Windows 8 je novi XP?! zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 11.863
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows 8 je novi XP?!

Osmicu treba probati, raditi na njoj par dana i uvidjeti da je stvarno odličan OS!. Ne znam zašto tolika buka oko start izbornika? Pa on je i dalje tu, samo vizualno promijenjen. Samo prislonite miš i donji lijevi kut ili stisnite tipku win...u čemu je problem?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 8 je novi XP?!
BlackMoon kaže...

Osmicu treba probati, raditi na njoj par dana i uvidjeti da je stvarno odličan OS!. Ne znam zašto tolika buka oko start izbornika? Pa on je i dalje tu, samo vizualno promijenjen. Samo prislonite miš i donji lijevi kut ili stisnite tipku win...u čemu je problem?

ma koja buka oko start izbornika ja se samo sprdam dobri su win 8 samo se treba malo naviknut

♣ ♥ ♦ ♠
15 godina
Windows 8 je novi XP?!

Meni u osmici samo fali nekakva ikona koja pokazuje da je tu start, ovako mi je nekako prazno.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Tocno. Na w8 moras na blef klikati po coskima da skuzis opcije. Trebali su bar nekakve gumbice slozit. Ja sam na youtube morao ici da vidim kak se radi s njime xD
Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
16 godina
Windows 8 je novi XP?!

Treba ukupno pet minuta da se skuži sve što je novo u Windowsu 8. Odličan OS! Meni se u početku jedino nije dopadala ideja o uklanjanju Aero interfejsa, ali kad sam instalirao finalnu verziju i vidio kako to zapravo izgleda u praksi, rekao sam sebi fuck Aero. {#}

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Meni je trebalo 20 minuta da pronađem gumb za gašenje.

Jedino šta je korisno u tom sučelju.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

nhf al to dosta i o tebi govori

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
14 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Slika sve kaže

Moj PC  
4 11 hvala 2
16 godina
odjavljen

Opet jedna te ista priča. Šta fali Visti?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
g12356 kaže...

nhf al to dosta i o tebi govori

Je,a? A šta onda govori o mutavom dizajneru koji ga tam sakrio?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
West kaže...

Slika sve kaže

Jedino što kaže jeste da je njen autor idiot. Baš me zanima gdje bi stavio Windows 2000 kojeg je slučajno izostavio? {#}

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 10:52 (escobar_).
17 godina
Windows 8 je novi XP?!

Vezano za gašenje, ja sam prvih par puta ugasio računar tako što sam se prvo izlogovao pa ugasio, jer drugačije nisam mogao da nađem opciju. Na kraju sam izguglao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Vezano za gašenje, ja sam prvih par puta ugasio računar tako što sam se prvo izlogovao pa ugasio, jer drugačije nisam mogao da nađem opciju. Na kraju sam izguglao.

Ovo je stvarno žešća debilana ako brzo i logički nemoš doć do Shut down-a? Koliko se sjećam slično je bilo i s Vistom koja po defaultu nije išla u Shut down nego u Stand by. To je jako jako zbunjivalo. Neznam di im je pamet bila kad su to stavili.  Onda je došao Win 7 i napokon si imao logičan i po meni najbolji Shut down. Ako su to zasrali onda stvarno šteta jer to im je korak unazad.

16 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

imam dojam da dosta(večina) koji znaju i bave se hardverom i softverom(pcom općenito( da ne žele prihvatiti neke nove stvari jer su navikli na ono staro. Dolaze nove verzije i meni je odlično što dolaze te nove stvari. Takvi informatičari nek ostanu na xpu ili sedmici i gotovo. Očito se ne žele navikavat na nešto novo. Nema ništa ljepše nego instalirat novi sustav koji je dosta drukčiji i kojeg neznaš trenutno 100% pa otkrivat što sve ima. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
joze kaže...

imam dojam da dosta(večina) koji znaju i bave se hardverom i softverom(pcom općenito( da ne žele prihvatiti neke nove stvari jer su navikli na ono staro. Dolaze nove verzije i meni je odlično što dolaze te nove stvari. Takvi informatičari nek ostanu na xpu ili sedmici i gotovo. Očito se ne žele navikavat na nešto novo. Nema ništa ljepše nego instalirat novi sustav koji je dosta drukčiji i kojeg neznaš trenutno 100% pa otkrivat što sve ima. 

Ma ja mislim da nije to nego da je sad u điru s***i protiv svakih drugih windowsa, zato jer tako kaže rođakov susjed.

13 godina
neaktivan
joze kaže...

Sine ocito je da ti imas vremena otkrivati i igrati se s os-om, dok mi koji zivimo od toga je*emo majku onom ko promjeni sve iz temelja. Ne samo da ja moram sada otkrivati toplu vodu i smisljati kako da proradi print driver za iglicni epson printer nego trebam i navoditi debilne klijente (koji vec sada hoce prijeci na win8) da se snadju u tom sranju. Zamisli da si zubar i netko ti zamjeni lijevu ruku s desnom. Za masturbiranje bi bilo cist zabavno ali da ti sjedne klijent i otvori cvalje - ne bi se usudio nista napraviti.

16 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!
Ali opet kad gledas takva je tehnologija i ona se mijenja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma nek se mjenja, nemam nist aprotiv, ali ne mozes praviti drasticne skokove. Windows jezgra se svaki put iz temelja promjeni, zato i imas drivere za 95, 98, 2000, xp, vistu, 2008, win7 ... I onda patnja i cekanje da neki entuzijast napise driver za ploter iz 2003 ...

17 godina
odjavljen
joze kaže...

Ti nemaš pojma o čemu pričaš. Čisto sumnjam da znaš 5% windowsa a kamoli 100% ikojih do sada izdanih. Imaš problema sa zagradama, stoga nekako sumnjam da si ikada podešavao npr IIS ili nešto slično što spada u tih 100%. Govori tiho, nosi psa sa sobom i ne drobi - ispadaš glup (iako možda nisi ali uslijed želje da napišeš nešto što će dobiti thumb up pokušavaš biti revolucionar, subverzivan...).

Ne stvarno, nemaš pojma, nhf...

Prije nekog vremena sam morao pisati skripte za instalaciju nekih servisa i unattended sql instalaciju. Kad bi znao o čemu ja pričam znao bi koliki je to problem ako je sintaksa različita za različite win verzije. A različita je i to je onda strašno...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

Malo offtopic ali nisam odolio a da ne rečem nešto na unattended setupe.

Ta shema sa tim configure once, install anywhere je glupost. Više se isplati otić kod klijenta (ukoliko je to izvedivo) nego setup prepuštati nečem što radi drugačije ovisno o SPu a kamo o cijeloj verziji. Fuj. Pola dana na telefonu košta jako puno u odnosu na 10-15km i pola sata posla.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 14:29 (Sum_of_all_fears).
17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Malo offtopic ali nisam odolio a da ne rečem nešto na unattended setupe.

Ta shema sa tim configure once, install anywhere je glupost. Više se isplati otić kod klijenta (ukoliko je to izvedivo) nego setup prepuštati nečem što radi drugačije ovisno o SPu a kamo o cijeloj verziji. Fuj. Pola dana na telefonu košta jako puno u odnosu na 10-15km i pola sata posla.

A ako software košta npr 200 kn a imaš 500 klijenata? Onda je ipak malo bolje u startu sve posložiti nego ići na 500 različitih adresa. Naravno da ćeš sustav koji košta više od milijun kn ići osobno instalirati ali ovo je drugi kraj spektra.

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!
@Friday

Znam ja sta govorim jer mi svaki drugi covik rece da w8 ne valja zbog promjena i navike i onoga sta sam vec napisa.a isto tako zivim od windowsa i programiranja za web.isto tako zagrade koje sam falia napisat nisu mjerilo mog znanja vec brzog pisanja po mobu.krivo sam napisa pa sta sad...ja sam samo napisa ono kako ljudi oko mene dozivljavaju nove winse.hoce li ko dat tu ili td nije me briga samo sam napisa misljenje
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
joze kaže...
@Friday

Znam ja sta govorim jer mi svaki drugi covik rece da w8 ne valja zbog promjena i navike i onoga sta sam vec napisa.a isto tako zivim od windowsa i programiranja za web.isto tako zagrade koje sam falia napisat nisu mjerilo mog znanja vec brzog pisanja po mobu.krivo sam napisa pa sta sad...ja sam samo napisa ono kako ljudi oko mene dozivljavaju nove winse.hoce li ko dat tu ili td nije me briga samo sam napisa misljenje

Ti, dakle, zastupaš mišljenje da je novo uvijek dobro... Samim time si sebi uskratio zapravo pravo na mišljenje o promatranoj materiji (ma kako to paradoksalno zvučalo) jer će tvoje mišljenje biti unaprijed određeno bez obzira na okolnosti. Treba biti kritičan i oprezan. Meni su svi win od 95-ice bili super osim ME i sada osmice. Možda devetka bude super, možda fail ali meni se osmica ne sviđa ni najmanje. Na stranu sada problemi koje ću ja kao programer možda imati - govorim kao korisnik vulgaris. MS je probao nametnuti novu paradigmu i po meni nije im to baš osobito uspjelo. Sličnu ali manje drastičnu stvar su uveli sa office 2007 paketom kad su nagurali ribbone umjesto klasičnih menija. To je bilo riskantno ali prošlo je OK i ljudi su to prihvatili. Nije nešto dobro samo zato što je od nekoga "tko se kuži" (u ovom slučaju MS). Treba biti "open minded" ali kritičan. Masa njih će reći da im se to sviđa samo zato što se hrpi ljudi ne sviđa. Nekima će se uistinu svidjeti (možda nekim neiskusnim korisnicima). To ti je kao da pogledaš meni siemens sx763 routera koji dobiješ od t-coma. Meni kao za morone sa pola mozga - nekima će biti super, iskusnim korisnicima će se povraćati od toga.

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Windows 8 launch LIVE from New York.

http://www.microsoft.com/en-us/news/presskits/windows/

Još malo pa bi tribalo počet.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Tko zaista želi novi sustav instalira si Linux.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
g12356 kaže...

Tko zaista želi novi sustav instalira si Linux.

Odlično, vrhunsko razmišljanje...

Koliko puta, OS nije svrha sam sebi, bitne su aplikacije koje koristiš, ako imaš aplikacije koje su najmenjene poslovanju itd i pisane su za Windows, prelazak na Linux bi bio težak, praktički nemoguć...

Nemojmo sad o tome, koristi ono šta ti paše, tema je novi Windows i usporedba njegovih kritika sa kritikama Windowsa XP...

15 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

samo sam odgovarao kolegi koji je govorio o tome "da nije 100% poznato".

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Gledam ovu prezentaciju i sve mi izgleda tako smiješno u odnosu na Apple.

ova ženska pola sata miče prstom po ekranu tamo-amo i to bi trebalo biti vow....

Font mi se nikako ne sviđa.

Kao da čitam Vjesnik.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 17:52 (Godin).

0 0 hvala 0
15 godina
Godin kaže...

Gledam ovu prezentaciju i sve mi izgleda tako smiješno u odnosu na Apple.

ova ženska pola sata miče prstom po ekranu tamo-amo i to bi trebalo biti vow....

Font mi se nikako ne sviđa.

Kao da čitam Vjesnik.

Nemoj tako. Apple aplikacije vidi mene aplikacije, prezentacije zatupljuju ljude da kupe njihove proizvode. Microsoft samo pokazuje istinu.

Swedish latin super funk.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 17:53 (sirka666).
15 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Kako ljudi razmišljaju u Microsoft-u:

Vide jednu budalu da maše rukama po zraku, zatim zateknu drugu koja stalno čeprka po monitoru. To oni zovu "Revolucija". KOJI pametan čovjek če rađe čeprkat po ekranu nego koristit tipkovnicu i miša kad se priča o DESKTOP-u?

Windows 8 nebi instalirao da mi ga nude besplatno. Netreba mi Windows 7 bez start menija.

0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice