Vivaldi - zamjena za Operu?

poruka: 2
|
čitano: 1.094
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Suosnivac i bivsi CEO Opere Jon S. von Tetzchner prvo je otvorio novu Comunity stranicu Vivaldi.net. A priprema se jos nesto. Na stranici Vivaldi.com pise: "Coming soon" i mozete se prijaviti sa mailom za novosti.

A ovdje stoje tri stvari koje je Jon S. von Tetzchner registrovao. Prvo, V slovo pod ovim izgledom. Na stranicama Vivaldi.net i Vivaldi.com je ta ista ikona u crvenoj boji, kao kod Opere. Drugo, Innovation House. I trece, Vivaldi.

Najzanimljivije je sta stoji pod opisom V i Vivaldi trademarka:

Computer operating software, computer browsing software, namely, software for browsing the global computer network and private networks, computer search engine software, computer software for providing access to the Internet, computer hardware, computers, desktop computers, laptop computers, tablet computers, mobile phones, hand held personal digital assistants(PDAs); hand held personal computers

Dakle, to nece biti samo ovaj Comunity, sto je otvorio kao zamjenu za MyOpera, koji se zatvara. To je samo da se odrze dugogodisnji Opera korisnici na okupu. A vidimo da bi taj novi browser trebao dolaziti na sve ekrane, kao sto je to bila vizija stare Opere. Danasnja Opera se uglavnom bazira na pogresne stvari. 

Evo i intervjua Jon S. von Tetzchnera, nakon otvaranja Vivaldi.net stranice.

Uglavnom se ne slaze ni s cim sto danasnja Opera radi.

"I would have kept Presto," von Tetzchner. "The decision to move away from Presto was taken after years of negligence. They should have increased the investment to stay competitive. They stopped investing in the engine, then they took the consequences and threw it away."

The browser market is highly competitive, with a reawakened Microsoft and Google now pushing the Web agenda hard using Chrome.

But it was also very competitive for the rest of Opera's history, he argued. If Opera had stuck to its guns, it could have reached its goal of reaching 500 million users by the end of 2013 instead of plateauing at 300 million, where it is today, von Tetzchner said.

"I think it could have been stronger," von Tetzchner said.

Ocekujem, i nadam se da cemo uskoro vidjeti Vivaldi browser sa Presto engineom, koji ce nastaviti gdje je Opera stala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 2:25 (Bilal).

0 1 hvala 2
15 godina
neaktivan

Presto engine nije loš,ali budimo realni godine zapostavljanja su ostavile traga na njemu.

Svaka čast čovjeku ako uspije u svojoj namjeri,što i nije nemoguće jer on je ipak netko i nešto,ali ja ću biti zadovoljan samo sa time da konačno izdaju desktop linux verziju nove Opere.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice