ZK izvadak preko sustava e-Građani

poruka: 11
|
čitano: 46.790
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Još jedna u nizu usluga sustava e-Građani je ta da se preko istog može dobiti ZK izvadak. Kao i kod javnog bilježnika i odvjetnika.

Ali to ne bi bilo to da se ta usluga ne naplaćuje!

http://www.hrt.hr/305441/vijesti/po-vlasnicki-list-vise-necemo-morati-u-gruntovnicu

Izvadak iz zemljišnih knjiga od sada će moći izdavati javni bilježnici i odvjetnici, a građani će ih moći dobiti i sami preko sustava e-građani. Građani će se preko sustava morati registrirati te platiti pristojbu kako bi dobili izvadak sa svojstvom javne isprave. Slična procedura vrijedit će i za odvjetnike i javne bilježnike.

Jedino logično objašnjenje koje sam donio je to da "tamo" zapravo neki sudac čeka i za svaki zahtjev tipka SQL queryje tipa: SELECT * FROM ZK WHERE vlasnik="Pero Perić". Od toga vjerojatno i potječe naziv ovog harača, "sudska pristojba".

Eh, živote...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2015 13:39 (blagus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: ZK izvadak preko sustava e-Građani

:)) da. Naravno, blagodati razvoja, pa ne tipka select, nego mišem klikne podatak iz polja 'kućice'.. i enterom ili F-tipkom dobije generirani rezultat.

Ta visoko sofisticirana funkcija nije za obične smrtnike (plebejce) nego isključivo za uzvišene sudce... možda i sudkinju, mamićevu poznanicu.. al to je nešto drugo ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

nije mi jasno zasto se te gluposti uopce moraju printati i ovjeravati, kome treba dam ZK broj pa nek provjerava na stranicama pravosudja. Ustedi se papir, novac i vrijeme.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

-pa za papirologiju postoji 'razlog'.. priložiti dokument je jedna od standardnih stvari u svakom pravnom sporu/rješenju. Papir je nezamjenjiv + ipak negdje mora biti i vlastoručni potpis, otisak palca i sl..

inače, teoretski, da.. dovoljan je broj, čestica.. (uz predpostavku da su knjige sređene, a često nisu) ali sustav nebi bio klasificiran kao birokratsko-papirološki kad bi to prihvatio. Za usporedbu, samo se sjetiti saborskog glasanja, ručica u zraku ili 'pushbutton'.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Meni zahtijev za izvatkom šteka? kako to uopće radi? Treba li čekati refernta iz suda da ovjeri izvadak i pošalje ga tebi ili to ide automatski?

0 0 hvala 0
17 godina

za neslužbeno i besplatno ima već od davno na http://e-izvadak.pravosudje.hr/pretraga-zk-ulozaka.htm tko želi.

...da čuo sam da sde može preko e-građanin izvaditi i to su već moji radili.

...ili klasika pravac gruntovnica 20Kn biljega za uložak (uglavnom) i vadi što želiš

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

za neslužbeno i besplatno ima već od davno na http://e-izvadak.pravosudje.hr/pretraga-zk-ulozaka.htm tko želi.

...da čuo sam da sde može preko e-građanin izvaditi i to su već moji radili.

...ili klasika pravac gruntovnica 20Kn biljega za uložak (uglavnom) i vadi što želiš

kad se vadi kod javnog bilježnika košta nekih 40tak kuna (42-43kn, tu negdi, vadio prije mjesec dana al sam zaboravio točan iznos)

12 godina
neaktivan
Izvadio jučer u Splitu u bilježnika, 25 kuna.

0 0 hvala 0
15 godina

To je kao izdavanje FINA-inih ssl certifikata. Oni to fino masno naplačuju + godišnja pretplata, a kad sam certifikat treba iskoristiti negdje u Europi, onda su me odbili jer naši FINA pametnjakovići nisu registrirali novi CA sa kojim izdaju certifikate na glavnoj europskoj listi CA. Zaboravili, a meni certifikat koji plačam, beskoristan. Još kad odeš na njihovu stranicu za aktivaciju tokena i preuzimanje certifikata, imaš fino crveno napisano "CERTIFICATE ERROR" za tu stranicu. Koji likovi... Na kraju zatražili certifikat kod Slovenske pošte, koji je besplatan, ima jedan papir za ispunit, čeka se doslovno 1-2 dana i na kraju je validan u Europi... :D Di smo mi zapeli... Majko moja...

Sa druge strane, za 3 minute si izgeneriram single signed ako mi treba lokalno.

1 0 hvala 0
17 godina

gledam ljepo bilježnici zarade, ...zaobiđite ih što se tiče vađenja ZK izvatka, ...imate sad sami e-izvadak ili pravac grunt i 20Kn

0 0 hvala 0
13 godina

Ne može se ZK  izvaditi preko e-građanina ako koriitiš google već moraš preko  internet explorera. To su tek jučer napisali. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice