- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne. Na lječničkom imaš psihotest, mjerenje tlaka, vidno polje (i sve vezano uz vid) i to je valjda to. Još psiholog malo popriča s tobom da li piješ i to. Niš strašno :)
Ne. Na lječničkom imaš psihotest, mjerenje tlaka, vidno polje (i sve vezano uz vid) i to je valjda to. Još psiholog malo popriča s tobom da li piješ i to. Niš strašno :)
Mislim da je meni bila i spirometrija (mjerenje volumena pluća), ali nisam 100% siguran.
Mislim da je meni bila i spirometrija (mjerenje volumena pluća), ali nisam 100% siguran.
Mora se obaviti i kolonoskopija koliko znam
ono najbitnije - vrime reakcije... NE MIRE...
Dali je prva pomoć teška za polaganje i koliko se plaća ako se slučajno padne?
Samo pazi na predavanjima i prođeš onu knjigu prve pomoći i bez straha!
Nije toliko teško, bitno je da pričaš o onome o čemu te pita, ako nešto ne kažeš neće zamjeriti. Bitno je da vide da znaš što trebaš napravit
as easy as calling 194...
Hvala kolege, koga god pitam svi kažu da je full teško i da od 50 kandidata dnevno možda 10 prođe
Kod nas je 30% prolaznost, tako da će me hvata malo panika, čekam da me zovu na ispit.
A predavač, doktor, nam jednom pokazao sva previjanja i nije htio ponovo, tako da mora mi se stvarno potrefit da prođem iz prve jer previjat baš i ne znam.
Hvala kolege, koga god pitam svi kažu da je full teško i da od 50 kandidata dnevno možda 10 prođe
Ja sam polago nedavno u Zagrebu (prije cca. 5 mjeseci) i bilo ih je 30tak na ispitu i svi su prošli. Teško je onome tko nije ni pogledao knjigu
Kod nas je 30% prolaznost, tako da će me hvata malo panika, čekam da me zovu na ispit.
A predavač, doktor, nam jednom pokazao sva previjanja i nije htio ponovo, tako da mora mi se stvarno potrefit da prođem iz prve jer previjat baš i ne znam.
Nisam ni ja skužio odmah, kod kuće sam iz knjige gledao i radio. To obavezno moraš znati.

Ja isto uskoro idem polagati prvu pomoc,pa me zanima el ima di za pogledati video za previjanja?jer zaboravio sam kako ide previjanje glave s trokutastom maramom,taj određeni mi treba
Ja isto uskoro idem polagati prvu pomoc,pa me zanima el ima di za pogledati video za previjanja?jer zaboravio sam kako ide previjanje glave s trokutastom maramom,taj određeni mi treba
https://www.youtube.com/results?search_query=prva+pomo%C4%87+previjanje
HVala puno
^^ Vidim kolege imate drugaciju Prvu pomoc mi ovde u DE imamo sledeci postupak: Odes na prvu pomoc kako oni to zovu erste Hilfe platis 25e koliko se secam bez ocnog testa ili sa tim kako se secam 35e e sad moras tamo blejis 7-8 sati vreme se zasniva na tome da nam je jedna devojka drzala predvanja sta i kako kod povreda,na kraju uradi na nekom previjanja mislim da su bila 3-4 duvanje lutke :) i gotov potpise ti da si dobio prvu pomoc.
Bio sam pao na ocnom koliko se scam bilo je oko 80+ kandidata ocni je sledeci: stanete svi u redu ide jedn po jedan dolazi do mikrskopa unutra ima (one slike kao oci 5x moras da pogodis trepavice kolko na kom ima ;) ) ja pogodio 3x,2x promasio kaze pao si pa reko daj mi jos 10sek. kaze ako dam tebi moram svima ajd kod ocnog doslo mi da ga ugrizem od nervoze jer znam da dobro vidim kazem ja njemu pa budalo ja vidim pixele u monitoru ti meni ja ne vidim (taj dan nisam ni jeo nista ni pio vec bilo oko 18:00h daj jos jednu priliku ne moze a lik ima dioptriju 50 :D e kazma blago kad ti vidis) nista pao bio sam 4-ti po redu ostali nakon 15 kandidata popamtili "trepavice" lik nije ni menjao sekvendu u mikroskop haha budala...
Kasnije sam otiso kod opticara proso kaze vids odlicno.E da su mi stavili naocare pa to ubistvo za mene.
Ljudi moji jel ima kakav način kako najlakše savladati testove,2 puta sam već izašao i pao nisam glup to su sitne greške primjera 14 neg 1 test,a dr 16 neg za prolaz treba imati najviše 12 neg
MOLIM POMOĆ??
Ljudi moji jel ima kakav način kako najlakše savladati testove,2 puta sam već izašao i pao nisam glup to su sitne greške primjera 14 neg 1 test,a dr 16 neg za prolaz treba imati najviše 12 neg
MOLIM POMOĆ??
A sta da ti kazem, uci, uci i uci, nemas druge. Meni osobno je najbolji nacin za ucenje bio da samo prolazis online testove, pa probaj i ti tako.
Može netko linkat kakav online test teorije da malo ponovim gradivo?
Koliko je meni ostalo u sjećanju taj pismeni dio je bio užasno lagan. Mislim da nitko iz moje grupe nije pao.
A sta da ti kazem, uci, uci i uci, nemas druge. Meni osobno je najbolji nacin za ucenje bio da samo prolazis online testove, pa probaj i ti tako.
Također. Učio iz knjige i vidio da ima više onog što mi ne treba nego što mi treba. Kad će meni trebati u saobračaju da znam šta je trojelbus ili šta je autobus, koliko putnika može prevoziti i slično, po meni je to beskorisno u vožnji i onda prešao na online testove i na kraju "zakucao" test, bez greške.
Može netko linkat kakav online test teorije da malo ponovim gradivo?
Koliko je meni ostalo u sjećanju taj pismeni dio je bio užasno lagan. Mislim da nitko iz moje grupe nije pao.
U nas u BiH se polaže samo pismeni, ništa usmeni i stvarno je pismeni baš lagan, ako se ne varam ima se vremena 50 minuta a ako pogriješiš i shvatiš da si pogriješio odgovor možeš tražiti novi list, možeš tražiti neograničen broj listova, to je korisno. U nas od 29 palo 5, a 4 riješilo bez greške.
Što se tiče online testova meni je pravo dobra spesdriver.com stranica, samo kako vidim nisu napravili pitanja za HR, ali ima za BiH, a teoretski saobračajna pravila su svugdje ista.
Tolika teorija i komplicirani testovi na vozačkom su bespotrebni i beskorisni ja sam položio prije 6-7 mjeseci i već sam zaboravio sva ona trik pitanja i one gluposti. I još da napišem kad položite nemojte nikad, ali nikad pretjecati s ugašenim autom ja od kuće do grada imam nekih 15 km a nizbrdo je većina ceste i onda zaletim izbacim iz brzine i ugasim auto i tako pređem 11-12 km bez da potrošim kap goriva, jednom prilikom je ispred mene neki čovjek vozio skuter krenem pretjecati onako u zaletu ali žmigavac ne mogu dati jer je ugašen kontakt krenem pretjecati kad pogledam na retrovizor auto iza mene već počeo pretjecati ja na kočnicu iz sve snage i zakočim oko 10 centimetara iza skutera škripe gume čovjek na skuteru uopće ne obraća pažnju ni na škripu guma mogao sam čovjeka srušiti da mi je znati što mu je prošlo kroz glavu kad je iza sebe čuo škripu guma.
kad položite nemojte nikad, ali nikad pretjecati s ugašenim autom
Ma bravo...
Evo vam školski primjer lošeg šofera, em što vozi ugašen auto, paralelno radi još nekoliko prekršaja.
Kada ugasis auto gubis sve pomocne sustave kao sto su: ABS,servo upravljanje,pojacavac kocenja, ESP i ZRACNI JASTUCI NE RADE!!!.
Tolika teorija i komplicirani testovi na vozačkom su bespotrebni i beskorisni ja sam položio prije 6-7 mjeseci i već sam zaboravio sva ona trik pitanja i one gluposti. I još da napišem kad položite nemojte nikad, ali nikad pretjecati s ugašenim autom ja od kuće do grada imam nekih 15 km a nizbrdo je većina ceste i onda zaletim izbacim iz brzine i ugasim auto i tako pređem 11-12 km bez da potrošim kap goriva, jednom prilikom je ispred mene neki čovjek vozio skuter krenem pretjecati onako u zaletu ali žmigavac ne mogu dati jer je ugašen kontakt krenem pretjecati kad pogledam na retrovizor auto iza mene već počeo pretjecati ja na kočnicu iz sve snage i zakočim oko 10 centimetara iza skutera škripe gume čovjek na skuteru uopće ne obraća pažnju ni na škripu guma mogao sam čovjeka srušiti da mi je znati što mu je prošlo kroz glavu kad je iza sebe čuo škripu guma.
Pa jel moguće da je netko tako glup? Čitam i ne vjerujem....
da mi je znati što mu je prošlo kroz glavu kad je iza sebe čuo škripu guma.
Da je meni znati šta je tebi prošlo kroz glavu kada si odlučio da voziš sa ugašenim motorom. Opće je poznato da su kočnice slabije kada je ugašen motor, slabije i tvrđe, odnosno papučica je tvrđa, a čeljusti ne rade svoj posao kako treba. To ne treba raditi ni na ravnici, a pogotovo ne nizbrdo.

Expert man, promijeni nick.
Ma dobro još i kočnice ali volan ti zacvika kad ga kreneš okretati. Nebi mogao preteći onog lika na motoru jer bi završio u grabi.
Dečko, da ti znam ime prijavio bi te jer zbog budala kao ti nedužni pogibaju. Iskreno se nadam da je ono bio troll post.
skreno se nadam da je ono bio troll post.
Sumnja da netko može biti toliko glup, na stranu što mi je sumnjivo koliko je to izvedivo.