski propisan minimum od 35 sati? Ja sam odvozia 10 sati, izisa, polozia.

Eto, upravo zato. Da, kad već plaćaš autoškolu, da onda i iskoristiš te sate vožnje u prisutnosti instruktora, u automobilu s duplim komandama, a ne da ugrožavaš druge sudionike u prometu u običnom automobilu s roditeljem ili kim već.

Fakat ne kužim što te muči. To što država ljude pokušava spriječiti da budu opasnost na cesti? I tih 35 sati je premalo.

15 godina
wifi kaže...

Nažalost, ne funkcionira kod svih.

Drugi bold, alaj ti zato razvaljuješ argumentima. 

Mislim da ću poslušat savjet par ljudi s drugog foruma, jednostavan ignore. Za trollove nema drugog rješenja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice